Možda se preispitujete ovih dana: „Na kojoj strani sveta se nalazi uživanje i ljubav, a na kojoj strani se nalazi moj rast?“

To su sada dve suprotstavljene strane jer govorimo o Veneri u Ovnu, koja će narednih dana biti u opoziciji sa Jupiterom u Vagi.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Možete to zamisliti kao da su vaše ljubavne i emotivne potrebe suprotstavljene sa potrebama za rastom i boljitkom. Ovo se manifestuje kao nemogućnost da imate  rast kroz ljubav, kao i kroz prepreke da uživanje i zadovoljstvo uskladite sa napretkom.

Na primer, uživate u nekoj vezi koja je ispunjena strašću (Venera u Ovnu), ali ne vidite mogućnost da napravite neki korak napred ili da osetite napredak u životu. Strast je prisutna, ali druga osoba ne uliva mnogo optimizma kako biste sa njom ili pored nje, mogli materijalno, pa i duhovno da napredujete.

Provodite noći i noći, dane i dane u strasnim zagrljajima dok vam srce snažno lupa, ali ne možete da osetite ili vidite svetlu budućnost. Zbog toga, prihvatite strast, ali ako ona može biti podsticajna u svim pravcima.

Možda ste spremni otvoreno i direktno da uzmete od života ono u čemu ćete sa slašću uživati, ali sok koji ide na usta ne razliva se ka budućnosti. Zbog toga, ako prepuštanje uživanju i čulnim zadovoljstvima može biti i dobra osnova za budućnost, onda se i opustite.

Pročitajte i ovo: Venera u Ovnu traži viteza koji će osvojiti njeno srce!

Imate potrebu da osetite strasne poljupce, ali u tom trenutku se nešto u vama suprotstavlja, pa razmišljate: „Možda bi bilo bolje da sam prihvatila poziv onog drugog i dobijem poklone…“.  Zbog toga, razmislite, koliko je osoba koja vas ljubi strasno sposobna da sa njom rastete materijalno, duhovno ili intelektualno.

Pročitajte i ovo: Saturn u Strelcu trigon Uran u Ovnu, sudar prošlosti i budućnosti

Želite da osetite uzbuđenje i rizik u emotivnom životu, zbog čega ste spremni i na ljubavnu avanturu, ali baš u tom trenutku osećate rastrzanost, jer počinje da vas čačka onaj drugi deo, a to je partner koji može intelektualno da vas stimuliše. Zbog toga, ako je uzbuđenje garancija za intelektualni ili mentalni podsticaj, onda je to OK.

Imate potrebu da osvajate i izazivate, i dok osvajate osobu koja vam se dopada, nešto se u vama suprotstavlja i tera vas da odete kući, sednete za kompjuter i odgovorite na poruku osobe koja vam se udvara, a preko koje biste mogli da odete u inostranstvo ili dobijete posao. Da li vas vaša strast za osvajanjem može odvesti u London i dati šansu za dobre i nove početke? Da li je izazov vredan vaše budućnosti u kojoj očekujete pomake i rast?

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman na akciju kao zapeta puška

Imate želju da budete sa osobom koja vam se dopada, ali ste svesni da preuzimate rizik, jer onda morate i da prevarite partnera sa kojim ste u vezi ili braku.

Dok osećate kako vam uzbuđenje raste i kako uživate u takvom osećanju, baš u tom trenutku počinje rastrzanost, jer vas čačka onaj drugi deo: „Ja poštujem svog partnera!“ Zbog toga, razmislite koliko avanturom možete ugroziti vašu vezu ili brak u kojem se nalazite.

Možda biste da okrenete neki rulet ili kocku i da novac ima osnovu rizika i uzbuđenja, pa dok počinje da raste uzbuđenje, isto tako počinje da vas čačka i onaj drugi deo, a to je da novac treba usmeriti u nešto razumnije. Zbog toga, ako ulazite u neki novčani rizik, nikako ne odbacujte i razum.

Pročitajte i ovo: Osa Mesečevih čvorova, Lav – Vodolija, osobine koje treba razvijati

Ali nije rešenje ni preći na „drugu stranu“, pa odbaciti ono što ste u datom trenutku smatrali da je podsticajno i pozitivno, pa birati ono čega niste bili svesni.

Zbog toga, ako budete osećali određeni duhovni mir u vezi u kojoj se nalazite, počeće i da vas čačka onaj suprotni deo, a to je želja za uzbuđenjima i avanturom, jer postaje previše mirno. Unesite neke promene u vezu u kojoj se nalazite.

Počinje da vas zamara opreznost i razumnost sa novcem ili poslom, pa osećate rastrzanost i onaj suprotni deo vuče: „Rizikuj! Potroši!“ Ali, hajde, onda uvedite neku promenu (Venera u Ovnu) koja vam može doneti uzbuđenje i uložite u posao koji već radite, imate i za koji mislite da je vaša perspektiva.

Pročitajte i ovo: Tranzit Saturna kroz kuće u vašem natalnom horoskopu

A, zamislite ovo! Jupiter u Vagi predstavlja ceremoniju venčanja sa osobom koja može da vam život učini lepšim i bogatijim, i dok se odvija venčanje, počinje srce brže da lupa i najradij biste da pobegnete i potražite onu ljubav pored koje ste često drhtali.

Merkur će promeniti znak i ući u Biku, ali o ovome drugi put.

Life of pix

Kako će aktuelni aspekti da deluje na vas, tokom narednih nedelju dana, u odnosu na znak u kojem ste rođeni!

Ovan – Dani pred vama su ispunjeni strašću. Budite oprezni da ne preterujete u čulnim zadovoljstvima. Novac se troši. Mogućnost paralelne veze.

Bik – Iznanadni finansijski troškovi i gubici. Potrebno je brzo da reagujete u vezi u kojoj se nalazite. Preterivanje u hedonizmu.

Blizanci – Možete biti dobar savetodavac jednom prijatelju koji ima krizu u vezi. Vaši saveti će biti od pomoći.

Rak – Vaš unutrašnji mir i privatan život može biti narušen zbog problema u ljubavnom životu. Brige zbog nestašice novca u kućnom budžetu.

Lav – Strast i uživanje. Zaljubljivanje, ali neki nagli i rizični potezi mogu narušiti vaš ugled među drugim ljudima.

Devica – Baš se nešto ni ne uzbuđujete zbog ovog aspekta i više ste napeti i nervozni zbog obaveza koje imate, kao i posla.

Vaga – Strast. Ljubavne avanture i paralelne veze. Nestrpljenje da dobijete ono u čemu uživate. Nenadani finansijski troškovi.

Škorpija – Vreme je da na razuman način dođete do rešenja problema koji imate sa partnerom. Potreban je kompromis, a vi to možete sada uraditi.

Strelac – Potreba da imate ugled u društvu udaljiće vas od onoga u čemu uživate i šta volite. Nemojte misliti da je potreba za popuštanjem gubitak slobode i samostalnosti.

Jarac – Imate mogućnost da iz napetih situacija izađete na razuman način i da pronađete rešenje oslanjajući se na neka prethodna iskustva.

Vodolija – Uzbuđenja koja predstoje za vas ne predstavljaju problem, jer se čak i dobro osećate. Oni koji su ekstremnijeg ponašanja, mogu preći neke opšteprihvatljive granice.

Ribe – Bez obzira na to što vas to neće učiniti srećnim, ali neku vrstu „poslušnosti“ ili „prećutnosti“ ćete pokazati prema partneru.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.