Venera se pridružuje Suncu i 25. maja ulazi u Blizance koji je dočekuje rečima: „Imaš lepotu, a ja ti poklanjam razum. Zato, voli i misli.“

Zbog toga, ulazimo u period kada osećanja treba izražavati rečima.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Budite pametni u ljubavnim igrama i setite se one Balaševićeve pesme: „Ma, daj okreni taj ringišpil u mojoj glavi…To možeš samo ti…“

Razmena misli sa partnerom je važna i pokušajte da ispratite svaku njegovu misao, a posebno one o osećanjima, ljubavi, lepoti, umetnosti, estetici ili modi.

Reči su važne i zato odmah treba da razgovarate o zapažanjima i razmišljanjima, jer će se tek u takvim momentima razvijati i osećati bliskost.

Pričajte ulazeći još sa vrata, držite partnera na telefonu, iskoristite maksimalno Skype i Inbox, a kada vam zazvoni telefon, zove vas osoba koju ste memorisali kao „Ljubav te zove“.

Pokažite radoznalost, a onda slobodno postavljajte patneru pitanja, jer ne samo da će biti raspoložen da vam odgovara, već ćete ga svojim pitanjima i mentalno stimulisati, a to je u narednom periodu potrebno. Pričajte o raznim temama i pokažite mentalnu raznovrsnost, kao i sposobnost da u sat vremena pokrenete dvadeset tema.

Izjave ljubavi i simpatija dolaze od Venere u Blizancima, a ona najbolje poznaje jezik ljubavi. Ono što će privući i zainteresovati Veneru u Blizancima su osobe u kojima može  prepoznati dosetljivost i inteligenciju. Zato će vam reći „Pametnice moja“ ili „Pametna moja glava“.

Pred kraj ove nedelje, Venera u Blizancima pravi aspekt (kvadrat) sa Neptunom u Ribama. Možete osetiti iscrpljenost ili umor u vezi u kojoj se nalazite, i to  prvenstveno na mentalnom nivou. Zbog toga su moguće i pogrešne procene kada je u pitanju osoba sa kojom ste u vezi ili koja vam se dopada. Zapamtite da je u svakom slučaju ovo proces kada život nameće emotivne i ljubavne okolnosti da bi prepoznali neke svoje slabosti od kojih bežite.

Od čega to bežite kada čujete „ljubav“? Šta vas to čini slabim kada pogledate u svog partnera? Da li se osećate žrtvom u vezi u kojoj se nalazite?

Neptun u Ribama voli izolaciju i povlačenje da bi pobegao od realnosti, ali zbog kvadrata sa Venerom u Blizancima nameće se izazov koji glasi: „Potrebno je da izađeš u spoljašnji svet da bi osetio ljubav“ ili „Ljubav je napolju i na ulici, možda na netu ili u nekom društvu i zato izađi iz samoće“.

Kako sa jedne strane zadovoljiti potrebu za samoćom i begom, ali i potrebu za komunikacijom i kontaktima sa druge strane?

Obično jedno isključuje drugo, jer ako prihvatite samoću onda propuštate neki lep susret ili poznanstvo, a ako prihvatite poziv za druženje u spoljašnjem svetu radi uživanja i zadovoljstva, onda propuštate da se povežete sa nekim dubljim delovima sebe, koji su uslov oplemenjivanja, duhovnog razvoja ili dubljih emocija.

Pokušajte na ovaj način da razmišljate: „Ako budem sa njim otvoreno pričala o svojim osećanjima, mogu otkriti svoje slabosti, koje do sada nisam mogla da uvidim“ ili „Ako dozvolim sebi da se povučem i osamim, mogu doći do odgovora na pitanje koju od njih dve da odaberem“.

Postoji još izazova, kao i manifestacija ovog aspekta, ali suština je u tome da o čemu god se radilo u izvoru je sopstvena slabost sa kojom treba da se suočite.

Sunce u Blizancima će, takođe, fomirati kvadrat sa Neptunom u Ribama i ovde dovodimo u pitanje samopouzdanje, volju, pa i vitalnost.

Vaši planovi, koji su povezani sa ličnim ambicijama i statusom, mogu poprimiti haotični tok, a onda, za trenutak, može da se desi da izgubite kompas i zalutate. Zbog toga, osećate kako vam slabi volja ili dolazi do nepoverenja u sebe i sopstvene mogućnosti, a sve ovo zajedno utiče i na vašu vitalnost.

Hteli bi da privučete pažnju na sebe i da se dokažete na intalektualan i pametan način, ali pitate se „Odakle da počnem?“ ili „Šta je moj cilj?“.

Ovo je i slabost da se nematne ili sačuva autoritet, koji onda možete da izgubite, jer niste imali dobru procenu i verovali ste u nekog ko vas je prevario i napustio. Čuvajte se samozavaravanja, jer ćete izgubiti položaj i narušiti status, tako što ćete varajući sebe prevariti i druge. Međutim, ako budete uspešno odgovorili na ovakve  izazove, tako što ćete uspeti da usmerite svoju osetljivost, onda možete kod sebe da razvijete neke neptunovske veštine (mašta, psihologija, alternativne tehnike, umetnost, itd.), koje istovremeno zahtevaju i inteligenciju.

Jupiter u Devici je skroman, razuman i poslušan, pa pažljivo posmatrajte da ne dođe do propuštanja nekih dobrih prilika, zbog sopstvenog ponosa i ega, jer će Sunce kvadratirati Jupiter u Devici.

Možda ste i očekivali mnogo više i mnogo bolje, ali ste precenili sebe i svoje mogućnosti.

Zapitajte se u čemu preterujete? Zašto su vam velika očekivanja? Koliko je „opasno“ za vas oslanjati se samo  na sreću ili optimizam da bi realizovali neke svoje važne planove? Moguće je sa ovim aspektom i da rasipate svoju mentalnu energiju što može predstavljati prepreku ka ostvarenju ličnih ambicija u kojima vam je važno da istaknete intelektualnost. Ako pravilno fokusirate svoje misli i radoznalost onda možete i poverovati sopstvenim očekivanjima i reći: „Vera u sebe je prvi korak ka ostvarenju.“

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.