Venera narednih dana usamljenim koracima ide kroz Škorpiju, jer neće imati značajnijih aspekta.

Ako tome dodamo i konjunkciju Merkura i Saturna, koja će se dogoditi u Strelcu, možemo očekivati određenu zatvorenost kada su osećanja u pitanju, ali i konflikte.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Mars, kao dispozitor Venere, i dalje se nalazi u Vagi, ali imaće nepovoljan aspekt (opoziciju) sa Uranom u Ovnu. Šta bi ovo trebalo da znači?

Prvo, iz ove usamljenosti može samo da je izvuče neko, zbog koga će istovremeno osetiti jako uzbuđenje (uznemirenost) i strah da se prepusti osećanjima.

Drugo, Mars u Vagi i dalje ima potencijal da pravi probleme u partnerskim odnosima. Ovo će sada biti naglašeno i zbog nepovoljnog aspekta sa Uranom u Ovnu. Ovo su konflikti u partnerskim odnosima, kao i konflikti u slučaju ako poželimo veću samostalnost i individulanost.

Iznenada dolazi do stresnih situacija, zbog čudnih, buntovnih i radikalnih tendencija i stavova. Pojačan bes i ljutnja zbog iznenađujućeg i šokantnog ponašanja partnera, koji po svaku cenu hoće da istera svoje stavove koje je zauzeo.

Ako se partner ili neka druga osoba, predstave kao snažni, jaki i dominantni, ovo nas vrlo lako može isprovocirati, a onda dolazi do svađe i grubosti.

Photo by Felix Russell-Saw on Unsplash

U čoveku je pojačana potreba za samopotvrđivanjem, što uzrokuje probleme sa partnerom, kao i  drugim osobama. Tada počinje borba munja, pa se gromovima naizmenično gađaju jedna i druga strana, dok sve pršti i tutnji.

Možda ćemo imati osećaj da smo u ratu sa čitavim svetom i sa onima koji se ne slažu sa nama. Ovde je opasnost u tome što svaki konflikt predstavlja stimulaciju da bi se uživalo u takmičenju, dominaciji i superiornijem položaju. Potreba za samopotvrđivanjem ugrožava vezu u kojoj se nalazite, ali zbog načina na koji to radite.

Uživa se u uzbuđenju, napetosti, neizvesnosti, varnicama i provokacijama. Stimulacije je prisutna dok lete varnice, bukti vatra, dok se pobeđuje u raspravi i kritikuje svako ko ima drugačije stavove.

Ovaj aspekt najviše mogu da osete Ovnovi, Škorpije i Vage.

Photo by Jan Tielens on Unsplash

Narednih dana, Merkur i Saturn susreću se u konjunkciji, u znaku Strelca.

Ovu su planete koje se međusobno razumeju i od nas se očekue da se mentalno bavimo praktičnim i teškim temama. Potrebno je da se ideje praktično primene. Planove treba usmeriti na nivo praktične egzistencije. Sredite i napravite red u svojim papirima, beleškama, kontaktima i folderima. Misli su stimulisane prošlošću, poslom, dugovima i preprekama, pa ćemo biti u mogućnosti da dođete do razumevanja ovih tema.

Ovaj aspekt ukazuje na povoljan period da bi se iskoristile intelektualne sposobnosti i iskustvo nakupljeno iz prošlosti. Ako budemo osećali da se borimo sa nekim mentalnim pritiskom, onda će to biti znak da negde odbijamo da se suočimo sa ovim pitanjima. Ovaj aspekt najviše mogu da osete Blizanci, Device, Vodolije, Jarčevi i Strelčevi.

Photo by Rula Sibai on Unsplash

Ovan

Vaš vladar Mars biće u nepovoljnom aspektu sa Uranom u Ovnu. Konflikti u partnerskim odnosima.

Razmislite zašto se partner na vas ljuti i zbog čega ima potrebu da vas napada. Napetost i nervoza. Pojačana potreba za promenama, ali pazite na koji način ispoljavate ovu potrebu, jer su prilike da delujete buntovno i agresivno. Trebaće vam dosta strpljenja da biste se izdigli iznad ovakvih situacija. Svojim tvrdoglavim i buntovničkim ponašanjem stvarate sebi otvorene neprijatelje koji će jedva čekati da vas napadnu i isprovociraju. Impulsivnost u partnerskim odnosima. Pokušajte sprečiti da čitava situacija ne bi prerasla u svađu i međusobno prebacivanje.

Photo by Patrick Fore on Unsplash

Bik

Vaš vladar Venera neće praviti važnije aspekte, ali s obzirom na to da se nalazi u Škorpiji, možete se osećati usamljeno ili nećete biti raspoloženi da pokazujete bliskost koju osećate.

