Prvi ponedeljak u poslednjem mesecu u godini donosi veliku promenu na nebu – Jupiter izlazi iz Strelca, znaka svog sedišta, i ulazi u Jarca, znak svog pada.

Tačnije, pridružuje se velikom stelijumu planeta koje se već nalaze u ovom znaku (Venera, Južni Mesečev čvor, Saturn i Pluton). Jupiter svake godine menja znak, te njegov prolazak kroz određenu kuću u našem horoskopu donosi akciju i pokretanje aktivnosti koje su vezane za tu oblast u pozitivnom smislu.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Jupiter je planeta sreće, podrške i mudrosti. A sada on ulazi u znak u kome se ne oseća najbolje, te zajedno sa Saturnom koji je već duže vreme u ovom znaku, ali i sa Plutonom, prave veliku trojku u najhladnijem znaku zodijaka.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu, od 02. decembra 2019. do 19. decembra 2020. godine

Možemo slobodno da kažemo pred nama su sudije, ali i njihove odluke o tome koliko smo se zalagali u prošlim godinama i periodu, i koliko sada treba da damo ili dobijemo.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop za 2020. godinu

Jupiter, kao planeta koja se odnosi na prostor i širenje, u znaku koji se odnosi na vreme i ograničenja, najviše će oneraspoložiti znake koji vole da uživaju, troše, putuju – najviše Strelčeve, jer sad dolazi vreme smirivanja, uozbiljavanja, preuzimanja odgovornosti i ograničenja.

Pročitajte i ovo: Kako bi vaša Venera volela da se provede u novogodišnjoj noći

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Vreme je da se naprave planovi za dalju budućnost, da se štedi i da se u toku narednih godinu dana, zapravo, svi fokusiramo na telo i zdravlje, jer Saturn i znak Jarca su povezani sa našim nesvesnim delom, našom genetikom i precima, ali i da se pokrenemo u poštovanju istih, upravo kroz poštovanje onog što su nam dali – našeg tela.

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop za 2020. godinu

Bitno je da uvedemo redovne treninge, svakodnevne šetnje, idemo na češće preglede, a u ostalim domenima, naročito će biti fokusa na poslovima koji su povezani sa inostranstvom, ozbiljnijim ponudama, štedljivosti i praktičnom tj. pragmatičnijem delovanju i prihvatanju života i poslova koji nam se nude.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna u Jarcu po kućama natalnog horoskopa od 19.12.2017. do 23.03.2020. godine

Red, rad i disciplina, koju znak Jarca potencira, Jupiter će svojim ulaskom u ovaj znak samo produbiti i fokusirati, pre svega, povećanom potrebom za materijalizacijom, a opet u zavisnosti od naše kuće kojom bude prolazio, u kom domenu će ta potreba biti aktuelna.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: Neodoljivi Strelac lavljeg srca

U utorak ove sedmice, dve ljubavne planete – Venera i Mars praviće lep i skladan odnos međusobno, pa ovaj dan možemo iskoristiti za produbljivanje ljubavi, poverenja i pokrenuti neke zajedničke poduhvate koje možete spontano planirati tog dana, naročito što će tog dana da se desi još jedan lep aspekt, i to između Merkura i Plutona.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu sekstil Mars u Škorpiji, ljubavna priča sa đavolskim žarom

Ti aspekti daju dublje uvide, emocije, pre svega, ako govorimo o muško-ženskim odnosima, kroz strast, preko koje može da se potpuno, duboko emotivno ujedinimo sa svojim partnerom, da osetimo vanremensku vezu, prapoverenje i iz tog odnosa da napravimo pomake i u svom ličnom razvoju – da dobijemo jednu dublju sigurnost u sebe, da nismo sami, da imamo sa nekim da pričamo i od koga možemo dobiti podršku.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Kako može to duboko ići, do prošlog života i dalje možemo osetiti takvu vrstu emocije, jer Venera tog dana pravi i konjukciju sa Južnim Mesečevim čvorom, koji kad se aktivira, govori o dubokim, prošloživotnim odnosima.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

