Merkur ulazi u Raka, dok se Venera 13. juna seli u znak Lava, kada ćemo imati i mladi Mesec u znaku Blizanaca, koji će stimulisati naše sposobnosti da se lakše krećemo u spoljašnjem svetu.

Ovo nam daje priliku da saznamo više, da rešavamo probleme tražeći nove informacije i da se ne držimo krutih koncepata. Imamo priliku da proširimo krug poznanstava i da povoljno utičemo na naše društvene odnose.

Venera u Lavu u kvadratu sa Uranom u Biku, od 12. do 17. juna

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Dogovori sa partnerom, ali i drugim ljudima, mogu biti iznenada prekinuti ili pretrpeti promene. Ovo je i mogućnost nepredviđenih troškova i finansijskih gubitaka. Savet je suzdržavanje od ishitrene i impulsivne kupovine.

Želja za kupovinom i potrošnjom može biti pojačana, što će olakšati novčanike i kartice, međutim, svaka kupovina za vreme ovog aspekta vrlo kratko zadovoljava osobu.

Ovo je vreme burnih situacija i svađa sa partnerom, prijateljima i kao i sa najdražima. Ovakve okolnosti donese iznenađenja u bliže okruženje.

Društveni kontakti nisu skladni i povoljni, jer se ne uzimaju u obzir osećanja drugih. Ovo su neuspešni dani za početak nove saradnje.

Međutim, ovaj aspekt ne isključuje romantične i ljubavne trenutke, jer je ovo vreme neočekivanih poznanstava, ali veze koje započnu za vreme ovog aspekta ne mogu biti stabilne.

U najekstremnijoj manifestaciji dolazi do raskida i razvoda. Ovo se odnosi i na poslovna partnerstva. Možda je bolje da ne rasplamsavate strasti, kako biste očuvali odnose koje negujete.

Ali, u ljubavnom i emotivnom životu traži se uzbuđenje. To je slično, kao kada se nalazite blizu neke osobe, pored koje ne možete da ostanete mirni i koja vas na neki način uznemirava svojim prisustvom. Ona vas uznemirava, jer osećate da ova napetost, u stvari, pokreće vaše emocije.

Photo by Sweet Ice Cream Photography on Unsplash

Merkur u Raku u opoziciji sa Saturnom u Jarcu, od 13. do 17. juna

Za vreme ovog aspekta teško se pronalazi sporazum i međusobno razumevanje. Kontakti mogu biti otežani nekim spoljašnjim okolnostima, dok se rokovi i poslovni sastanci odlažu. Ovo su problemi kod potpisivanja i pravljenja dokumenata i ugovora.

Najbolje bi bilo da odložite razgovore i sastanke sa nadređenima, autoritetima i uticajnim ljudima. Odložite komunikaciju sa osobama za koje već osećate da su teški i naporni, pa vam zbog toga neki unutrašnji glas govori da uzalud pokušavate da se dogovarate.

Potreban je veliki trud i napor da usaglasite privatan i porodičan život sa karijerom i praktičnim planovima. Zbog toga, možete postati zabrinuti i neraspoloženi.

Ovaj aspekt govori o osobama koje se suprotstavljaju vašem načinu razmišljama, jer smatraju da ste slabi i pod uticajem osećanja. Osobe koje vam se mogu suprotstaviti, a zbog čega svaki dogovor može doživeti neuspeh, pokazivaće nepopustljivost i tvrdoglavost.

Međutim, da biste došli do što boljeg razumevanja situacije u kojoj se nalazite, potrebno je da se suočite sa najtežim pitanjima. Potrebno je da izvodite zaključke uključujući trezvenost, hladnu glavu i strpljenje.

Photo by Kinga Cichewicz on Unsplash

Ovan

Sada možete da se fokusirate na dobijanje rezultata ovde i sada, a ne kasnije. Povoljan je period za savladavanje nekih novih veština koje vam mogu koristiti, kao i pronalaženje nekih novih puteva.

Mogućnost tajne strastvene avanture, ali koja će brzo prestati, kao što će se brzo i pojaviti.

Budite pažljivi rukovanjem sa oštrim predmetima.

Photo by Neil Soni on Unsplash

Bik

Emotivna napetost i nemirna osećanja. Za neke pripadnike vašeg znaka nerazumevanje sa bliskim osobama i nenadani preokreti u vezi. Moguća su iznenađenja od strane partnera ili osobe sa kojom ste bliski.

Uzdržavajte se od kupovine i trošenja novca na ono u čemu uživate.

