Pred nama je period u kojem će tri planete promeniti znak.

S obzirom na to da se trenutno ove planete nalaze na kraju znakova, spremajući se da uđu u drugi znak, nećemo imati važnije aspekte između bržih planeta. Međutim, činjenica da u kratkom periodu imamo promenu znakova kod tri planete, vreme je i da promenimo neke dosadašnje stavove i poglede na život.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Jupiter u Vagi već neko vreme je u aspektu sa Plutonom u Jarcu i ovo je proces u kojem je potrebno proći iskustva gde se traže korenite i duboke promene. Na nama je odluka hoćemo li da ih prihvatimo ili nećemo.

Potrebne su nam korenite promene u pogledu na budućnost, jer se, na opštem i na individulanom nivou, nakupilo dosta toga nezdravog, bolesnog i destruktivnog. Zbog toga je potrebno duboko čišćenje i odstranjivanje zagađenog i kontamiranog tla (Pluton) da bismo mogli da prepoznamo ono što je najbolje i najpozitivnije (Jupiter).

Ono što bi moglo da vas spreči u napredovanju (Jupiter), jesu ekstremni načini na koje ste dobili kontrolu i moć (Pluton).

Zato, ne bi trebalo da koristite manipulativne načine da biste poboljšali ulogu u društvu, kao i u partnerskom odnosu. To nikako ne znači da možda ne možete i uspeti, ali samo prividno i na neko vreme, a onda će život namestiti neku prisilnu i ekstremnu situaciju i vratiti vam „milo za drago“.

Ovo je aspekt kada neka „viša sila“ ili „zla sudbina“ zaustavlja sreću u partnerskom odnosu, ne dolazi do prethodno planiranog venčanja ili je zaustavljen rast kroz partnerski odnos. Prema tome, treba pročistiti stavove o partnerstvu i braku, pa prepoznati ono što je nezdravo, jer se sa ovim aspektom pokušavaju graditi odnosi na kontroli, opsesiji, opčinjenosti, pa i novcu.

Venera iz Strelca prelazi u znak Jarca, što znači da treba realno da postavite i na svoje mesto stavite vezu u kojoj se nalazite, kao i partnera.

Ovo je slično kao kada se sa neke udaljene zvezde spuštate na zemlju. Možete osetiti želju za povlačenjem i samoćom, jer biste radije proveli vreme prebirajući po nekim starim uspomenama. Postoje trenuci kada samoća deluje kao lek. Ovo su oni periodu kada se u ćutanju voli.

Možda ćete osetiti potrebu da se osamljujete, jer želite da iščitavate stare poruke i poštu da biste probudili emocije. Neko će se zakleti na samoću, sve dok ne naiđe osoba kojoj će moći da pokloni svoju ljubav. Može da se desi da na neki period i zamrznute vašu vezu, jer tražite uslove kako biste mogli o svemu dobro da razmislite.

Neki od vas, biće spremni da prihvate veliki teret zbog ljubavi, jer se tek u naporu prepoznaje ljubav.

Zbog toga, brige vašeg partnera mogu postati i vaše brige. Neću vam mnogo pričati o tome da je ovaj aspekt dobar za rešavanje svega što smatrate da je problem u vašoj vezi, jer sam ovo nekoliko puta ponavljala za Veneru u Jarcu, ali ću vam reći: „Dodirujete tamo gde je najbolnije!“

Ogromna mudrost se stiče poznavanjem bola, a ljubav ovde ima prolaz samo uz mudrost i zrelost.

Nemojte da zaboravite da postoje i drugi ljudi, kao deo spoljašnjeg sveta i društva kojem pripadate, bez obzira na momente u kojima ćete imati potrebu za povlačenjem. Mars iz Jarca prelazi u Vodoliju i vaše aktivnosti u spoljašnjem svetu trebalo bi da budu motivisane radoznalošću i interesovanjem za ljude.

Ako pripadate nekom udruženju, grupi ili klubu očekuje vas velika aktivnost na tom polju, kao i borba za ciljeve jedne takve grupe kojoj pripadate.

U slučaju da razmišljate da se priključite određenoj grupi, onda ste u dobrom periodu i da to uradite. Ovo je vreme u kojem se „gine“ za prijatelja i čoveka, rađaju se buduće vođe revolucija, buntovnici, pioniri ideja koje pokreću velike grupe, a možda i prvi čovek koji će se spustiti na neku udaljenu planetu.

Dozvolite sebi da budete nepredvidivi i originalni. Nema veze što ćete zaboraviti na nedeljni ručak, ali se bar potrudite da se pojavite sa šafranima, bez obzira na to što oni cvetaju u proleće i što je sada novembar.  Možda ćete i zapostaviti neke svoje probleme zbog interesa većine, jer će vas pokretati impuls da se angažujete za druge.

Merkur iz Škorpije ulazi u znak Strelca: „Budućnost. Budućnost i uvek budućnost!“

Sve ono što budete opažali oko sebe trebalo bi da vas podstakne na razmišljanje da je vaš život u budućnosti, a ne u prošlosti. Ono što ste već učinili trebalo bi da bude nevažno u poređenju sa onim šta ćete sutra da učinite.

Da biste uspeli da dođete do važnih i korisnih informacija, proširite vaše kontakte, više se krećite, promenite ili proširite dosadašnja interesovanja, budite otvoreniji za ljude i poznanstva. Dišite punim plućima, oči otvorite što šire, koračajte dugačkim i velikim koracima, brzo se krećite, čujte i najudaljnije zvukove i budite svoj prorok.

Detalje i informacije koristite da biste dobili jednu širu sliku, koja će vam biti od pomoći da biste se kretali putem kojim ste se uputili. Drugim rečima, nailazite na znakove i simbole pored puta, a njihovo značenje će vam omogućiti da proširite znanje i vidike.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

2 KOMENTARI

  1. Hvala za te divne informacije i poruke koje nam saljete.Trudim se da sledim,jedino sto sam prepuna koje cega negativnog,sto karmickog sto stecenog kroz zivot jer nisam bila svesna i radila na ciscenju duse kroz voleti sebe,i sad mnogo posla.Srecna sam,jer ceo zivot je ucenje.
    Srdacan pozdrav Zani i Jeleni(oprostite za privatizaciju ali osecam svaku rec kao prijateljsku)
    Mirjana Misa Acin

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.