Narednih dana aktiviraće se Merkur u Vagi, ali neharmoničnim aspekatima sa Plutonom u Jarcu i Uranom u Ovnu, kvadratom i opozicijom.

Ove aspekte najviše mogu da osete osobe koje ih imaju u natalnoj karti, zatim rođeni u znaku ili podznaku Blizanaca i Device, kao i Vage, Jarčevi i Ovnovi.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Čovek prekida komunikaciju, jer ne želi da otkrije neku tajnu. Tajna koju on zna, postaje prepreka da bude komunikativniji i otvoreniji u onom o čemu razmišlja i misli. Ne želi da razgovara o suštinskim temama, jer postoji strah da se upušta u takav razgovor, ali onog trenutka kada ostane sam, ovakve misli počinju da ga proganjaju.

Strah primorava na laž i partneru se izgovaraju lažne reči (Merkur u Vagi), zato što postoji bojazan da se kaže istina. Lako se manipuliše rečima. U medijima se „servira“ laž, jer ono što je istinito mora ostati tajno i sakriveno. Manipulacije preko oglašavanja i reklamiranja. Pretnje u porukama!

Prisustvo dubokog straha ili mržnje (Pluton) pokušava se prikriti nekim lepim i ljubaznim rečima (Merkur u Vagi).

Na primer, imate strah od partnera i pokušavate, jer se bojite, umirujućim i odmerenim rečima da nešto prikrijete (Pluton). Možda ćete mu nešto toliko ulepšavati (Merkur u Vagi), samo da biste sakrili onu tamnu i crnu stranu (Pluton). Možda se bojite neke reakcije partnera, kao što je agresija i nasilje, pa ćete zagovarati mir. Mir po svaku cenu!

Photo by Elijah Hail on Unsplash

Merkur u Vagi biće i u opoziciji sa Uranom u Ovnu. Ovo je pojačan nemir, napetost i nervoza.

Kad god budete pokušali na razuman način da povedete razgovor sa partnerom, postajete napeti, počinjete da drhtite i treperite. Ovakav razgovor kao da postaje okidač koji vas podseća kako nešto morate da promenite. Svaka izgovorena reč na toj relaciji postaje naelektrisana, a onda je i situacija uzbudljivija, jer u svakom trenutku postoji grom koji može prasnuti i rascepiti tlo pod kojim stojite.

Zato se nepovoljni aspekti Merkura u Vagi manifestuju kao nerazumevanje i konfliktne situacije sa partnerom, ali i sa drugima. Poslovni sastanci se lako otkazuju i nepovoljno se završavaju. Raskidaju se poslovna partnerstva, kao i poslovni ili partnerski ugovori.

Photo by Gérôme Bruneau on Unsplash

Pokušavate nešto da objasnite ili kažete, ali ne možete. Prekidate razgovor, odlazite lupajući vratima, prekidate vezu na telefonu ili ostajete nerazumljivi. Kad god želite nešto da kažete, osećate mentalnu napetost i eksploziju misli koja pali svaki nerv. Ovo je potreba da rečima i pričom izazovete gnev kod druge osobe, jer se tek u gnevu, besu, napetoj i stresnoj atmosferi može čuti istina.

Konflikti u društvenim odnosima i javnim nastupima.

Mišljenje je promenljivo i zbog toga postoji težnja za novim. Ovo dovodi do toga da odgovornosti i obaveze koje već imate doživljavate kao ograničenja. Pojačana potreba da negirate nešto što ste, na primer, rekli prošle nedelje ili juče. Ni u kakvim okolnostima se ne priznaje da niste u pravu.

Photo by Marko Blažević on Unsplash

Pokažite više volje za saradnju sa drugima, prihvatite druge osobe kao intelektualno jednake vama i pokažite više volje za kompromisima. Predstavljanje sebe kroz agresivan identitet koji kod drugih izaziva negativne reakcije.

U ove Merkurove aspekte uključena je i Venera, jer je Merkur njen dispozitor, pa se energija ovih napetih i neharmoničnih aspekata prenosi na partnerske odnose i veze.

Mars se i dalje nalazi u Devici, u neharmoničnom aspektu sa Saturnom u Strelcu.

