Opet je ono doba godine kada ništa ne štima kako treba jer… Merkur je na svoj prvi ovogodišnji retrogradni hod krenuo u subotu, 30. januara, koji će trajati do 21. februara, što znači da je vreme da se vratimo na tablu za crtanje.

Dolazi do komešanja u polju komunikacije, a kako znamo da je komunikacija gotovo sve u našim životima, pa i seks, jasno vam je da će haos da bude prirodno stanje stvari tokom naredne tri nedelje (najmanje). Stoga, take it easy, amigosi! Zlatno pravilo ponašanja tokom ovog perioda je dvaput meri, jednom seci.

I, naravno, ne kupujte ništa novo od tehničkih aparata. Uostalom, setićete se ovog saveta kada budete vraćali ili nosili na popravku iste (ili zvali majstore ako sada uvodite internet, menjate provajdera i slično). Ali jeste pravo vreme za popravke i ispravke.

Mars u Biku postavlja u kvadrat Sunce u Vodoliji i – jaooo…tako da sam početak nedelje, ponedeljak, 1. februara, počinjemo ubodom (u koji deo tela, zavisi od toga koja polja natalnog horoskopa vam zahvata ovaj aspekt). Da li previše forsirate? Koristite li čekić za ubijanje komaraca?

Sa pridruživanjem Venere Merkuru, Jupiteru, Suncu i Saturnu u Vodoliji, dolazi do skupljanja ogromne količine energije u vrlo posebnom delu vašeg horoskopa (proverite kojem!)!

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRDNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Šta nam je raditi, šta nam je činiti? Pa, prvo je da proverimo kako stvari stoje u domenu ljubavi. Vrednosti, odnosi i finansije su pod mikroskopom i rezultat bi mogao da bude oslobađajući! U šta vredi ulagati? Gde je vreme da se podvuče crta?

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o RETROGRADNOM MERKURU, astrološkoj igri gluvih telefona

Venera se takođe povezuje sa Saturnom (koz konjunkciju), Uranom (kroz izazovni kvadrat) i Hironom (kroz divan sekstil), a na ljubavnom planu vam se sprema neko isceljenje.

Pročitajte nedeljni horoskop za svoj znak i podznak kako biste dobili što jasniju sliku o tome šta vam planete spremaju za ovu nedelju!

Glavna tema ove nedelje: Otkrijte svoj ljubavni život! Jer Venera se pridružila bandi u Vodoliji (Suncu, Jupiteru, Saturnu i retrogradnom Merkur! A kada je Merkur retrogradan, jasno vam je da treba da preispitamo određene stvari!)!

Ljubavna planeta Venera vlada svim vašim vezama i finansijama. I dešava se prasak, u ponedeljak, 1. februara, kada Venera ulazi u progresivnu Vodoliju, koja je okrenuta ka budućnosti.

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Jeste li spremni da iskoračite van svoje zone komfora? Vreme je da uperite hladno svetlo razuma na sve vaše veze i finansijska pitanja i odlučite šta želite. Vreme je da odlučite šta vam neko ili nešto zaista znači i koliko vredi.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Ponedeljak, 1. februara, pun je dešavanja, varnica i vrlo žustar! Dan je užurban, naporan i energičan – a možda i pomalo ljut. Mars postavlja Sunce u izazovan aspekt kvadrata i vi prikupljate i dovodite u red svoje snage. Samo pazite da na kraju ne pritisnete toliko da preplašite ono što želite!

Uključite poverenje, ali isključite aroganciju. Možete li da uspostavite ravnotežu? Idete prekomernom brzinom, do vrhunca svojih snaga i verovatno će vam trebati nežnost, ljubav i brižna pažnja kada sve bude rečeno. Otkrijte šta vas uzbuđuje sa Marsom u Biku u tranzitu kroz vašu natalnu kuću horoskopa i kako da to realizujete u realnom trenutku.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Imajte na umu da do vikenda, 6/7 februara, morate doneti ozbiljne odluke. Venera se tada spaja sa Saturnom, što znači da je došlo vreme da odlučite šta je za vas najvažnije. U koje veze vredi ulagati? I za kakve stvari zaista vredi platiti?

