Ova sedmica je vrlo neobična, zbog važnih dešavanja na nebu.

U toku ove nedelje, Južni i Severni Mesečevi čvorovi menjaju znake u kojima se već duže vreme nalaze, Venera će napraviti vrlo važnu konjukciju sa Suncem, a zatim desiće se pomračenje Meseca. Idemo redom.

Nataša Panić, astrolog, Astro ključaonica

Ponedeljak je vrlo miran dan. U ovu sedmicu Mesec ulazi u znaku Vage, te teme oko odnosa su i dalje aktivne, naročito zato što će Mesec ovog dana napraviti lepe odnose sa Suncem, a zatim i sa Venerom.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi drugo penumbralno pomračenje Meseca u Strelcu, 05. juna 2020. godine, po znacima zodijaka

Lepi susreti, srećni trenuci u emotivnom smislu mogu da se dese ovog dana. Iskoristite ovaj dan upravo za sve poslove gde može vaš šarm da upali.

U utorak, dok ne promeni Mesec u večernjim časovima znak u Škorpiona, napraviće dva napeta aspekta sa Jupiterom i Plutonom, preko ose Vaga – Jarac.

Pročitajte i ovo: Planete u Blizancima, u natalu i tranzitu

Ovo može da aktivira probleme i situacije koje se već duže vreme vuku, pa nikako da dođete do rešenja. Ovo je još jedan dan koji može da bude uznemirujući jer ste opterećeni, umorni i iscrpljeni.

Mesec će uveče ući u znak Škorpiona, a prvi aspekt koji će Mesec napraviti iz ovog znaka jeste sa Saturnom, i to, vrlo napet, kvadratni aspekt.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Lava, u natalu i tranzitu

Ove dve planete u napetom aspektu pojačavaju brigu, strepnje i strah koji blokira donošenje pravilnih odluka, a na psihičkom nivou može doneti anksioznost ili depresiju.

U sredu stiže vrlo važan aspekt, konjukcija Venere i Sunca, koja se dešava u večernjim časovima.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

U toku dana Mesec će biti vrlo aktivan i praviti aspekte sa Merkurom, Uranom i Marsom.

Mesec i Merkur napraviće dobar odnos među sobom, ali u ranim jutarnjim časovima.

Sledi opozicija sa Uranom, isto tako u jutarnjim časovima (06.30h), a zatim dobar odnos Meseca sa Marsom.

Aktivnost Meseca u ranim jutarnjim časovima govori o mogućnosti da imamo intenzivan dan, te da se od ranog jutra energija pojačava i aktivira naše misli, ideje, pokrete.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec nudi povoljnosti

U večernjim časovima, Sunce i Venera, dve planete sreće i blagostanja, pojačavaju osećaj koji se zove – ljubav.

Na našoj planeti sve što postoji stvoreno je iz ovog osećaja i emocija koje su povezane sa njom. Svi tragamo za njom, a na unutrašnjem planu ljubav se poistovećuje sa mirom. U našoj duši. Kad smo srećni i zadovoljni.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Ovog dana, dakle, Sunce, koje sve osvetljava i pojačava, osvešćuje i jasno se vidi sve što dođe u kontakt sa njim, obasjava Veneru. Dolazi u spoj sa njom na nebu, te ovo veče maksimalno iskoristite da definišete svoje ljubavi. U sebi ili sa svojim partnerom.

Ova konjukcija će se desiti na 13° Blizanaca, pa pogledajte da li imate neku planetu na tom mestu, a to je znak da je i ona aktivirana, tj. kuća ili oblast kojom ona vlada. Ako vam je, na primer, Mesec u natalnoj karti na 13° Blizanaca, on vlada kućom u natalnoj karti koja kreće iz znaka Raka, pogledajte koja je to kuća i šta ona predstavlja.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Riba, u natalu i tranzitu

Dan posle se dešava još jedna vrlo važna i retka promena.

Naime, Južni i Severni Mesečev čvor menjaju znake na nebu i kako oni uvek idu retrogradno, osa znakova se menja, te oni sad aktiviraju dva nova znaka, Blizance i Strelca.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Ova osa čvorova je bitna u tumačenju uporednih horoskopa, jer često može da ukaže na zajednički život ili brak dvoje ljudi, jer Severni Mesečev čvor ukazuje na dobitke, materijalne i sve ostale, na potomke i na produženje vrste.