Međutim, dispozitor Venere je Mars, pa se i vi možete suočiti sa iznenadnim situacijama u vezi u kojoj se nalazite. Bićete nesigurni, a znate i sami koliko ne volite da se tako osećate. Tajne, ipak, koštaju i razmislite da li ste spremni da platite cenu. Sukobi i nerazumevanje na poslu, jer se neko neće složiti sa načinom vašeg rada. Stresna i napeta situacija na poslu može nepovoljno uticati i na zdravstveno stanje. Izazov će biti odoleti iskušenju da budete uvučeni u tračeve, jer u tom slučaju postajete meta.

Photo by Viktor Mogilat on Unsplash

Blizanci

Iskoristite naredne dane za poslovne kontakte i planove, jer će vaš vladar Merkur biti u konjunkciji sa Saturnom u Strelcu.

Za neke pripadnike vašeg znaka ovo su i poslovna putovanja, kao i poslovni razgovori na kojima će se govoriti o dugoročnijim planovima. Fokusirajte se prema pitanjima koja vam zadaju probleme. Oslonite se na osobe koje imaju više iskustva od vas i koje vam mogu dati mudre i zrele savete.

Konjunkcija između Merkura i Saturna odigraće se u vašem prirodnom sedmom polju i ovo je povoljan period za ozbiljne teme sa partnerom, ali i za stabilizaciju veze kroz miran i mudar razgovor. Pokažite partneru da ozbiljno radite na planiranju zajedničkog vremena.

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Rak

Vaš vladar Mesec biće u nepovoljnim aspektima sa Marsom u Vagi i Uranom u Ovnu, što će se manifestovati kroz unutrašnju napetost, ali i emotivnu agresiju.

Čuvajte se naglih i ishitrenih reakcija, zbog kojih možete imati konflikte u bližem okruženju. Sve ovo može uticati i na nesanicu. Ne zatvarajte se previše u sebe, jer će osobe u vašem bližem okruženju to shvatiti kao hladnoću sa vaše strane. Mars u nepovoljnom aspektu sa Uranom, desiće se u vašem prirodnom četvrtom i desetom polju, što predstavlja rastraznost između vaših unutrašnjih želja i onoga što iznosite u javnost. Moraćete da se izborite sa neizvesnošću. Drugi od vas očekuju da izgarate rešavajući jedan nenadano iskrsli problem.

Photo by Fischer Twins on Unsplash

Lav

Vaš vladar Sunce ovih dana ulazi u znak Strelca i ovo je prilika da na ciljeve gledate optimistički.

Možete imati dobre poslovne kontakte sa inostranstvom, a ovi kontakti mogu okrenuti i vaš svet. Poklonite pažnju partneru i učinite da se oseća posebnim svakog dana. Potrudite se da saslušate šta partner ima vama da kaže o svojim nezadovoljstvima u vezi sa vašim ponašanjem. Ne donosite prebrzo odluke, jer će opozicija između Marsa i Urana biti u vašoj trećoj i devetoj kući. Ne uspostavljajte prebrzo poznanstva i kontakte. Probajte biti manje impulisivni, jer možete ugroziti komunikaciju i razumevanje sa partnerom. Čuvajte se u saobraćaju.

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Devica

Vaš vladar Merkur susreće se Saturnom i ovo je povoljan period za posao.

Na dnevnom redu su ozbiljne i poslovne teme. Ova ozbiljnost ulazi i u porodično okruženje, tako da će neki pripadnici vašeg znaka imati ozbiljne porodične razgovore i razgovore u okviru porodice o nekim temama koje su se do sada odlagale. Bićete sposobni da donesete neke zrele i mudre odluke. Ovaj put će vam lično iskustvo biti od pomoći. Međutim, pojačana je i potreba za osamljivanjem, pa nećete bit raspoloženi za razgovore bez nužne potrebe. Novac može otići na nešto što uopšte niste planirali. Iznenadni troškovi. Vaša preterana sklonost ka perfekciji narednih dana može biti opterećujuća za vas.

Photo by Daiga Ellaby on Unsplash

Vaga

Nepovoljan aspekt između Marsa u Vagi i Urana u Ovnu desiće se u vašem prvom i sedmom polju i očekuju vas burne i uznemiravajuće okolnosti u partnerskim odnosima.

Za neke pripadnike ovog znaka ovo je i mogućnost raskida. Pokušavate na silu da nešto rešite u vezi, ali očigledno da ne ide, mada, u svemu tome niste otvoreni, jer je vaš vladar Venera i dalje u Škorpiji. Ako ste u paralelnoj vezi, budite pažljivi, jer možete ugroziti onu „zvaničnu“ ili „javnu“ vezu. Miris baruta oseća se u vazduhu. Zapamtite da je jutro ipak pametnije od večeri, jer koliko vam se god činilo da neku odluku treba doneti hitno i brzo, odložite konačnu odluku bar za jedan dan. Dobro bi bilo da nikakve odluke ne donosite preko noći.