Venera dolazi u divan aspekt sekstila sa Hironom, tačkom bola i isceljenja, što vam daje mudrost da donosite ispravne odluke.

Pročitajte i ovo: Kako da iskoristite Uran i njegove aspekte na najbolji način

Ali kako je Uran u Biku čeka iza ugla kao zapeta puška (u kvadratu), može lako da se desi da napravite nagli raskid s prošlošću i odlučite da krenete novim, veselim putem ljubavi.

A sad prelazimo na vaš znak i poznak!

OVAN

Morate maksimalno iskoristiti početak ove nedelje, kada će vaši postupci biti zreli i ozbiljni. Tako ćete izbeći ponavljanje prošlih grešaka i nesmetano ćete ići napred.

Koncizno razmišljanje pomaže vam da napravite raspored i efikasno planirate svoje sledeće poteze. Vaše akcije pokreće vaša ambicija, ali istovremeno ostajete strpljivi.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

Mudrost ste stekli kroz nekoliko nedaća i muka. Saturnove lekcije (kroz koje ste prošli) mogu biti skupe, ali se nikada ne zaboravljaju.

Vaš ljubavni život deluje smireno. Bilo koji sukob između vas i vašeg partnera zateći će vas pribranim i rezervisanim. Ne trošite energiju na sitničavost i to vašu vezu održava zdravom.

Pročitajte i ovo: OVAN godišnji horoskop za 2021. godinu

Ako ste slobodni, pravilno ćete proceniti novog poznanika. Ovo će vas navesti da donesete pravu odluku o tome da li ćete dozvoliti da oni postanu deo vašeg života ili ne. Verujte svom stomaku. Ako pusti leptiriće, krenite za njima, ako ne, odustanite.

BIK

Ove nedelje ćete se usredsrediti na svoje veze. Rešavate sve probleme koje ste imali sa ljudima oko sebe i ovo vas vodi korak dalje.

Rezolucije nisu rezultat magične čarolije, već vašeg sopstvenog napora. Priznajete svoje greške i preuzimate svu odgovornost. Ako prihvatite svoje greške iz prošlosti, moći ćete da poboljšate svoje trenutno stanje.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

Vaše porodične veze se poboljšavaju u pozitivnom, prijatnom i mirnom raspoloženju.

Dobro raspoloženje vašeg partnera je ono što vas najviše opušta. Nema potrebe da budete napeti u svojoj kući. Vaša veza se poboljšava, daleko od nesigurnosti i strepnje.

Osećate se dobro sa svojim unutrašnjim ja i na taj način ste u stanju da kontrolišete svoje impulse. Kao rezultat toga, doživljavate mirno i spokojno raspoloženje sa svojim partnerom.

Pročitajte i ovo: BIK godišnji horoskop za 2021. godinu

Možda trenutno nemate intenzivnu, goruću strast, ali ponekad jednostavno treba da budete mirni sa svojom dragom osobom. Bez natmurenih oblaka nad vama, bez svađa, samo uživajući jedni u drugima.

BLIZANCI

Ova nedelja vam donosi priliku da izrazite svoje kreativne ideje. Imate mnogo novih ideja i uspevate da dođete do rešenja upravo kada se čini da su stvari dospele u ćorsokak.

Putovanje na koje ste želeli da pođete konačno je na dohvat ruke, uprkos nekim preprekama.

Pročitajte i ovo: Šta bi trebalo da uradite da bi vas Univerzum primetio

Štaviše, očekujte da će doći do promena i prekomponovanja, posebno na ličnom nivou. Dobićete neke dobre vesti koje će vam ulepšati dan i promeniti vaša negativna predviđanja o određenoj stvari.

