Potpuno pomračenje Sunca – Totalna Solarna eklipsa – od 1. do 4. jula

Ovo su dani blizu pomračenja. Ako u ovom periodu stavite neku tačku, ona će verovatno biti i konačna. Međutim, ovo je vreme slabije vidljivosti i izbegavajte nagle odluke. Pomračenje Sunca je u utorak, 2. jula, na 10 stepeni 38 minuta Raka, o čemu sam pisala u posebnom tekstu, u petak.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Pročitajte i ovo: Očekuje na pomračenje Sunca u Raku, u utorak, 2. jul 2019.

Mars u znaku Lava

Od 1. jula do 18. avgusta

Ovaj tranzit stimuliše ego, želju za jasnom i svetlom realizacijom, kao i aktivnije delovanje. Za lidere i vođe, kao i one koji su hrabri i spremni da preusmere energiju na lične ambicije, ovo je motivirajući tranzit. Hrabrost i samopouzdanje su sada dobrodošli i pomažu u postizanju ciljeva.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o osi Mesečevih čvorova Rak – Jarac

Mars u Lavu daje strast prema poslovima, kao i u odnosima, ali tamo gde je strast može biti ekcesa i konflikta. Nemojte dozvoliti da vas u potpunosti vode ego i ponos.

Pročitajte i ovo: Mars u Lavu – moć je eliksir života

Ovo je želja za dominacijom i vladavinom, a tokom ovog perioda ljudima će više biti potrebne pohvale i priznanja. Dobar je period za nastupe u javnosti i tamo gde je potrebno aktivno da predstavite talente i sposobnosti. Za samopredstavljanje biće povoljniji avgustovski period Marsa u Lavu.

Pročitajte i ovo: Mars je muškarac kojeg želite pored sebe

Nedostatak ovog tranzita je da se jača buntovni duh i želja za dominacijom, a ovakav stav može dovesti do sukoba i problema. Ovo će posebno biti naglašeno od 4. do 18. jula. Povećava se rizik od požara.

Photo by John Fornander on Unsplash

Merkur i Mars u konjunkciji u Lavu

Aspekt je aktivan od 1. do 13. jula

Ovaj aspekt daje dinamiku, ali je potrebno ispravno odrediti primenu i pravac energije. Ova konjunkcija može biti teža, jer će biti u kvadratu sa Uranom u Biku. Energije Merkura i Marsa stimulišu komunikaciju, pregovaranja, putovanja, pomažu u razmišljanju, pogotovo ako je potrebno doneti odluke ili uraditi nešto u kratkom vremenu. Ovo je dobra energija za debate, diskusije i mentalni rad.

Pročitajte i ovo: Kako do ostvarenja želja uz pomoć Marsa?

Loša strana ovog aspekta je svadljivost, smanjenje objektivnosti i sužavanje pogleda. Zbog toga dolazi do nepopustljivosti, sporova, sukoba i iritacije. Odluke se moraju pažljivo razmatrati, a od 1. do 7. jula najbolje je odložiti donošenje trenutnih odluka.

Pročitajte i ovo: Najbolji i najgori ljubavni parovi zodijaka

Pokušajte da budete fleksibilniji sa planovima, jer se neke okolnosti mogu promeniti. Ovo je period povećanih povreda, posekotina i opekotina. Budite oprezni sa vatrom i rukovanjem mašinama. Ne treba ulaziti u raspravu sa agresivnim osobama, posebno ako niste sigurni da možete da se oduprete.

Photo by Emily Bauman on Unsplash

Venera u Raku

Od. 3. do 27. jula

Ovaj tranzit stimuliše maštu, osećajnost, romantiku i stvara mogućnost za emotivne odnose. Najbolje je vreme provoditi sa svojom porodicom, kao i sa ženama sa kojima imate bliske odnose. Porodične veze i najbliži odnosi igraju važnu ulogu u ovom periodu. Dobar je period da se prouče složenija porodična pitanja, jer ćete lakše doći do onih osećanja, koja su vam najvažnija.

Pročitajte i ovo: Venera u Raku – rođena da saoseća

Bolje je dati prednost starim vezama, a nova poznastva nakon 4. jula teško mogu biti dugotrajna i pouzdana. Tokom ovog perioda, zbog povećane imaginacije i osetljivosti, može doći i do problema u najbližim odnosima.

Photo by David Beatz on Unsplash

Venera u Raku sekstil Uran u Biku

Aspekt je aktivan od 4. do 11. jula

Društveni i ljubavni život postaje aktivniji i nepredvidljiv. Imaćemo priliku da se odmaknemo od rutine, posećujemo zanimljive događaje, komuniciramo sa neobičnim ljudima u stvarnom životu ili na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo: U kojim oblastima života se osećaš otuđeno?