Ovo je ograničenje u slobodi izbora i akcijama. Strah da se preduzmu neki hrabri koraci i nesigurnost u akcijama. Teškoće da se reše problemi. Čovek oseća strah da nešto promeni, jer ima utisak da će mu se onda život raspasti. Kada je potrebno da delujete, teško je da napravite konačan izbor. Ako rešenje vaših problema podrazumeva neki novi pravac (Mars), postajete nervozni i pokušavate da se vratite starim i poznatim modelima (Saturn).

Photo by Olia Gozha on Unsplash

Aspekt između Marsa i Saturna najviše mogu osetiti osobe koje ovaj aspekt imaju u natalnim kartama, kao i rođeni u znaku i podznaku Ovna, Škoprije, Jarca, Vodolije, ali i Device i Strelca.

Osobe rođene u znaku ili podznaku Ovna suočavaju se sa preprekama.

Razmislite da li možda odbijate da se suočite sa potrebnim restrikcijama i ograničenjima? Da li možda odbijate da se suočite sa onom najsurovijom realnošću? Ni slučajno ne pokušavajte da rešavate probleme nestrpljenjem, agresijom, grubošću ili silom! Umor i nedostatak energije, jer je vaš vladar Mars u nepovoljnom aspektu sa Saturnom. Zdravlje je, takođe, osetljivo. Partner se poprilično trudi da vam ugodi, dok vi sumnjate da li ovakvo njegovo ponašanje ima neki tajni razlog.

Photo by Papaver rhoeas on Unsplash

Osobe rođene u znaku ili podznaku Škorpije treba da budu što svesnije svoji najdubljih želja, jer u suprotnom mogu biti vođene surovošću, tvrdoglavopšću, a neki od vas i mržnjom.

Najviše ste teški sami sebi. Ne možete lako da zaboravite neka stara iskustava, koja nisu bila prijatna i ona vam danas predstavljaju prepreke. Pokušavate seksualnim odnosima da odagnate strah i kompenzujete osećaj sigurnosti. Ustanovili ste da dosadašnje oružje koje ste koristili u emotivnom osvajanju više ne funkcioniše.

Osobe rođene u znaku ili podznaku Jarca očekuje poslovna aktivnost.

Od vas se tražiti da brže i efikasnije radite. Za one koji nisu zaposleni, aktivnost se prenosi na svakodnevno okruženje. I jedne i druge će određene okolnosti primorati mnogo brže da rade, zbog čega mogu biti razdražljivi. Ne dozvolite da samo zbog besa i ljutnje tvrdoglavo istrajavate na sopstvenim stavovima. Čuvajte se povreda, lomova i opekotina. Imate osećaj gorčine i standardnog nepoverenja prema mogućnosti sreće u dvoje. Jedan otvoren razgovor mogao bi da bude dovoljan da veza ubuduće ne zapadne u krizu.

Photo by Papaver rhoeas on Unsplash

Osobe rođene u znaku ili podznaku Vodolije stavljaju neka prijateljstva na testiranje, jer se možete osećati povređeno i iznevereno.

Ne prihvatate promenu kako je drugi predlažu i zauzimate čvrsto stav da promena bude onakva kako vi to hoćete. Vaš vladar Saturn u nepovoljnom je aspektu sa Marsom i zbog toga možete imati konflikte. Nakon susreta, koji vas je zainteresovao više nego što ste želeli sebi da dopustite, kao da donosite odluku da se povučete. Zauzeti nemaju razloga za ljubomoru, jer vaši problemi, ukoliko ih ima, davno su prevazišli ovakve pojave. Prestanite da tražite prepreke tamo gde ih nema!

Osobe rođene u znaku ili podznaku Strelca biće napetije i nervoznije, jer postoje prepreke da bi završili neke poslove i obaveze u datom roku.

Jupiter ulazi u Škorpiju i ovo je vaš vladar. Za mnoge stvari moraćete da budete detektiv da biste otkrili sve ono što vas može na neki način ograničavati. Ne možete da budete skromni i ne umete da trpite nametnuto stanje tog tipa. Postavite svoje ciljeve i krenite ka njima, a partner će biti uz vas. Potrebno je samo da napravite vrlo jednostavnu računicu.

Photo by Alisa Anton on Unsplash

U znaku Device je Mars koji će biti u kvadratu sa Saturnom i osobe rođene u ovom znaku ili podznaku imaće dosta sumnje u sebe.

