Ove nedelje očekuju nas izazovni aspekti Merkura, koji ima ulogu razumnog čoveka i mislioca, kao i trigon između Venere u Devici i Plutona u Jarcu, koja ima ulogu zaljubljene žene ili devojke.

Jelena Studen Vojvodić, Astrologija Astro House
Jelena Studen Vojvodić, Astrologija Astro House

Merkur u Vagi formira izazovne aspekte prema Uranu u Ovnu i Plutonu u Jarcu.

Merkur u Vagi teži razumevanju partnerskih odnosa i zbog toga je motivisan da bude prisutan u spoljašnjem okruženju, jer u njemu ima mogućnost da pravi kontakte i poznanstva. Zbog toga, Merkur u Vagi nije rođen da bude sam i zato uvek razmišlja „kako da joj priđem?“ ili „kako da ga upoznam?“.

Misija Merkura u Vagi je da kroz veze i partnera dođe do boljeg razumevanja i postigne skladan odnos, što nije ni malo lako, pa je zbog toga spreman i na kompromise. I, taman je došao na ideju kako da upozna osobu koja ga je privukla, a s obzirom na to da je Merkur uvek odluka – odlučio je da ovog puta balansira, jer mu je potrebna skladna i stabilna veza.

Dok je šetao ulicom držeći partnera za ruku, razmišljao je Kako je sve lako, lepo i mirno kada hoćeš da razumeš ili čuješ i drugu stranu, jer ne postojim samo ja već postoji i moj partner.

Ništa ga više nije uznemiravalo, pa ni ova jesenja kiša koja pada već danima, jer je siguran dok je pored partnera. Uvelo i žuto lišće asocira ga na zrelost i period sazrevanja, pa je doneo odluku da ostane u vezi, a i pitaće partnera koliko je spreman da definišu zajedničke ciljeve i započnu zajednički život. Rekao je sebi Samo razumom i inteligencijom možeš sačuvati vezu.

Dok je pijuckao kafu u jednom lokalu, siguran u svoje odluke i razmišljanja, iznenada je za njegov sto sela osoba, onako poput Urana i on je zadrhato. Odjednom je osetio uzbuđenje i trnce u telu, što odavno nije osetio i to od onog dana, kada je okrenuo leđa i potisnuo deo sebe koji je nekada živeo, a to je da život i nije život bez strasti i uzbuđenja.

Tog trenutka je ušao u dilemu zbog koje ni uveče nije mogao da zaspi i koja ga je narednih dana pratila u stopu, a to je Da li ću ovom svojom vezom u kojoj se nalazim izgubiti mogućnost da ikada u životu doživim strast? Da li se ovom vezom odričem slobode koja jedina može učiniti život strasnim i uzbudljivim?

Više nije bio miran, jer se probudila njegova senka ili onaj deo njega koji je bio u senci i zbog toga se njegov mir pretvorio u nemir i napetost u vezi u kojoj se nalazi i počele su da ga prate prisline misli da uradi nešto iznenađujuće i ludo, što može ugroziti njegovu vezu.

Izazovni aspekt između Merkura u Vagi i Urana u Ovnu, manifestuje se kao promena ili želja za promenom što čini vezu naelektrisanom i punom naboja kao da će u svakom momentu da eksplodira.

Sigurno možemo govoriti o potrebama za suštinskim i dubokim promenama, jer će istovremeno Merkur u Vagi biti i u izazovnom aspektu sa Plutonom u Jarcu, a tamo gde je Pluton nailazimo na dubinu i ponor. Najvažnije je da neupotrebljavamo nikakvu silu ili ekstremnost, što je specifično za Plutona, jer ćemo u tom slučaju jačati strah.

Potrebno je konačno da progovorimo sa partnerom o svim negativnim osećanjima, jer jedino na taj način razum ili um (Merkur) može da ih proradi i onda one gube svoj negativni naboj koji se nalazi u Plutonu.

Negativne naboje sa ovog aspekta možete prazniti i tako što ćete se usmeriti ka nekom pisanju u kojem ćete se dotaći dubokih i suštinskih tema ili kroz neki istraživački rad, kao što je proučavanje skrivenih područja. Ali, i traženje odgovara na pitanja, Čega se plašim u mojoj vezi? ili Šta je to duboko i skriveno u meni zbog čega osećam strah uvek kada pomislite na partnera, vezu ili ljubav?

Možete doći do ovih odgovara, ako se budete bavili ovim pitanjima, jer će Venera u Devici biti u harmoničnim aspektom sa Plutonom u Jarcu i kada uđete u identitet „ja mogu da volim“ onda čekate nekog ko je dovoljno snažan da može pobediti vaše skrivene demone. Činjenica da je Venera u aspektu sa Plutonom govori da možemo biti spremni na ljubav samo ako je duboka i ako nas suočava sa našim strahovima. Tek tada možemo kroz ljubav doživeti pročišćenje i budite strpljivi, jer se Pluton približava uvek sa strane ili iz senke.

Svaka veza je „i dobra i loša“, a sa Plutonom se susrećemo sa tamnijom stranom veze sve dok ne pronađemo ravnotežu što je uloga Venere, ali ravnotežu između dobrog i lošeg. Ono što mi najčešće osećamo i radimo to je da doživljavamo svaki odnos ili kao vrlo dobar ili kao loš, a to su dve krajnosti i kamen spoticanja u ljubavnom životu, jer Venera u kontaktu sa Plutonom želi moć u ljubavi i nad partnerom. Sada kada je Venera u Devici u trigonu sa Plutonom u Jarcu sagledajte vaš odnos istovremeno sa obe strane, i dobre i loše, jer će vas takav pristup odvesti u srž i dubinu odnosa.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.