Narednih dana Mars u Vagi formiraće nepovoljan aspekt (kvadrat) sa Plutonom u Jarcu, dok će Venera u Škorpiji praviti povoljan aspekt (sekstil) sa Plutonom.

Mars u Vagi u kvadratu sa Plutonom u Jarcu stimuliše promene, ali na destruktivan i agresivan način. Mars ide na sve ili ništa, a sa Plutonom koristi najrazornija sredstva, mržnju i osvetoljubivost. Ovo je kompleks moći i potreba za dominacijom na surov način koristeći se svim mogućim manipulativnim sredstvima. Nemilosrdno izražavanje snage i sile. Aspekt se može manifestovati na partnerske odnose, ali i okolnosti u spoljašnjem okruženju i javnosti.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Potreba da se potvrdi dominacija i moć. Ako čovek nailazi na prepreke do cilja prema kojem se uputio, onda agresija postaje još očiglednija. Potrebno je ostati fokusiran na ciljeve, ali se suprotstaviti željama za razaranjem i „kidisanjem“ na neprijatelje. U čoveku se pojavljuje snažna želja za kontrolom. Ovaj aspekt ukazuje na nasilje i potrebno je biti vrlo oprezan, jer je agresija najčešće dobro prikrivena. Aktivacija je posebno u vanrednim i najopasnijim okolnostima.

Prikriveni napadi. Korišćenje lepote i neke spoljašnje forme (Mars u Vagi) da bi se napredovalo u statusu (Pluton u Jarcu). Zloupotreba snage, ali i zloupotreba seksa. Ovo je bes i razorna energija zbog neke emocionalne rane iz prošlosti. Možete biti preterano neprijatni i tvrdoglavo istrajni na osećanju ljutnje.

Pluton može naneti veliku štetu čovekovoj energiji, posebno ako čovek ima problem da postigne ono što želi. Može se dogoditi neka dramatična ili neprijatna okolnost, koja će primorati čoveka da deluje potpuno drugačije. Zapitajte se koliko neka nevidljiva sila ili nešto na šta ne možete da utičete ima uticaja na način na koji primenjujete energiju i na način na koji postupate.

Dobro je ovako besnu energiju kanalisati kroz fizičke vežbe, borilačke veštine ili isceljujuće energetske tehnike.

Photo by Jose Llamas on Unsplash

Venera u Škorpiji formira sekstil sa Plutonom i ovo je zavodljiva i omamljujuća igra u cilju postizanja moći i kontrole.

Pristajemo da budemo najlepši da bismo držali sve konce u svojim rukama. Sklapamo tajni pakt i savez sa nevidljivom silom da bismo došli do svega onoga u čemu uživamo. Pristajemo da budemo tajnoviti i mistični, samo da bismo zaveli ono što nam je dopadljivo. Osećamo bliskost prema osobama koje su u stanju da aktiviraju naše emotivne strahove.

Osećanja su žestoka i u svemu u čemu uživamo postoji neka opsesivna sila. Pojačana potreba za seksom, dok je želja za druženjima umanjena. Snažan osećaj za opstankom koji je povezan ljubavnim i bliskim vezama. Potreba za intenzitetom i dramom u vezama, a zadovoljstva i uživanja su usko povezani sa seksualnošću.

Budite tajanstveni u osećanjima i ne otvarajte sve karte pred partnerom, jer partner ima želju da ih malo po malo sam otkriva. Možda je ljubav tajna, ali su zato i emocije intenzivnije i strasnije. Ljubav treba da bude duboka misterija. Budite neodoljive zavodnice ili zavodnici, ali ipak, obratite pažnju na to da ne budete previše zahtevni.

Photo by Michał Grosicki on Unsplash

Ovan

Vaš vladar Mars biće u nepovoljnom aspektu sa Plutonom. Bes koji možete osećati nećete znati odakle i zbog čega dolazi.

Zbog toga, možete imati probleme u partnerskim odnosima, ali uopšte i u odnosima sa drugima, jer se Mars u Vagi nalazi u vašem prirodnom sedmom polju. Možete biti isprovocirani zbog nekih stvari koje vam rade na poslu, ali iza leđa. Pazite da ne preterate u ispoljavanju agresije, kao i u ideji da „cilj opravdava svako sredstvo“. Najbolje bi bilo da se malo povučete i razmislite odakle izvire vaš bes i zbog čega se pojavljuje. U suprotnom, naćićete se u situaciji u kojoj možete na bilo koji način povrediti neku osobu. Ne dozvolite da vas pokreće mržnja, ljubomora, moć, kontrola i poriv za „ratovanjem“.

Photo by Pietro De Grandi on Unsplash

Bik

Vaš vladar Venera biće u povoljnom aspektu sa Plutonom i u narednim danima možete biti neodoljivi za druge.

