Sunce u Strelcu i Neptun u Ribama formiraće nepovoljan aspekt (kvadrat). Venera izlazi iz Škorpije i ulazi u znak Strelca, a u ovom znaku imamo još jedno dešavanje, jer se Merkur okreće retrogradno.

Ovo su one situacije kada osećamo slabost volje i kada osećanja utiču na volju. Hteli bismo nešto, ali imamo osećaj kao da smo zapleteni u neku mrežu i ne možemo da se oslobodimo. Tamo gde bi trebalo da budemo hrabri, odvažni i energični, počinjemo da osećamo bezvoljnost i slabost. Volja nestaje u osećanjima, snaga nestaje u iscrpljenosti, a mašta postaje neprijatelj hrabrosti.
Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovo nikako ne znači da ne znamo šta hoćemo, jer je Sunce svesno svojih ambicija, ali onog trenutka kada krenemo da ostvarujemo nešto od ovoga, počinjemo lako i da lutamo. Nisu ovo trenuci da pokažemo autoritet, jer ćemo sa svakim pokušajem morati da na kraju savijemo glavu ili nećemo imati snagu da preuzmemo takvu ulogu. Što više budemo hteli pažnju, divljenje i autoritet, bićemo  od svega ovoga udaljeniji i nesposobniji.

Što se ambicija više bude uvećavala, veća je i mogućnost da padnemo ili nestanemo. U svemu postoji i veliki zanos, pa zbog opijenosti čovek luta i zaluta. Postoji nešto lažno, omamljujuće i zamaskirano u načinu na koji hoćemo da postignemo ciljeve, a laž i maska oslabljuju volju, jer nismo sigurni u sebe.

Ovaj aspekt najviše može da utiče na rođene u znaku Lava, Strelca i Ribe, kao i na one koji u svojoj natalnoj karti imaju Sunce u aspektu sa Neptunom.

Venera izlazi iz Škorpije i ulazi u Strelca 1. decembra.

Photo by Matthew Kane on Unsplash

Samoću treba ostaviti iza sebe. Iza sebe treba ostaviti neke stvari i izgraditi novi model života koji vraća nadu. Možda je vreme za srećan splet okolnosti koje vraćaju veru u ljubav. Nekom će otpuštanje bola doneti novu radost. Odbacimo priču o traganju za ljubavlju za sva vremena i ne obavezujmo se zbog prošlosti, jer je vreme za neku novu ljubav i nova osećanja.

Pojačana je potreba za ljubavnim avanturama. Nemojte da sedite mirno i otvorite vrata svetu.

Razvijajte odnose, ali bez obaveza! Nekada se i kratka ljubavna priča pamti za ceo život. Vreme je da razapnete ljubavne strelice i gađate u metu. Nova poznanstva donose prijatna iznenađenja, ali i ljubav. Za neke će ovo biti buđenje iz dubokog sna, iskrene ljubavne ispovesti, a za druge, idealizovanje partnera.

Danas možemo biti obasuti toplinom prijateljskih zagrljaja, a sutra vatrom romantičnih susreta. Pokušajte da tretirate partnera kao neki sasvim novi svet, koji je potrebno istražiti. Ovo je pojačana želja za odnosima koji će nam proširiti vidike i svesnost, ali u kojima ćemo moći da se zabavimo i doživimo razne avanture. Zbog toga birajte ona mesta na kojima se možete dobro provesti i gde ima nešto novo.

Vreme je da privučemo velikodušnije ljude, kao i osobe od kojih možemo da učimo. Važna je emocionalna nezavisnost.

Photo by Freddy Marschall on Unsplash

Merkur kreće retrogradno u znaku Strelca 3. decembra.

Povoljan period za veće unutrašnje uvide, ćutanje, odsutnost iz spoljašnjih dešavanja i mentalnu okrenutost sebi. Praktično delovanje se menja, pa će neki od vas osetiti da im posao koji rade više ne odgovara, drugi mogu biti nesigurni u ono što znaju ili u svoje znanje, a treći mogu ponovo preispitivati svoje stavove i odluke.