Pozivi i prilike se mogu pojaviti tamo gde to najmanje očekujemo. Ovo je period zanimljivih „slučajnosti“. Dobar je trenutak za rad na timskim i grupnim projektima. Mogu da se pojave neočekivana rešanja za finansijska, kao i ljubavna pitanja. Ovo je period novih ljubavnih upoznavanja, uključujući i internet. Međutim, neće se svi kontakti odvijati glatko, kao što neće i sva poznanstva obećavati.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Nove poslovne veze nakon 5. jula mogu biti kratkotrajne i nestabilne, a novi ljubavni romani uzbudljivi, ali nepouzdani. Period od 6. jula pogoduje ponovnom uspostavljanju starih kontakata i veza. Pažnja se usemarava na stare situacije i teme kako bi se iz njih izvuklo nešto korisno i rešili problemi koji su bili odloženi. Sada je potrebno otvorti fajlove sa nedovršenim idejama, tako što ćete im se vratiti, a onda ih modifikovati.

Photo by Caroline Veronez on Unsplash

Ovan

U ovom periodu moguće je i povećanje umora. Nemojte žuriti sa zaključcima i brzopletim odlukama. Samo razumne akcije mogu dovesti do uspeha, a impulsivne akcije vode u slepu ulicu.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Očekuje vas brz razvoj događaja. Ne postavljajte ciljeve koji mogu naškoditi drugim osobama, a posebno najbližima. Budite oprezni, posebno u utorak i sredu, jer su naglašene mogućnosti sukoba. Nemojte na silu nametati svoje stavove, ako ne želite probleme.

Pročitajte i ovo: Kako prevazići preljubu

Bez obzira na važnost ličnih planova i ambicija, nemojte zanemarivati druge ljude.

Neki pripadnici vašeg znaka mogu otići na iznenadno putovanje.

Bik

Ne propustite svoje šanse, jer je početak meseca savršeno vreme za odlučan početak. Posao i samorealizacija biće prioritet narednih dana.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće vašeg horoskopa

Sredinom nedelje biće važno poslušati svoju intuiciju, ne ignorisati glas srca i obratiti pažnju na slutnje i snove. Očekujte dobre vesti. Vest koju ćete čuti može vam izgledati neznatna, ali kasnije ćete primetiti da je imala važan uticaj na dalji tok planova.

Pročitajte i ovo: Zašto se razočaramo u ljubav

Neki pripadnici vašeg znaka mogu se osećati nelagodno među ljudima, ali nemojte dozvoliti da vam to unese sumnje. Vreme je i za neke nove susrete, inovacije i sasvim nova iskustva.

Pročitajte i ovo: Šta da radiš kad sretneš ljubav svog života u pogrešno vreme

Važno je da održavate ravnotežu i ne prelazite granicu između ekonomije i komeracijalizma.

Blizanci

Potrebno je da odbacite neke stare programe života i postavite sasvim nove ciljeve. Dolaze promene i treba ih samopouzdano i slobodno prigrliti. Raspon odgovornosti će se proširiti po nekim pitanjima.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba Vodolije

Neki pripadnici vašeg znaka u prvim danima jula mogu upoznati osobu, koja će im pomoći u organizaciji. Emotivni život biće „ni tamo, ni vamo“, ali to nije razlog da se ne potrudite da partnera iznenadite nekom novom i lepom idejom.

Pročitajte i ovo: Toksični odnos i njegovi pokazatelji

Krajem nedelje možete imati zanimljiv poziv. Neko vas stalno posmatra, ali sa društvene mreže. Izborite se sa svojom nesigurnošću i smanjite uticaj stresa.

Rak

Možda će vam se učiniti da jedna mala slabost ne znači baš ništa, ali biće potrebno da budete mnogo čvršći. Samo jaka volja može pomoći da izbegnete prepreke i probleme. Biće vam potrebna sposobnost da okolnosti iz bližeg okruženja koristite u svoju korist.

Pročitajte i ovo: Osa IV i X kuće horoskopa – Da li živimo živote svojih predaka?

Naredni period može biti prepun obmana, iluzija i sumnji. Nešto će vas inspirisati, a nešto uznemiriti. Izbegavajte kontakt sa osobama, koje imaju osvetničke tendencije zbog nekih dešavanja iz prošlosti. Takve osobe vam mogu narušiti ugled.

Pročitajte i ovo: Kada brak ne treba spašavati

Krajem nedelje možete imati iznenadnu kućnu posetu.

Osoba do koje vam je stalo, očekuje da napravite neki prvi korak, jer ne zna šta osećate.

Lav

Od vas će se zahtevati da se prilagodite promenljivim okolnostima i donosite odluke u pokretu. Ako ovo proradi, onda će se sve promene pokazati korisnima.

Pročitajte i ovo: Venera u Devici – kad razum sretne ljubav

Glavna stvar – nemojte se uplašiti od iznenađenja kada neki planovi počnu propadati. Mnogo toga bi trebalo da preuzemete u svoje ruke. Cilj je da idete napred i tražite vodeće pozicije, bez obzira na promenljivost situacije. Pojačajte svoje aktivnosti i dinamiku.

Pročitajte i ovo: Zašto je prvi brak uspešniji od drugog

Insitirajte na jasnim, otvorenim i preciznim razgovorima, ali budite oprezni kako ne biste na silu gurali neke svoje stavove.

Ljubavni život biće pod uticajem strasti i jakih želja.