U večernjim satima i Mesec će promeniti znak i ući u znak Riba, a uvidi i impresije mogu da traju i tokom noći. Tokom dva naredna dana, dok Mesec bude prolazio emotivnim znakom Riba, praviće dobre aspekte sa svim planetama u Jarcu, i podržati unutrašnju atmosferu i osećaj pripadnosti tokom tih dana.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Mesec u Ribama uvek aktivira emocije, impresije, intuiciju i kreativnost, pa kako nema loših aspekata na nebu, ovi dani mogu da budu dobri za umetnike, sanjare, ali i da generalno osetimo veću potrebu za snom.

Pročitajte i ovo: Mars u Škorpiji, najstrastveniji i najhladnokrvniji

Poslednji aspekt Mesec će napraviti sa Merkurom, koji polako, ali sigurno ide ka novom znaku u koji će ući naredne sedmice – u znak Strelca, pa četvrtak veče, dok Mesec ne uđe u Ovna, možemo skladan odnos, kojim Mesec pojačava merkurijanske potrebe, da iskoristimo, a to je sigurno povezano sa pisanjem, dogovaranjem i opet nekim spoznajama i intuitivnim odlukama i osećanjima koje treba da osvestimo i da ih se pridržavamo jer su i te kako korisni i istiniti.

Pročitajte i ovo: Merkur u Strelcu, najveći srećnik zodijaka

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop za 2020. godinu – Čitaj i za podznak!

U petak ćemo naglo biti probuđeni, pre svega, ogromnom energijom koji nosi ulazak Meseca u znak Ovna, ali ono što može biti nezgodno je stelijum planeta u Jarcu koji će se sukobiti sa inovativnim idejama, pionirskom voljom i željom za stvaranjem i novinama, koje će biti u startu zablokirane hladnom i proračunatom jarčevskom energijom.

Pročitajte i ovo: Planete u konjunkciji sa Južnim Mesečevim čvorom

Ovan i Jarac su dva znaka koji ne mogu zajedno, pa je moguće da učestvujemo u sukobu generacija, na poslu sa šefom koji je iz stare garde, ili mi sami sa svojim krutim stavovima koje ne možemo da prevaziđemo.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Jarac je znak koji je stariji, te treba ispoštovati nadređene, javne i državne institucije i ne kretati u borbu tog dana sa vetrenjačama. Naročito ne, jer sutradan, u subotu, Sunce i Neptun će se aktivirati kvadratnim aspektom, koji i te kako može da donese čudne stvari, neobične okolnosti, maglovite i nejasne priče do nas, a koje ne idu nama u prilog.

Svetlo koje nam daje Sunce i more koje predstavlja i kojim vlada Bog mora, Neptun, sada su u borbi, jer svetlo želi da osvetli i da jasnoću svemu, a Neptun donosi maglu tj. sve što se jasno ne da videti.

Pročitajte i ovo: Kako u životu funkcionišu zakoni karme vidljivi u horoskopu

Ne preporučuje se ovog dana pokušavati raščistiti neke nejasnoće u odnosima, poslu, ali i u javnosti, pa ovaj dan najbolje je prespavati, otići u bioskop ili odigrati neku društvenu igru u porodičnom krugu.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Ako baš ne morate, ne preporučuje se da se ide na put, nemojte da vozite u alkoholisanom stanju i zapravo pokušajte da ostanete svesni i čisti, jer Neptun lako zna da nas prevari, zavede, opčini i da ne znamo šta nam se desilo.

Poslednjeg dana ove sedmice, još jedan lep aspekt nas čeka, a to je sekstil između Venere i Neptuna, pa ako je bilo nesuglasica ili nejasnoća tokom subote, naročito u emotivnim odnosima, ovaj aspekt će sve to ispraviti.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Ovo je lep aspekt za uživanje, odmor, druženje uz reku i čašu vina. Ali i za flert, pa dame opustite se i izađite neobavezno u nedelju veče, može to biti i nezaboravan provod!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.