Problemi u komunikaciji, saobraćaju, koncentraciji, logičnom zaključivanju i učenju. Slično kao da ste do juče bili sposobni za komunikaciju, a danas ste izgubili ovu sposobnost. Međutim, oni koji imaju talenat za pisanje ili računare, mogu ovaj period inspirativno da iskoriste ostajući izdvojeni od spoljašnjeg sveta. Takođe, mogu se razviti neka druga interesovanja, u odnosu na prethodni period.

Retrogradni Merkur u Strelcu najviše mogu osetiti osobe rođene u znaku ili podznaku Blizanaca, Device i Strelca.

Photo by Bryan Minear on Unsplash

Ovan

Venera koja ulazi u Strelca važna je za vašeg vladara Marsa, jer se on i dalje nalazi u Vagi. Fokus je na partnerskim odnosima, u koje dodajete i notu idealizacije.

Zbog toga, narednih dana možete mnogo više idealizovati partnera, a vremenom iskusiti i razočarenje. Bilo bi dobro što više vremena narednih dana da provodite sa partnerom u druženju, izlascima, zabavama, a ako imate priliku i otputujte negde zajedno. Počinjete više da verujete partneru, posebno ako ste do sada imali neke sumnje u njega, ali ipak želite oblik ljubavne veze, koji će vam omogućiti više slobode. Pojačana potreba za avanturizmom kojim se ustvari borite protiv ograničenja u ljubavnom odnosu. Merkur kreće retrogradno u vašem devetom polju što se može manifestovati kroz probleme sa putovanjima, učenjem i saobraćajem.

Photo by Kalen Emsley on Unsplash

Bik

Venera vlada vašim znakom i ulaskom u Strelca ulazi i u vaše prirodno osmo polje. Budite pažljivi, jer su mogući novčani gubici, dok će neki biti široke ruke i trošiti novac na razne poklone sa ciljem da obraduju partnera i druge osobe.

Ne treba samo da smišljate kako da zaradite novac, nego i kako da ga iskoristite. Razmislite da li je vreme da promenite neke stavove i uvide, posebno kada su emocionalni odnosi u pitanju. Pripremate se za uzbudljivije ljubavne događaje i za mogućnost većeg izbora. Uslov zadovoljstva je da podignete kriterijume. Raskrstite sa starim navikama u vezi u kojoj se nalazite ili prema partneru. Otvorite se za promene, jer je došao čas da promenite nešto u ljubavnom odnosu.

Photo by Brooke Lark on Unsplash

Blizanci

Vaš vladar Merkur kreće retrogradno u vašem prirodnom sedmom polju. Nerazumevanje sa partnerom, ali i sa drugim ljudima.

Očekivane vesti i informacije koje se odnose na partnera kasne. Mogućnost odlaganja poslovnih sastanaka. Počinju da vas opterećuju misli iz prošlosti. Koncentracija nije stabilna i bilo bi dobro da se malo odmorite i povučete. Nepovoljna komunikacija sa partnerom i obostrano nerazumevanje. Neki problemi iz prošlosti biće u fokusu razgovora sa partnerom. Možda ćete morati da prihvatite da vas, ipak, neko voli i onda kada ne cvetaju ruže. Nije lako isključiti racio, ali ćete imati priliku da uvidite da je sve stvar dobre volje.

Photo by Tanja Heffner on Unsplash

Rak

Venera u Strelcu ulazi u vaše šesto prirodno polje i ovo je mogućnost za više radosti i dobrog raspoloženja na poslu, kao i u svakodnevnom okruženju.

