Ulazimo u mirniju sedmicu što se tiče nebeskih dešavanja.

U ponedeljak, 14. oktobra, još uvek možemo osećati razorne uticaje Plutona na našu svest, imati teške misli i posledice od nekih fatalnih odluka koje smo moguće doneli u prethodnoj sedmici. Ali sve može biti obojeno i nabijeno emocijama od prethodne noći, kad je bio egzaktan pun Mesec.

Nataša Panić, astrolog, Astroključaonica

Pun Mesec u Ovnu je najviše aktivirao partnerske odnose, jer Sunce koje i dalje ide kroz znak Vage na pun Mesec aktivira upravo osu Ovan/Vaga, pa pojačava emotivne disbalanse, upravo po pitanju ja i drugi.

Pročitajte i ovo: Mesec u uporednim horoskopima

U sedmici pred nama, dakle, Mesec je u fazi opadanja, pa je dobro iskoristiti ovu sedmicu, koja nema uopšte napetih aspekata za sve poslove koji se tiču završetaka svega što smo započeli dok je Mesec bio mlad.

Pročitajte i ovo: Pun Mesec u Ovnu i njegov uticaj na sve znake zodijaka u narednom periodu

Photo by Svetlana Manic on Unsplash

Može se reći da je u ovoj sedmici utorak dan koji može uneti najviše nervoze u svakodnevnici, jer Mesec u toku ovog dana prolazi kroz znak Bika i intenzivira Urana, pa i loše odnose sa Venerom i Merkurom, te nervoza koja može trajati po par sati, uglavnom može da se reflektuje u odnosima sa decom, u ljubavnim odnosima ili pak u saobraćaju.

Pročitajte i ovo: Šta bi trebalo da uradite da bi vas Univerzum primetio

Ipak, ovi tranziti vrlo brzo prolaze, pa ostatak kretanja Meseca po znaku Bika, možemo iskoristiti u uživanju u prirodi, u kuhinji, nekom restoranu.

Pročitajte i ovo: Značenje Mesečevih čvorova u natalnom horoskopu

Najviše aktivacije i planetarnih aspekata pravi Merkur u ovoj nedelji. Prvi aspekt koji će se desiti egzaktno u sredu je sa Neptunom. Sreda je dan kad možemo biti sudionici manifestacija onoga o čemu smo maštali, prizivali, na šta smo meditirali. Jako lep, protočan aspekt koji nam donosi ostvarenje nekog sna, komunikacije sa nekim o kojoj duže maštamo.

Photo by Jonah Pettrich on Unsplash

Ovaj dan je idealan za odlazak na neku radionicu, duhovni rast, razgovor sa nekim učiteljem, uvide za kojim tragamo u sebi, odgovore koje tražimo, plodonosnu meditaciju ili pozitivan odgovor u vezi bilo čega, a na šta čekamo duže vreme.

Pročitajte i ovo: Mesečni horoskop za OKTOBAR 2019

Nastavak lepih dana i dobre komunikacije nastavlja se i u četvrtak, kad Mesec na nebu ulazi u znak Blizanaca, pa će ovo biti dani dobre energije na svim poljima gde je potrebna komunikacija, trgovina, brzina reagovanja, dobra potentna energija da nas podrži na polju posla, najviše.

Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život

U subotu i dalje Merkur aktivan, jer pravi dobar aspekt sa Plutonom, što se opet odnosi na dublje uvide, samospoznaje te na objektivnom nivou na pozitivna rešenja, shvatanje i  razrešenje u konstruktivnom pravcu verbalnih konflikata, suočavanja sa trenutnom situacijom, pa i pronaženje rešenja za istu.

Photo by Alphacolor 13 on Unsplash

Ove dve planete u dobrom aspektu daju u natalnoj karti dubok i detektivnski um, pa je sad u tranzitima moguća jasnija šira i dublja slika plana koji nam Univerzum šalje.

Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji

Mesec ovog dana ulazi u znak Raka i vikend zaista može da nam donese lepe trenutke pored bližnjih, u domu, te da probudi istinsku radost života, ali sa porodicom, ušuškani u naše najomiljenije ćebe, uz topao čaj i ljude koje volimo.

Pročitajte i ovo: VAGA – Hod po tankoj liniji između ljubaznosti i neiskrenosti

Nedelja je dan kad Mesec dolazi u kontakt sa osom čvorova, pa su mogući i dobici u vezi kuće, doma, ili privatnog posla. Nedelja koju treba iskoristiti da rešimo neke situacije kroz uvide i spoznaje a koje nam krilati Hermes nudi, noseći dobre poruke koje treba samo da pročitamo.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.