Devica

Ove nedelje možete birati između osećanja i dužnosti, a postoji velika verovatnoća da drugi vrše na vas pritisak. Biće neophodno da izaberete ono što vam leži na duši i otpustite svoje strahove.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Neki pripadnici vašeg znaka moraće da smanje ambicije i pređu na neke rutinske poslove. Koristite ideje drugih ljudi, jer ćete na taj način uštedeti vreme i trud.

Glavno pravilo za naredne dane nije da dobijete sve informacije, već da znate gde da ih pronađete u pravom trenutku. Ako to uspete, možete na odmor posle toga.

Pročitajte i ovo: Strast kao (ne)prijatelj partnerske ljubavi

U slučaju da ne planirate odmor, zavrnite rukave i fokusirajte se na posao, jer narednih dana postoji tendencija za pojačavanje radne energije.

Vaga

Ako ste u svađi sa nekim, postoje izgledi da se pomirite. Neki pripadnici vašeg znaka suočiće se sa važnim izborom ili iskušenjem, koje će morati biti usvojeno sa poštovanjem.

Pročitajte i ovo: Neodoljivi Strelac lavljeg srca

Oslanjajte se samo na sebe i svoje principe, jer postoji osoba koja vas čak i nesvesno može odvući u pogrešnom pravcu. Možda je vreme za povlačenje u privatno okruženje gde ćete sebi moći najbolje ugoditi.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se u rane

U fokusu su i porodične teme, deca i roditelji, pa iskoristite ovaj period za takva pitanja. Vidite da li možete nešto promeniti u stambenom prostoru da biste imali lepši ugođaj.

Škorpija

Imaćete osećaj neizvesnosti, ali nećete moći brže da se krećete kako biste prešli na drugo polje delovanja. Međutim, želja da budete aktivniji i dominantniji biće sve više prisutna.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gudbim, onda gubim sve

Ovo je dobro vreme da privučete pažnju na sebe, ali to znači da bi trebalo da izađete iz vašeg tajnovitog i mističnog polja delovanja. Vreme je i da neke tajne bude razjašnjene ili izađu na svetlost dana. Ovo je vreme borbe za određene pozicije.

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

Budite manje kritični i provokativni, jer u suprotnom možete lako ući u sokobe sa drugim ljudima.

Strelac

Potrebno je ukrotiti žeđ ove pojačane aktivnosti. Neka metarmofoza se pojavljuje u životu, ali taj proces je još uvek u korenu.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Neki pripadnici vašeg znaka mogu osećati unutrašnji nesklad, odnosno, nezadovoljstvo sa samim sobom. Razmislite da li vas sadašnja veza ograničava i šta je potrebno uraditi da biste se bolje osećali.

Proverite nekoliko puta sve informacije koje su u vezi sa poslom, jer možete napraviti grešku, ako budete lakoverni.

Pročitajte i ovo: Pokušaji bega u lažnu slobodu koji uništavaju vezu

Osoba sa kojom se srećete skoro svakodnevno ima simpatije prema vama, ali vi to ili ne primećujete ili ne želite da primetite.

Jarac

Biće korisno da saslušate mišljenje drugih ljudi, ali to ne znači i da oni govore apsolutnu istinu.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

I dalje ste pritisnuti nekim pitanjima iz prošlosti, a posebno onim koja se tiču privatnih i porodičnih tema. Uskladite posao i privatne obeveze. Određeni strahovi su još prisutni, ali uz malo više opuštanja sa osobom za koju ste blisko vezani i strahovi će popustiti.

Pročitajte i ovo: Nezdrava doza infantilnosti u vezi

Neki pripadnici vašeg znaka mogu dobiti važnu vest ili informaciju iz inostranstva. Vikend sa voljenom osobom ili sa neobičnim hobijem biće dobro rešenje i restart.

Vodolija

Ovo se čak odnosi i na poklon od voljene osobe. Držite se saveta: manje pričajte i više radite. Naredni dani biće uspešniji za one koji mogu da deluju neprimetno i blago.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Mogućnost povraćaja nekog duga, kao i neplaniranog profita. Možda ćete ovih dana odlučiti da promenite svoj društveni krug, da odustanete od nekih pritužbi na partnera i drugih stvari, koje vas sprečavaju da budete zadovoljniji.

Pročitajte i ovo: Zašto su visoko inteligentni ljudi često nesrećni?

Budite otvoreniji prema nekim osobama, jer ne znate šta propuštate, a možete lako propustiti njihovo prijateljstvo.

Ribe

Vreme je da se udaljite od loših navika, kao i ljudi sa kojima nemate dobru komunikaciju.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Nekim pripadnicima vašeg znaka, otvaraju se mogućnosti za zavodljive i sumnjive avanture. Zapamtite da ste sebi na prvom mestu i da ne vredi rizikovati zbog nečega što će se sutra raspršiti kao dim.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

Bilo bi dobro da par jakih aduta sakrijete i ne otkrivate. Obezbedite sebi malo odmora, jer će predah biti od koristi. Važno je da budete oprezni u poslu, pažljivo pročitate dokumente i važne papire i ne ostavljate ništa za kasniju analizu.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.