U ljubavnom životu tražite nezavisnost i samozaštitu. Način na koji ćete to učiniti uticaće na vašu vezu.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop za 2021. godinu

Ako od partnera imate nerealne zahteve, da biste zadržali slobodu, stvari će se poljuljati. Ako, pak, nastojite da ostanete jedinstveni, tako da održavate sebe i svoju vezu u harmoniji, onda ste na pravom putu.

Ako ste slobodni, izgleda da niste spremni da se odreknete slobode zbog nekoga ko ne ispunjava vaša očekivanja.

RAK

Početak ove nedelje doneće vam mudrost i staloženo razmišljanje. Vaš unutrašnji gospodin Right se budi i pomaže vam da se najefikasnije suočite sa problemima.

Tenzije jenjavaju i doživljavate tople i slatke emocije. Više volite da uživate u mirnim trenucima, daleko od stresa svakodnevnog života i hitnih obaveza. Dobro za vas, napunićete energiju i osećaćete se uravnoteženije.

Pročitajte i ovo: Ljubav preko interneta – kako da smuvaš dečka / devojku preko društvenih mreža

Uspećete da zadržite pristojan status za vašu vezu, izbegavajući svađe i preterivanja. Neće doći do izliva nesigurnosti i uspećete da razdvojite lični i profesionalni život.

Pročitajte i ovo: RAK godišnji horoskop za 2021. godinu

Tokom vikenda prepustićete se polaganom, opuštajućem ritmu. Vi i vaš partner ćete pobeći u svoje ognjište, gde se fantazija i stvarnost mešaju i donose vam zadovoljstvo.

Ako ste slobodni, pravo je vreme da šarmirate zanimljivu osobu u svom životu.

LAV

Vi ste vrlo dinamičan znak koji nikada ne okleva da se bori i da nametne svoju superiornost. Međutim, ove nedelje takođe dokazujete da možete da manevrišete na pametan način, među pitanjima sa kojima iznenada morate da se bavite.

Osećate potrebu da se rešite svega što vas ograničava i pritiska. Budite pažljivi kako izražavate ovu potrebu u svom ljubavnom životu. Napravite realnu procenu činjenica kako ne biste prekinuli vezu iz pogrešnih razloga.

Pročitajte i ovo: Kako zainteresovati drugu osobu za sebe na društvenim mrežama

Ove nedelje se intenzivno projektuje vaša individualnost na vaš ljubavni život. Stalno objašnjavate svoju potrebu za slobodom i odbijate da na vas utiču zahtevi drugih, uključujući vašeg partnera.

Sada je vreme da dokažu da li zaslužuju da budu pored vas ili ne. Da li poštuju vašu ličnost i vaše potrebe ili pokušavaju da vas kontrolišu? Ako je ovo drugo tačno, vaš zajednički put će uskoro doći u ćorsokak.

Pročitajte i ovo: LAV godišnji horoskop za 2021. godinu

Ako ste usamljeni u poslednje vreme, ova nedelja vam neće promeniti status. Naravno, nikad ne znate šta bi vam planete mogle doneti.

DEVICA

Obično se krećete po planu i ovih narednih dana vaša potreba za planiranjem biće još jača nego obično. Ovo će vam pomoći da obezbedite dobar kurs za svoje poslove i oslobodite se viška anksioznosti.

U prošlosti ste grešili i iz grešaka ste (na)učili.

Ljubavni život je procvetao ovog vikenda, i sada je raspoloženje opuštenije. Vodite se svojom intuicijom koja vam pomaže da napravite neke izuzetne izbore. Verujte. Ljubavni život vam je uravnotežen ove nedelje.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate drugu kuću novca i materijalnih vrednosti

Racionalnost će vam pomoći da vratite harmoniju u vaš odnos. Vaše raspoloženje će biti senzualno i emocionalno. Tenzije se smiruju i stvari vraćaju određenu smirenost, poput mirnog mora koje se iskriča na suncu. Topao i prijatan, takav će biti vaš ljubavni život.