Za neke pripadnike vašeg znaka postoji mogućnost zbližavanja ili simpatije sa nekim ko je blizak vašem poslovnom okruženju. Otklonite partnerov osećaj usamljenosti. Ako imate zrelu odluku da nešto promenite, rasteretite sebe i partnera agonije isčekivanja. Izađite sa stavom, odlukom i zahtevom, pa se ravnajte prema tome. Mogućnost poslovnih putovanja. Međutim, Sunce u Strelcu koje prima nepovoljan aspekt od Neptuna isto se nalazi u priodnom šestom polju i može doći do iscrpljenosti i umora zbog poslovnih obaveza.

Photo by Ashim D’Silva on Unsplash

Lav

Vaš vladar Sunce biće u nepovoljnom aspektu sa Neptunom. Ovo je slabost volje, umor i iscrpljenost.

Preispitajte svoje planove i vidite koliko su realni u ovom trenutku. Osećate izvesnu nesređenost i pometnju, što nikako ne podnosite, ali kao da ni vi ne vidite jasno stvari i okolnosti. Mogućnost ljubavnih avantura i novih poznanstava, jer Venera ulaskom u Strelca ulazi i u vaše prirodno peto polje. Možda je bolje da malo odmorite od ličnih ambicija i da se više zabavljate. Gužva na poslu ne treba da bude razlog odlaganja ljubavnih susreta. Partnera ne možete primorati da zauzme jasniji stav i da se konačno odredi. Preostaje vam da imate poverenja. Neke partnerove izjave mogu vas šokirati, a neke zadiviti.

Photo by Sticker Mule on Unsplash

Devica

Vaš vladar Merkur kreće retrogradno u četvrtom polju. Ovo može doneti prekid ili probleme u komunikaciji u privatnom i porodičnom okruženju.

Imate problem da se skoncentrišete na porodična pitanja, koja treba da rešavate. Problemi sa porodičnom dokumentacijom, kao i sa ugovorima i papirima za nekretnine. Muška osoba u privatnom okruženju pokazuje veliku osetljivost. Preispitajte još jednom neka porodična pitanja. Pokušajte sebe da definišete, a ne samo da tražite od partnera doslednost kako biste mogli na zadatu temu da manevrišete. Možda partner opominje na važnost novca, a možda je to samo vaš utisak. Probleme možete prevazići isticanjem važnosti osećanja.

Photo by Sarah Diniz Outeiro on Unsplash

Vaga

Vaš vladar Venera ulazi u treće polje u znak Strelca. Nova poznanstva, ljubavni sastanci, prijatna komunikacija, lepa putovanja i ljubavne prepiske.

Pojačana je potreba za idealizacijom partnera. Ljubav može biti na dohvat ruke. Budite prijatni i otvoreni za komunikaciju i kontakte. Retrogradni Merkur u vašem trećem polju može praviti pometnju, ali prvenstveno u poslovnim kontaktima. Nije vreme da se oslanjate na razuman i praktičan um i zbog toga se prepustite osećanjima. Za neke od vas, jedno poznanstvo može prerasti u nešto mnogo više. Držite prijatelje izvan poslovnih odnosa. Budite manje sumnjičavi, a više radosni, doterani i spremni na zajednička druženja.

Photo by Vincent van Zalinge on Unsplash

Škorpija

Vaš vladar Mars i dalje je u Vagi, tako da je fokus na partnerskim odnosima, ali s obzirom na to da Venera ulazi u Strelca, ipak uspevate da se pozitivnije osvrnete na okolnosti.

Važno je u narednom periodu dati sve od sebe kako bi se kroz komunikaciju približili partneru ili osobi koja vam se dopada. Često i lepa reč gvozdena vrata otvara. Mars u Vagi u vašem prirodnom dvanaestom polju još uvek predstavlja pretnju, jer zbog strasti i jakih želja možete imati probleme. Neko će pokušati da vas šarmira poklonom, koji vas može i obradovati, jer Venera ulaskom u Strelca ulazi i u vaše prirodno drugo polje. Dobar je period i da potrošite novac na ono što volite. Nekome ste potrebni i moraćete da priznate – neko je i vama užasno potreban. Merkur kreće retrogradno u drugom polju i preispitajte finansijske planove i novčana pitanja.