Obucite na sebe neko harizmatično odelo i budite tajanstveni, jer ćete na taj način delovati na druge poput magneta. Osećanja su duboka, ali je pojačana i potreba za seksom. Uspevate u nekim težnjama, jer ste u mogućnosti da imate kontrolu. Moć će za vas imati vrednost.

Povoljan period za prelivanje novca, ali iz tajanstvenih izvora i kanala. Ne govorite nikom ništa o vašim finansijama.

Na radnom mestu ili u vašem poslovnom okruženju postoji osoba koju seksualno privlačite. Za neke pripadnike vašeg znaka ovu su tajni sastanci, skrivene i tajne veze.

Photo by Daniel Frank on Unsplash

Blizanci

Aspekt između Marsa u Vagi i Plutona u Jarcu zahvata vaše prirodno peto i deveto polje, stoga, birajte način kako ćete doći do pitanja vašeg srca.

Nemojte pribegavati nasilnim načinima. Neki pripadnici vašeg znaka ići će na sve ili ništa da bi uzeli ono što smatraju da im pripada. Možete biti grubi i agresivni u ispoljavanju stavova, verskih i religioznih ubeđenja ili uopšte sopstvenih gledišta na život. Zbog toga, bićete u situaciji da okrenete neke ljude protiv sebe.

Neke kritike ćete moći konstruktivno iskoristiti. Imaćete priliku da raspravite neka nerazumevanja sa osobama sa kojima ste bliski. Nemojte se oslanjati na obećanja drugih, jer će biti sprečeni da ih ispune iz objektivnih razloga.

Photo by Jonathan Stout on Unsplash

Rak

Aspekt između Marsa i Plutona desiće se u vašem trećem i sedmom polju i kao da su prilike da raspravite neke probleme sa partnerom.

Ovi problemi su naglašeni jer ni vi, a ni on, ne želite da popustite u načinu razmišljanja i stavovima. Komunikacija zato dobija grub, tvrd i nepopustljiv tok. Neki od vas će imati osećaj da se partner povlači i tvrdoglavo ćuti, a ovakvo njegovo ponašanje u vama će izazivati bes i ljutnju. Pokušajte deo sebe da izmestite prema hobijima i interesovanjima u kojima uživate u slobodno vreme, jer je Venera u Škorpiji, u vašem prirodnom petom polju.

Pripadnici vašeg znaka koji se bave nekim privatnim poslom ili biznisom neka budu na oprezu zbog finansijske kontrole.

Photo by Lorenzo Castagnone on Unsplash

Lav

Sunce kao vladar vašeg znaka i dalje je u vašem prirodnom četvrtom polju, tako da neki pripadnici vašeg znaka i dalje imaju pojačanu potrebu da nametnu autoritet u privatnom i porodičnom okruženju.

Zbog nepovoljnog aspekta između Marsa i Plutona, nemojte dozvoliti da vas neko negativno osećanje ponese u privatnom životu. Takođe, imate tendenciju da idete na sve ili ništa, što može poljuljati okolnosti u porodičnom i privatnom okruženju. Razmislite da li možda koristite neke manipulativne načine da biste se emotivno nekom približili ili da bi ostvarili neke svoje planove i ciljeve. Ono što krijete može dobiti smer bumeranga, pa da vam se vrati na neprijatan način.

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Devica

Narednih dana nemojte ulaziti u nikakve rizične finansijske aktivnosti, jer nepovoljan aspekt Marsa i Plutona zahvata vaše prirodno drugo i peto polje.

Rizik za sobom povlači i gubitak. Pronađite nešto da se zanimate kroz pisanje, čitanje knjiga, komunikaciju sa prijateljima, u čemu možete da uživate. Možda su neke „opsesivne“ teme sa prijateljima ili takve priče u knjigama, ipak, dobro rešenje za naredne dane, jer se Venera u Škorpiji nalazi u vašem trećem polju i u povoljnom aspektu sa Plutonom. Razmislite i o tome da vaše privatno okruženje, stan ili kuća gde živite bude scena za zavođenje vama bliske osobe. Međutim, narednih dana shvatićete i da put ka cilju ne može biti bez iskušenja. Pokušajte da napravite pozitivnu analizu prošlih dešavanja.

Photo by Roberto Nickson on Unsplash

Vaga

Vaš vladar znaka Venera nalazi se u Škorpiji, u povoljnom aspektu sa Plutonom i u prirodnom drugom polju.

Kupujte, uložite, skupljajte, nagomilavajte, ali ćutite i ništa nikom ne govorite. Možda bi mogli zavodnički da se osmehujete i zavodite, a onda da dobijete poklon, pa i novac. Trenutno osećate da imate kontrolu nad partnerom i da je moć tako slatka, umiljata i omamljiva. Ali, zadovoljstvo i uživanje je mnogo slađe, ako se povučete sa partnerom tamo gde vas niko neće pronaći, ako uradite nešto što drugi mogu i osudititi, ako se podate ljubavniku, budete seksulano zavodljivi, ostanete tajnoviti i upotrebite magiju ljubavi.