Pročitajte i ovo: DEVICA godišnji horoskop za 2021. godinu

Vi odišete smirenošću i spokojem i ovo može privući nekoga novog. Napravite svoj potez i ne dozvolite da vas bilo koje druge misli zaustave.

VAGA

Ove nedelje planete će vam pomoći da sredite i organizujete stvari. Zrelo i jasno razmišljanje čine da stvari vidite sa prave tačke gledišta i donosite odluke koje vas muče, jer ste se osećali nesigurno ili niste želeli da budete nepravedni prema nekome.

Pročitajte i ovo: U kojim aspektima nas planete leče, a u kojima razboljevaju

Pred vama su promene i prekomponovanja. Način na koji se bavite situacijama odrediće njihov ishod.

Ne dozvolite da vaša individualnost preuzme odgovornost, jer će to oterati ljude koji pokušavaju da vam pomognu.

Pročitajte i ovo: VAGA godišnji horoskop za 2021. godinu

Možete provesti lepe trenutke sa svojim partnerom zahvaljujući pametnim predlozima koje ćete dati. Rezultat će opravdati vaš izbor i pružiće vam smirenost i pozitivno raspoloženje.

Samo pripazite da kontrolišete svoje ispade, jer izgleda da ćete imati poteškoća da prihvatite bilo kakav pritisak partnera. Bolje razgovarati i objasniti, nego reagovati detinjasto.

ŠKORPIJA

Ova nedelja donosi zaključenje nekih nerešenih problema i zbog toga osećate olakšanje. Istovremeno, predstoji novi početak, sa čvrstim temeljima, pravilnim planiranjem i metodikom.

Maksimalno ćete iskoristiti svoje životno iskustvo kako biste sastavili optimalni akcioni plan. Naziru se pomaci, posebno oni koji se tiču problema koji vas muči.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Vikend će biti umirujući i spokojan, sa intenzivnim emocijama, intuicijom i izostankom konflikta. Odmori se i uživaj u onome što imaš u životu, izražavajući svoju zahvalnost svemiru.

Vaš ljubavni život je na dobrom putu, bez posebnih tenzija i problema. Uspevate da uspostavite ravnotežu koja vam donosi unutrašnji mir.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

Održavate opušteno raspoloženje i plodnu komunikaciju u svojoj vezi. Ovi dani su pogodni za razgovor sa partnerom i izražavanje vaših misli i briga. Neće vas osuđivati ili postideti i vi ćete biti spremni da poslušate njihove savete, što je retkost kada ste vi u pitanju.

Vikend pojačava potrebu za druženjem, naročito ako ste slobodni.

STRELAC

Ova nova nedelja će vam pomoći da evoluirate ako sve što ste naučili dobro iskoristite. Šta to znači, pitate se?

Ako ne prihvatite svoje greške i planirate unapred, nećete moći dalje. Izgleda da ste voljni da igrate ovu igru. Kašnjenja i prepreke su vas iscrpile i učinićete sve da ih prevaziđete. Disciplina vam pomaže da pobegnete uskom stazom kojom ste išli.

Pročitajte i ovo: Kako da prevaziđemo lične polaritete koji nas sputavaju da realizujemo svoje istinske potrebe

Ovaj vikend je idealan za druženje sa prijateljima, zabavu i kvalitetno posvećivanje porodici, partneru i ljubavi. Između vas i vašeg partnera vlada pozitivno raspoloženje.

Možda ćete želeti da razgovarate s njim/njom o toku vaše veze i ozbiljno razgovarate o izgledima / izazovima koji su pred vama. Volja za promenom postoji na obe strane, sve što treba da uradite je da pronađete zajednički put i zajednički način delovanja koji izražava oboje, a da vam ne oduzme slobodu.