Photo by James Wei on Unsplash

Strelac

Venera ulazi u vaš znak i iskoristite ovaj period za više uživanja, zabave, izlaske, ljubav i druženje sa prijateljima.

Merkur će biti retrogradan u prvom polju i odmorite malo od poslovnih obaveza. Pojačana je potreba da izgledate privlačno i lepo. Spremni ste mnogo više na kompromise i dogovore, pa iskoristite ovaj period za usklađivanje odnosa sa drugim ljudima, ali i za lepe trenutke sa partnerom. Sve može biti stvar dogovora! Sunce u nepovoljnom aspektu sa Neptunom obuhvata vaše prvo i četvrto polje i bićete osetljiviji na neka pitanja i okolnosti koje dolaze iz porodičnog i privatnog okruženja. Boravak u porodičnom i privatnom okruženju kao da oduzima energiju i deluje na vas iscrpljujuće. Međutim, shvatate da emotvni život zavisi od vašeg stava i da samo duhoviti i romantični postupci mogu obnoviti ćelije organizma.

Photo by david henrichs on Unsplash

Jarac

Ulazak Venere u znak Strelca znači i ulazak ove planete u vaše prirodno dvanaesto polje. Neki će imati problem da ispolje svoja osećanja i pokažu simpatije i ljubav, dok drugi imaju priliku za tajne ljubavne avanture.

Ne pokušavajte da kontrolišete stvari samo raciom, jer vaša osećanja žele da se oslobode iz ćelije u koju ste ih zatvorili. Osećaćete se umornije i pospanije, jer aspekt Sunca i Neptuna zahvata vaše dvanaesto i treće polje, što će uticati i na koncentraciju. Mogu da vam promaknu neke važnije informacije i detalji. Merkur kreće retrogradno u dvanaestom polju i očekujte lažne glasine i ogovaranja. Problemi sa dokumentima, papirologijom i putovanjima.

Photo by Maarten Deckers on Unsplash

Vodolija

Pojačana potreba za druženjem, društvom i još većom bliskošću sa prijateljima, jer ulazak Venere u Strelca znači i ulazak ove planete u vaše prirodno jedanaesto polje.

Mogu se roditi neke simpatije u prijateljskom odnosu, a možete biti i zbunjeni, jer ne znate da li osećate prema prijatelju samo prijateljstvo ili nešto više. Budite prisutni u spoljašnjem svetu i što više okruženi ljudima. Merkur kreće retrogradnim hodom u jedanaestom polju i preispitajte vašu ulogu u društvu, kao i među ljudima za koje vas vezuju ista i slična interesovanja. Zaneseni ste potragom za dobrim poslovnim rešenjima, ali negde ćete se morati opustiti i ne brinuti o ljubavnim peripetijama. Oslušnite želje svog libida i nađite vreme da ih realizujete. Znanje koje vam ovog trenutka nedostaje skupljaćete usput.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Ribe

U narednom periodu najviše vremena treba da trošite na ljubav, partnera, prijatelje, izlaske i društvo, jer je ulazak Venere u Strelca ulazak i u vaše deseto polje.

Neki razgovori u vezi posla ne idu onako kako očekujete, ali se mogu i odložiti, jer Merkur kreće retrogradno u desetom polju. Još uvek ne znate tačno i jasno kako da se postavite prema budućnosti i niste dovoljno mentalno skoncentrisani za takva pitanja. Nepovoljan aspekt između Sunca i Neptuna zahvata vaše prvo i deseto polje i pokušaji da se usmerite na planove za budućnost postaju zbunjujući. Ovo vas umara i iscrpljuje, a možete imati i probleme sa određenim autoritetima. Potrebno je nešto da promenite u stavovima kako bi trebalo da izgleda vaša budućnost. Potrudite se da stavite energiju u službu sopstvenog interesa.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.