Južni čvor ukazuje na gubitke, prošle živote i često karmičke lekcije, pa su sad upravo i ova dva znaka aktivirana, naročito zbog pomračenja koja slede i koja se dešavaju u vreme rođendana Blizanaca.

Pročitajte i ovo: Sunce u Blizancima u obličju Petra Pana

U toku ovog dana, Mesec će pre nego što promeni znak u Strelca, napraviti lepe aspekte sa Jupiteorm i Plutonom, što može aktivirati i neke dobitke, dobro unovčenje ideja ili nekih projekata ukoliko ste u tim vodama.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Mesec menja znak predveče i prvi aspekt koji pravi je sa Saturnom, koji se i dalje nalazi u znaku Vodolije. Ova kombinacija daje ozbiljne priče, povoljne, u svakom smislu. Kako su obe planete u muškim znacima, bacite se na posao ovo veče i završavajte sve poslovne dogovore, sastanke ili pisanja.

U petak nam stiže pomračenje Meseca u Strelcu.

Pre ovog dešavanja u petak, Mesec će napraviti dobar, sekstilni aspekt sa Uranom, koji uglavnom donosi iznenadne, povoljne vesti, dobre prijateljske susrete i lucidne, interesantne ideje, kao i rešenja.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Dalje, Mesec aktivira napete aspekte sa muško ženskim planetama, sa Venerom i Marsom, te su moguće razmirice i konflikti, komešanja u vezi emocionalnih odnosa, koje će naročito biti pojačane eklipsom koja sledi do kraja dana.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Pomračenje Meseca, za razliku od pomračenja Sunca koje sledi za 14 dana, uglavnom aktivira unutrašnje izazove, reakcije na neka emocionalna dešavanja, a naročito donosi važne prekretnice svima koji su na neki način povezani sa ovom eklipsom.

Znaci u kojima se dešava ovo pomračenje su opet Blizanci i Strelac, a stepen na kome se odigrava ova eklipsa je 15° Strelca.

Dakle, svi koji imaju ovaj stepen aktiviran, tj. imaju neku natalnu planetu na ovom stepenu, kao i ove znake na važnim mestima (znak, podznak ili neku važnu ličnu planetu) sada su prozvani.

Bitno je pogledati gde vam pada ova eklipsa, preko kojih kuća.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Jupiteru

Pomračenje Meseca se uvek dešava kad je opozicija Sunca i Meseca, pa će svi promenljivi znaci, takođe, biti aktivirani (Blizanci, Device, Strelčevi i Ribe). Naročito je bitno da ovog dana ostanete mirni, meditirajte i opuštajte se.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Plutonu

U subotu se, takođe, dešava vrlo bitan aspekt, između Sunca i Marsa, i u pitanju je dosta napet aspekt između dve muške energije.

U natalnim kartama ovaj aspekt donosi pojačanu agresiju i bes, nagle i burne reakcije na dešavanja oko nas i vrlo grozničavu prirodu. Kad je u pitanju tranzit, takođe, možemo biti svedoci, ali i akteri dešavanja koja unose bes i agresiju u komunukaciju ili pak u saobraćaju.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Previše vatrene energije koja je sad u sukobu mora da se na neki način izbaci. Mogući su konflikti u saobraćaju, nervoza i besne reakcije drugih, koje će vas izbaciti iz takta, naročito ako ste skloni preteranim rekacijama ili ako imate ovaj aspekt u natalnoj karti.

Pročitajte i ovo: Venera u Lavu, kraljica privlačenja pažnje

U toku večeri, Mesec menja znak i ulazi u Jarca, što doprinosti zahlađenju odnosa, ali i ostalih rekacija. Previše napetosti i izliva energije može da nas umori, te je nedelja, u kojoj će se desiti samo jedan aspekt, i to, opozicija Meseca i Merkura, idealna za odmaranje i sakupljanje energije za narednu sedmicu.

Pročitajte i ovo: Mars u Ribama – ranjeni zavodnik koji gađa pravo u metu kad najviše voli

Ovaj aspekt može jedino da donese u toku dana slabije nestabilnosti u vezi sa donošenjem nekih odluka, ali kako je Mesec u Jarcu, najviše u vezi sa poslom ili fnansijama.

Odgodite sve razgovore i ispraznite mozak negde u prirodi ili barem šetnji pored reke.