Pročitajte i ovo: STRELAC godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

Ako tokom ovog perioda nemate vezu, desiće se nešto neočekivano. Novo poznanstvo? Zanimljiv razvoj sa postojećim poznanikom? Sve je moguće!

JARAC

Ove nedelje planete će jako uticati na vaše misli i vaše stanje svesti. Bolje razumete neke okolnosti i situacije u vašem životu, i konačno uspevate da sagledate širu sliku.

Uspevate da se odvojite od detalja koji su vam privukli pažnju i zbog kojih ste izgubili smisao. Sada ste u mogućnosti da pravite velike, dugoročne planove.

Pročitajte i ovo: Kako do skladnog ljubavnog odnosa uz pomoć planeta

Reorganizujte svoj život s ciljem da stvari oko vas budu što prilagođenije vašim potrebama. Uspevate da ne budete zarobljeni tuđim rečima.

Vaša dinamičnost vas vodi ka novim iskustvima i nudi vam velika zadovoljstva. Ako uspete da izbegnete muke i sporove, stvari će biti prijatne, a sukobi sa partnerom će biti svedeni na minimum.

Pročitajte i ovo: JARAC godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

Razmislićete pre nego što progovorite i ovaj stav će vam doneti duševni mir. Sve dok izbegavate da izgovarate neke stvari sa jedinom namerom da isprovocirate svog partnera, stvari će teći na prijatan način.

Ako ste slobodni, emitujete pozitivnu auru zbog koje privlačite pripadnike drugog pola, što vam donosi mnogo novih poznanstava.

VODOLIJA

Ove nedelje su stvari poprilično skladne u vašem životu, uprkos svim poteškoćama koje se pojavljuju. Izmislićete rešenja kako biste prevazišli prepreke koje su vam preprečile put jer inovativnost je vaše drugo ime.

Promene o kojima razmišljate postaće moguće kroz rekonstrukciju i dobro planiranje. Ako nemate plan, bolje ne pokušavajte da promenite stvari. Potpuno je sigurno da ćete sve zabrljati.

Pročitajte i ovo: Pluton po kućama u natalnom horoskopu

Vaša tačka gledišta biće u potpunosti u skladu sa novim činjenicama koje se pojave. Ovi dani će vas podstaći da preuzmete stvari u svoje ruke i rešite neke probleme koji su mučili vašu vezu.

Tako će raspoloženje postati mnogo prijatnije. Naročito tokom vikenda, sa Mesecom u Ribama, imaćete dobro raspoloženje i harmoniju koja će takođe biti korisna za vašu vezu.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

Ova smirenost vas čini pristupačnijim drugom polu. Nudite prozor mogućnosti koji osoba traži kako bi vam prišla i izrazila svoja tajna osećanja prema vama.

RIBE

Ova nedelja biće vrlo pozitivna za vas donoseći vam realizam i mudrost da se nosite sa svim situacijama. Bilo bi dobro da postavite temelje na kojima će se graditi vaši planovi. Sledite svoje ambicije, ali budite strpljivi.

Pročitajte i ovo: Kako da aktivirate Drugu kuću novca i materijalnih vrednosti u horoskopu

Za vikend napetost popušta, okolnosti i stvari oko vas više nisu dosadne i možete uživati u životnim zadovoljstvima.

Lepota se krije u jednostavnim stvarima i moći ćete to da shvatite. Ovo je dobro vreme za vaša osećanja i partneru ćete se približiti kroz iskren dijalog.

Pročitajte i ovo: RIBE godišnji horoskop za 2021. godidnu – Čitaj i za podznak!

Možete izneti činjenice, proceniti ih i postaviti ciljeve za vašu vezu. Jedva čekate da napravite sledeći korak, bez obzira na to šta to za vas znači.

Ako je usamljenost zavladala vašim životom, ova nedelja vam može doneti nagli razvoj događaja.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.