Sunce se kreće znakom Bika, dok Venera nastavlja direktnim hodom i ulazi u znak Ovna. Mars ide dalje kroz znak Blizanaca.

Ove planete neće formirati narednih dana nijedan osnovni aspekt, ako izuzmemo Mesec koji se najbrže kreće.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Kako posmatrati tranzite planete bez aspekata? Ako je Sunce u Biku, na primer, postoji potreba da imate, prisvojite ili kupite nešto vredno, čvrsto ili trajno da biste osetili moć, samopouzdanje, ponos, pa i da ste živi. Međutim, nema aspekta i kao da onda nema ni prilika koje bi vam pomogle ili izazvale da biste ispunili ovu potrebu.

Slično je i sa Marsom u Blizancima. Potreban vam je mentalni podsticaj i tražite uzbuđenje u spoljašnjem okruženju, ali ne uspevate i da ga pronađete. Tražite okruženje ljudi, jer imate potrebu za komunikacijom, kako biste mogli da osetite strast koja je jedini pokretač. Međutim, nailazite na „tu i tamo“ nekog ili čak i na „gomilu“ ljudi, ali niko ne uspeva da vas podstakne, pomogne i izazove da biste ispunili ove potrebe.

Venera ulazi u Ovna, ali za razliku od prošlog puta, kada je imala susret sa Marsom u ovom znaku, ovaj put ovakav susret izostaje. Narednih dana Venera u Ovnu neće praviti ni sa drugim planetama značajnije aspekte.

Naglašena je želja za strašću u bliskim odnosima, ali kao da nema prilika da se ova strast sa nekim i podeli. Ovo je još više naglašeno, jer i Mars kao dispozitor Venere, narednih dana nema značajnije aspekte. Zbog toga, oseća se napetost i nemir, a ako ste u vezi u kojoj su se strasti ugasile, nastupa nezadovoljstvo, pa i situacije u kojima dolazi do rasprava i svađe.

Ne brinite, ako nema pravog razloga za svađu, lako će se pronaći.

Foto Pablo Heimplatz

Jedni će želeti da osvajaju, ali izostaju prilike da se osvaja. Drugi će tražiti uzbuđenje u zagrljajima i poljupcima, ali neće pronaći dovoljno uzbuđenja.

U svakom slučaju, budite hrabri za ljubav. Ne dozvolite da strah prevlada. Stavite direktno i otvoreno do znanja ono šta osećate i „razgolitite“ svoja osećanja. Budite slobodni u zavođenju i ne ostavljajte ništa za sutra ili za neko drugo vreme, jer vreme je uvek odmah i sad.

Seksualno uzbuđenje je veliko i postoji pretnja da vas brzo preplavi dosada ako nemate izazov u vezi u kojoj se nalazite. Bes, ljutnja i agresija se pojačavaju ako budete odbijeni, jer Venera u Ovnu ne trpi poraze.

Koristite lepotu i fizički izgled da biste izdominirali i imali moć. Snaga je u lepoti.

Dispozitor Venere u Ovnu je Mars u Blizancima i želja za strašću vodi u kontakte, ali kao što sam rekla, zbog nedostatka aspekta ovo ne znači i da će ovi kontakti uspeti da nahrane vašu strast. Potreba da eksperimentišete sa emocijama i da probate nešto novo (Venera u Ovnu) staviće vas u pokret (Mars u Blizancima).

Foto Rawpixel

Želja da izdominirate u vezi (Venera u Ovnu) usmerava energiju da se takmičite u komunikaciji sa partnerom (Mars u Blizancima). Ko će izaći kao pobednik? Potreba za osvajanjem (Venera u Ovnu) stavlja u pokret vaš um, pa se rađa mnoštvo ideja, jedna za drugom (Mars u Blizancima).

Retrogradni Merkur u Ovnu susreće se sa Uranom i napraviće trigon sa Saturnom u Strelcu.

Izmiču slova i poruke pred očima, jer ste mentalno previše uzbuđeni, što se ispoljava kroz ishitrenost i zbog toga ne opažate znakove pored puta. Potreba za mentalnim izazovima, ali zbog nemira i napetosti, budite pažljiviji da ne biste nešto važno propustili. Zbog retrogradnosti Merkura, ovo je faza u kojoj je potrebno da preispitate neke stavove i odluke, ali tako što ćete biti spremni i da prihvatite promene. Svako odbijanje promene još više pojačava napetost.

Vratite se nekim starim problemima (Merkur-Saturn), ponovo preispitajte detalje i pokušajte da pronađete neki novi detalj (Merkur-Uran), koji vam može pomoći da pronađete rešenje. Oslonite se na iskustvo koje imate, kao i na ono što ste već proverili (Merkur-Saturn), ali to ne znači da ne možete dodati i nešto potpuno novo (Merkur-Uran).

Foto Eric Didier

Preispitajte (retro Merkur) sve ono što vas uzbuđuje i unosi vam nemir jer se sa tim nikada niste susretali (Merkur-Uran) i zadržite samo ono što možete odmah i praktično da primenite (Merkur-Saturn).

Retrogradni Merkur je vraćanje, dakle, sedite u vaše „prevozno sredstvo“ i vratite se nekoliko stanica unazad (Merkur-Saturn), jer je moguće da ste tamo nešto propustili, a što može biti uvod u promenu u vašem životu (Merkur-Uran).

Uticaj aspekata u zavisnosti na znak u kojem ste rođeni

Ovan – Vreme je da osetite opet leptiriće u stomaku. Iskoristite naredne dane da pokažete vaše osvajačke mogućnosti.

Bik – Neplanirani novčani izdaci. Okruženje u kojem se nalazite traži mnogo brže da delujete što ćete doživeti kao stres i pritisak.

Blizanci – Napetost i nervoza, ali to neće toliko negativno uticati na vas, jer je to i neko vaše prirodno stanje. Iskoristite neke kontakte i susrete za bitne promene.

Rak – Došlo je vreme da sa partnerom mora i treba o svemu otvoreno da porazgovarate. Potrebno je glasno da kažete svoje želje i zahteve.

Lav – Mogućnost da vam iskrsnu neke nove poslovne prilike u koje ćete uložiti novac što niste uopšte planirali.

Devica – Promene na poslu i oko posla. Počnite odmah sa rekonstrukcijom svojih poslovnih zahteva. Brinete se šta će okolina reći.

Vaga – Impulsivnost može poremetiti vašu vezu. Razmislite da li je monotonija u vezi i razlog što osećate želju za ljubavnim avanturama.

Škorpija – Zaboravite na samokritičnost koja može da vas optereti narednih dana i prepustite se energiji onih koji vaše vrednosti vide sasvim jasno.

Strelac – Osetićete kratkotrajnu neprijatnost kao posledicu sopstvenog otpora da razgovarate sa partnerom o zajedničkim problemima.

Jarac – Iskoristite naredne dane za poslovne aktivnosti i ciljeve. Mogućnost ponovnog susreta i razgovora sa osobom koja vam je već nudila poslovnu saradnju.

Vodolija – Osoba koja vam se dopada ne može vam pripadati i oboje imate vrlo dinamičan raspored koji je teško uskladiti.

Ribe – Pojačan društveni život može vratiti dobro raspoloženje. Pripazite se pogrešne procene ljudi iz vašeg bližeg okruženja.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.