Photo by Alisa Anton on Unsplash

Škorpija

Koliko god želite da ostavite utisak da se ništa ne dešava i da ste mirni, ipak ćete iznutra kuvati.

Ovo je unutrašnja napetost i nervoza i imaćete utisak da možete svakog časa da eksplodirate. Budite oprezni, jer vaše jake strasti i želje, koje idu do ekstrema, ovaj put su u stanju da vam prevrnu život naglavačke. Pojačana potreba za rizicima i neke stvari da stavite na kocku. Razmislite koliko je to pametno u ovom eksplozivnom trenutku. Možda ste i sami sebi neprijatelj, mada to ne želite da prihvatite.

Neki od vas biće skloni tajnim radnjama u partnerskim odnosima, čime mogu zaljuljati neke temelje. Na poslu ste se umorili od odgovornosti koja se od vas stalno očekuje.

 

Photo by Alisa Anton on Unsplash

Strelac

U vašem znaku će se dogoditi konjunkcija Saturna i Merkura i ovo su povoljni dani za poslovne ideje, rešavanje težih problema, dugoročnije planove, kao i poslovne planove.

Pokažite na praktičnim primerima koliko znanja posedujete. Vreme ja da delujete konkretno i praktično. Manje zabave i opuštanja u čemu će vas sprečavati obaveze i posao. Oslanjajte se na iskustvo koje imate i nemojte okretati glavu od prošlosti. Kod nekih pripadnika vašeg znaka, porodica i partnerski odnosi mogu trpeti zbog hitnih zahteva na poslu. Neke nepredviđene promene mogu zahtevati više mentalnog napora.

Ako imate želju da poklonite nešto partneru, gledajte da poklon bude propraćen zahvalnošću i komplimentima.

Foto Jakob Owens

Jarac

Vaš vladar Saturn biće u konjunkciji sa Merkurom, što ukazuje na pojačanu mentalnu stimulaciju, posebno za rešavanje aktuelnih problema.

Povoljan je aspekt za posao i planove, koji se odnose na status i karijeru. Ovaj put poslušajte savete nekih koji su mlađi, pa svoje iskustvo spojite sa mladalačkim idejama i savetima. Očekuju vas dani koji su ispunjeni kontaktima i komunikacijom. Budite samo oprezni da ne donosite preko noći neke brze odluke, koje mogu imati uticaja na budućnost i karijeru, jer će se nepovoljan aspekt između Marsa i Urana odigrati u vašem desetom i četvrtom polju.

Neki pripadnici vašeg znaka ulažu dosta energije i vremena u karijeru, ali se udaljavaju od porodične atmosfere. Znate i sami da put do snova vodi kroz surovu stvarnost.

 

Photo by Cecile Vedemil on Unsplash

Vodolija

Saturn je vladar i vašeg znaka, a njegova konjunkcija sa Merkurom narednih dana za vas može da bude prihvatljiva, jer se dobro osećate kada možete da se družite i kontaktirate sa ljudima.

Sigurnije ćete se osećati pored osoba koje su mladalačkog duha, učene, načitane i komunikativne. Mogućnost da dobijete dobar i mudar savet od jednog prijatelja, ali i mogućnost da sretnete prijatelja iz prošlosti, kojeg niste dugo videli. Potrudite se da sve zadatke obavljate na vreme, da arhivirate stara dokumenta i beleške i da raščistite sitne detalje koje ste uvek odlagali za kasnije.

Bilo bi dobro da planirate neki put sa partnerom da biste mogli više da se posvetite jedno drugom. Biće vremena i za međusobnu komunikaciju i razmenu mišljenja o stvarima koje su vezane za praktičan život.

Ribe

Bićete nestabilni, jer će Mars kao dispozitor vašeg vladara Jupitera biti u nepovoljnom aspektu sa Uranom.

Ova nestabilnost će se posebno odraziti na vaše emocije, a onda i na partnerske odnose. Razmislite šta je to što vas čini nervoznim i da li nešto treba promeniti u vezi u kojoj se nalazite. Problemi sa nesanicom. Sve ovo može nepovoljno uticati i na vaš seksualni život. Neki pripadnici vašeg znaka mogu da očekuju ozbiljnije razgovore i sastanke u vezi sa poslom i karijerom, jer će se konjunkcija između Merkura i Saturna dogoditi u vašem prirodnom desetom polju. Ipak ćete morati odgovoriti i na određene izazove u kojima će se od vas tražiti ozbiljnost i odgovornost.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.