Merkur je krenuo retrogradno u znaku Device i ne treba zbog toga dizati prašinu, već se za koju notu utišati.

Možda se pre pretvoriti u slušaoca, nego u govornika, što će mnogo teže biti za pripadnike vazdušnih znakova i za one koji imaju u natalnoj karti istaknutog Merkura. Pretvoriti se u upijača informacija i reči, a ne u prenosioca. Možda prepoloviti na neko vreme listu svojih kontakata. Poslušati više unutrašnji glas i ne dozvoliti spoljašnjim „elementima“ da utiču na vaše odluke. Ovde su u prednosti više vodeni znaci.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Možda napraviti nekoliko koraka unazad, ali ne da bi se fizički vratili na mesto odakle ste krenuli, već „unazad“ znači biti bliži nekim unutrašnjim procesima.

Neka se misli kreativnije i maštovitije izražavaju. Budite kreativniji u svakodnevnici i tamo gde najčešće delujete rutinski, pa dopustite sebi i nekog „nereda“, jer samo tako možete stvarati red. Možda da dopustite onom pesničkom, spiritulanom, maštovitom, tihom i medititivnom delu sebe da se ispolji.

Ćutanje često može da bude zlata vredno sa retrogradnim Merkurom.

Čitajte literaturu koja vas može povesti preko granica materijalnog i fizičkog sveta, jer i ovo je jedan od dobrih načina da uđete u neki proces „preispitivanja“. Prizovite neke omiljene likove iz sveta mašte sa kojima ste voleli da se družite. Preporučuje se meditacija i dovođenje uma u stanje mira i tišine. Oni koji ne mogu za vreme retrogradnog Merkura pobeći od posla i svakodnevnih obaveza neka ne idu prejako i neka svoje obaveze svedu na one koje su najnužnije. Ne zaboravite da sve što se dogodi biće onako kako i treba da bude.

Photo by Jeremy Bishop on Unsplash

Osobe rođene u znaku ili podznaku Ovna i Device neka iskoriste ovaj period za preispitivanje poslovnih planova. Da li je posao koji radite ono što zaista hoćete?

Bikovima u znaku ili podznaku pruža se mogućnost da prepoznaju neke kreativne sposobnosti. Nameće se pitanje: „Ko sam ja?“ i „Kojim putem treba da idem?“

Osobe rođene u znaku ili podznaku Blizanaca za vreme retrogradnog Merkura trebalo bi da pronađu vezu do svoje duše. Povucite se u privatno okruženje i iskoristite sposobnost slušanja, govora, komunikacije i zaključivanja sa onima koji su deo vašeg najbližeg okruženja.

Photo by Ian Schneider on Unsplash

Rakovi u znaku ili podznaku neka prepolove svoje poslovne kontakte. Razmislite da li bi trebalo nešto da učite kako biste mogli neki posao da radite? Nemojte se previše davati drugima, već ograničite svoje kontakte na one najnužnije.

Osobe rođene u znaku ili podznaku Lava neka preispitaju svoje finansijske mogućnosti i planove.

Nekim vrednostima kojima ste dali na značaju i za koje ste se vezali potrebno je ispitati. Možda je potrebno da se vratite nekim talentima koje ste zapostavili.

Vage u znaku ili podznaku neka se povuku za vreme retrogradnog Merkura i neka više biraju mesta koja nisu izložena javnosti i gužvi. Potrebno je da se malo i osamite kako bi došli do važnijih odgovara. Potrebno je pronaći oslonac u sebi, a ne u drugim ljudima ili partneru.

Photo by Aleksandra Boguslawska on Unsplash

Škorpije u znaku ili podznaku mogu se baviti preispitivanjem nekih prijateljstava. Možda vas neki prijatelji samo iskorišćavaju i traže vaše društvo iz nekih korisnih razloga. Preispitajte vaše sposobnosti i ulogu za opšti interes društva, jer tu možete mnogo više sebe da dajete.

Osobe rođene u znaku ili podznaku Strelca treba da preispitaju put kojim su se zaputili.

Sigurno da imate određene planove kada je u pitanju vaša budućnost, ali da li je to ono što zaista hoćete? Imate još vremena da uperite vašu strelu u nekom drugom pravcu.

Rođeni u znaku ili podznaku Jarca imaju šansu da se suoče sa nekim svojih strahovima. Posao, status, karijera i profesija traže određenu reviziju. Oni koji se spremaju na neka putovanja neka provere još jednom papire, rezervaciju, destinaciju ili agenciju.

Photo by Dmitry Zelinskiy on Unsplash

Vodolije u znaku ili podznaku imaju priliku da preispitaju određene okolnosti i ljude iz prošlosti, jer imaju šansu da otkriju neke tajne. Preporučuje se meditacija, spiritualne tehnike i psihološke analize. Sada možete mnogo lakše da doprete do nekih nesvesnih delova sebe.

Osobe rođene u znaku ili podznaku Ribe treba da preispitaju svoje partnerske odnose.

Takođe, šta očekujete u odnosima sa drugim ljudima i kako ih uopšte doživljavate? Ne donosite nikakve odluke dok ne preipitate svoje stavove po ovim pitanjima.

Venera u Raku i dalje je u nepovoljnim aspektima sa Jupiterom u Vagi i Plutonom u Jarcu o čemu sam pisala prošle nedelje. Ljubav i partnerski odnosi su na ispitu, a pitanja su u vezi naših očekivanja (Jupiter) i strahova (Pluton). Ono što očekujemo ne pronalazi tako lako put do radosti i zadovoljstva. Ovo je jedan od razloga zbog čega se čovek lako upušta u ljubavne avanture i afere.

Photo by Kelley Bozarth on Unsplash

Ovo je i praćeno nekim negativnim i nezdravim elementima (Pluton) koji izbija na površinu i postaje pretnja da bi se ljubav učinila destruktivnom i razarajućom silom.

Tanka je crta između ljubavi i mržnje, kao što je tanka crta između života i smrti. Neki duhovi prošlosti izbijaju na površinu i jačaju strah koji postaje opasan za osećanja, vezu i ljubav.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.