Nesigurnost u sopstvene sposobnosti. Što više budete pokazivali napetost i nervozu, više će se i put ispred vas zatvarati. Strah da učinite prve korake i da zauzmete novi pravac. Nerazumevanje u partnerskim odnosima i sa drugima. Poslovni planovi dobijaju neočekivani tok. Napor koji ulažete donosi opravdan umor i osećaj da snagu ne možete revitalizovati.

Merkur vlada i znakom Blizanaca i osobe rođene u ovom znaku ili podznaku biće nemirnije narednih dana.

Nepovoljna komunikacija sa partnerom. Nemate strpljenja i menjate mišljenja, pa često ni sebe niste u stanju da razumete. Nailazite na nerazumevanje drugih u onom što želite da im prenesete ili kažete. Nedostatak koncentracije i zato budite pažljivi u saobraćaju, bilo kao pešak ili kao vozač. Zbog pojačane napetosti i nervoze možete propustiti neke važne znakove iz spoljašnjeg okruženja. U svakom trenutku, na svim poljima, morate biti svesni šta određenim postupkom dobijate, a šta gubite.

Photo by Francisco morais on Unsplash

Osobe rođene u znaku ili podznaku Bika pokušavaju na najbolji način da organizuju vreme, ali ne ide baš tako lako.

Planovi se iznenada menjaju. Poslovni sastanci se iznenada otkazuju i menjaju. Faktor iznenađenja je prisutan u vašem okruženju. Pokušavate energiju da usmeravate najviše na posao i korisne stvari, ali ne razumete praktičnu svrhu svega toga. Neki od vas i dalje imaju šansu za ljubavnim avanturama u svakodnevnom okruženju. Podrška koju ste očekivali stiže, ali nalaže određene ustupke, kojima se niste nadali.

Venera je još uvek u prirodnoj dvanaestoj kući za osobe koje su rođene u znaku ili podznaku Vage.

Možda ćete imati osećaj usamljenosti narednih dana. Iako je Venera u znaku Device u svom padu, ipak, imate potrebu za oprezom u ljubavnom životu. Poznanstva koja ste nedavno ostvarili ne ispunjavaju vas zadovoljstvom. Nema razloga da učetvujete u rešavanju problema partnera, jer niste bili prisutni kada su problemi nastajali. Pojačan je entuzijazam koji je usmeren na poslovne obaveze. Prihvatite pomoć koju vam pruža osoba koja ima poslovnog iskustva.

Photo by Derek Thomson on Unsplash

Jupiter ulazi u Škorpiju i za osobe rođene u znaku ili podznaku Ribe počinje period emotivnog čišćenja.

Prvi dani Jupitera u Škorpiji neće biti laki, jer je Mars kao njegov dispozitor u nepovoljnom aspektu sa Saturnom. Ovo su ograničavajuće okolnosti. Rešeni ste da neke aktivnosti dovedete u red, ali obratite pažnju da ne vršite time pritisak na druge osobe. Partner se nekada ne oseća pored vas ugodno. Dopustite da vas ponekad iznenadi, ne tražeći od njega obaveštenje o svakom njegovom koraku ili nameri.

Osobe rođene u znaku ili podznaku Raka primaju nepovoljne aspekte Merkura u svom prirodnom četvrtom polju, što se može odraziti na privatne i porodične odnose.

Bićete nemirni, jer će i vaš vladar Mesec biti u nepovoljnom aspektu sa Merkurom. Kada malo bolje razmislite, možete biti i zadovoljni što je ono što je nepovoljno postalo vidljivo. Ako ste od onih koji su nedavno započeli novu vezu, budite obazrivi u zahtevima. Za neke od vas stižu promene, koje mogu preokrenuti vaš raspored, ritam i način delovanja. Ne dozvolite da nerazumevanje okolnosti bude i vaš razlog za neprihvatanje nekih, ipak, dobrih rešenja.

Photo by Elijah Hail on Unsplash

Osobe rođene u znaku ili podznaku Lava narednih dana mogu očekivati ozbiljnije poslovne korake.

Važno je da pokažete poslovnu zrelost da biste bili prihvaćeni, jer će vaš vladar Sunce praviti sekstil sa Saturnom. Iako negde duboko sumnjate da je osoba do koje vam je stalo dostojna vaše ljubavi, dolazi do prijatnog iznenađenja. Potrudite se da na emocije ne gledate kao na poslovnu bitku. Sve probleme rešavajte samostalno, a kada se radi o zajedničkim, potražite mišljenje nekog bliskog prijatelja.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.