Photo by Cody Nottingham on Unsplash

Škorpija

Razmislite o negativnim osećanjima koja počinju da vas preplavljuju, jer će vaš vladar Mars biti u nepovoljnom aspektu sa Plutonom.

Možda ćete biti spremni na manipulacije, mada ne morate uopšte biti svesni toga, ali zbog toga možete imati i neprijatna iskustva. Pojačana potreba za seksualnim kontaktima, ali i sklonost ka razaranju, agresiji i mržnji. Pronađite izvor svega ovoga, ali odgovor zahteva i povlačenje od spoljašnjeg okruženja. Zbog određenih aktivnosti koje budete preduzimali, možete sebi napraviti neprijatelje. Čuvajte se želje za osvetom. Kvadrat između Marsa i Plutona događaće se u vašem prirodnom dvanaestom polju i ovo je zaista problem da osvestite ovaj deo sebe.

Photo by rawpixel.com on Unsplash

Strelac

Mars, koji će biti u nepovoljnom aspektu sa Plutonom, je dispozitor vašeg vladara i budite oprezni sa finansijama, posebno ako imate u planu da ulažete novac u nešto.

Možete doći u neprijatne situacije, jer nemate jasan pogled ko vam želi dobro, a ko hoće da vas izmanipuliše. Moguća svađa sa prijateljem ili sa osobom koja vam se predstavljala kao prijatelj. Za neke pripadnike vašeg znaka ovo su i tajne ljubavne veze, jer se Venera u Škorpiji u povoljnom aspektu sa Plutonom nalazi u vašem prirodnom dvanaestom polju. Neki pripadnici vašeg znaka kriju svoja osećanja i emocije u vezi sa osobom koja im se dopada, a nemogućnost emotivnog otvaranja izaziva ljutnju i bes.

Photo by Anika Huizinga on Unsplash

Jarac

Nepovoljan aspekt između Marsa i Plutona zahvata vaše deseto i prvo polje i ovo je mogućnost problema sa autoritetima.

Razmislite da li je uzrok možda u tome što ste zatvoreni i na neki način „udaljeni“, čime možete isprovocirati drugu osobu. Sve što se više povlačite u sebe, ali i od drugih, bićete i više ispunjeni negativnim emocijama. Nemojte biti osvetoljubivi. Pravac u koji gledate možda nije jedini.

Pozabavite se pitanjima šta vi možete partneru da pružite, ali treba da uključite i njegove želje, jer kao da nemate kontakt sa njima. Osoba do koje vam je stalo može da vas optužiti da ste večno nezadovoljni. Od vaše spremnosti na prestrojavanje zavisiće i kvalitet vašeg partnerskog odnosa.

Photo by Krista McPhee on Unsplash

Vodolija

Mars i Pluton prave nepovoljan aspekt u vašem prirodnom devetom i dvanaestom polju. Imate osećaj da su neki vaši ideali sve više i više nedostižni, pa razmislite da li se nalazite na „pravom“ putu.

Energija koja vas nosi možda vam nije prijatna i ne osećate se dobro u svojoj koži. Nekim pripadnicima vašeg znaka postavljaju se ultimatumi na koje nisu spremni. Kao da zastupate neke tuđe interese ili se ponašate u skladu sa stavovima koji nisu vaši. Možda se zbog uticaja nekih životnih sfera ponašate u suprotnosti sa svojom prirodom i karakterom.

Put kojim idete skoro da nije vidljiv, ali ako se budete držali razuma, izaćićete na svetliji deo puta. Prepreke postoje, neke ćete prevazilaziti lako, a neke samo uz konkretan trud.

Photo by Mike Marquez on Unsplash

Ribe

Mars u nepovoljnom aspektu sa Plutonom je i vaš vladar i ovaj aspekt zahvata vaše osmo i jedanaesto polje. Potreba za kontrolom budi jači seksualni nagon.

Ako osećate da nešto gubite, ne pribegavajte grubosti i agresiji, jer je ovo trenutak kada treba da pustite od sebe ono što hoće da ode. Imate osećaj kao da se klupko i dalje zamotava, a neki pripadnici vašeg znaka osećaće se kao da su ih tuđi problemi bezosećajno pregazili. Partnerski odnosi zahtevaju ozbiljnu preraspodelu odgovornosti, a veze koje se održavaju „veštački“ mogu biti pod udarmo stresnih  situacija. Nemojte očekivati da ćete preko noći razrešiti neke dileme. Nije mudro da dajete obećanja za koja niste potpuno spremni bez obzira na to koliki je intezitet želja.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.