Nemojte previše rizikovati kada je novac u pitanju, ali i partnerski odnosi.

Photo by Josh Carter on Unsplash

Blizanci

Neka pitanja na koja ćete se fokusirati i koja su povezana sa osećanjima, privatnim i porodičnim odnosima mogu da vas udalje od poslovnih planova. Biće teško da usaglasite privatne i profesionalne ciljeve.

Neke spoljašnje okolnosti, kao i situacije na koje ne možete uticati, ometaće rešavanje porodičnih i emotivnih pitanja. Nemojte da bežite od težih pitanja i odgovornosti, povlačeći se u sebe ili u svoju intimu.

Photo by Fred Ohlander on Unsplash

Rak

Međutim, možete biti i lak plen za obmane i prevare. Ulazak Merkura u vaš znak otvara mnoga emotivna pitanja. Izgradite ravnotežu između porodice i karijere.

Imaćete šansu da razgovarate sa osobom do koje vam je stalo i popričate o problemima u cilju poboljšanja odnosa ili veze.

Možete dobiti zanimljivu ponodu od osobe koju poznajete iz prošlosti.

Photo by Ian Keefe on Unsplash

Lav

Mogu se otvoriti i neki novi strahovi. Što je veća količina informacija, teže ćete se koncentrisati. S jedne strane, neravnoteža će vas udaljiti od sreće, ali sa druge strane trudićete se da pronađete rešenje. Samo pravičnost može biti od pomoći da steknete kontrolu nad svojim mislima i akcijama.

Ostavite zauvek prošlost, i to iza neprobojnih vrata.

Neki pripadnici vašeg znaka imaju šansu da vrate prethodne emocije i euforiju.

Photo by Samuel Zeller on Unsplash

Devica

Bilo bi dobro da svoj analitički i precizan um usmerite prema ovim pitanjima, kao i prema osobama koje pripadaju vašem privatnom krugu. Postoji mogućnost nerazumevanja sa starijom osobom, koja zahteva da budete mnogo čvršći i stabilniji.

Izbegavajte ovih dana susrete na poslu sa nadređenima ili bar ne ulazite sa njima u ozbiljnije razgovore. Nedostajaće vam koncentracija za ozbiljna i poslovna pitanja.

Photo by Jenny Marvin on Unsplash

Vaga

Tražićete neku pozornicu, ali i glavnu ulogu. Ovakvim željama možete iznenaditi osobe sa kojima ste u ljubavnoj ili bliskoj vezi, i najverovatnije da vas neće podržati.

Ako ste u stabilnoj vezi, ljubavne afere i izleti mogu je destabilizovati i dobro poljuljati.

Očekujte napade na vašu ličnost, kao autoritet, posebno ako budete koristili lepotu i šarm za moć. Finansijske i novčane transakcije su rizične.

Photo by Wang Xi on Unsplash

Škorpija

Imate šansu da dovedete postojeći odnos na neki novi nivo. Donosite odluke hladne glave i nemojte biti podložni ekstremnijim emocijama. Neki pripadnici vašeg znaka osećaju opsesiju prema osobi koja nije vredna vaše pažnje.

Ne dozvolite da zavisite od mišljenja drugih. Najvažnije je ono što se događa unutar vas, a to je nešto što nikom niste rekli.

Nemojte da sedite nepomično i ne čekajte bolje dane za osobu koja vam se sviđa.

Photo by Ben Weber on Unsplash

Strelac

Sada je važno da ne gubite vreme. Nemojte se vezati za zastarale ideje, koje više nemaju mesto u vašem životu. Fokusirajte se na sebe, naglasite svoju ličnost i fascinirajte ljude.

Četvrtak i petak su povoljni dani za ljubav. Partner vam šalje određene signale i pazite da ih ne propustite, jer u suprotnom, može da se uvredi.

Photo by Richard Jaimes on Unsplash

Jarac

Poruke i reči koje dobijate od njih, ne možete da prihvatite, jer se kruto držite svojih stavova. Problemi sa dokumentima, papirima i ugovorima.

Neki pripdnici vašeg znaka mogu prekinuti i kontakte sa osobama iz bližeg i porodičnog okruženja. Postoji mogućnost distanciranja od ovih osoba.

Nije vreme za pregovore ili razgovore, jer ćete biti nerazumljivi. Odbijate od sebe neka rešenja, jer imate strah da se suočite sa određenim problemima.

Photo by Alexandra Luniel on Unsplash

Vodolija

Ako budete ćutali, nećete dobiti očekivane odgovore. Problemi i teškoće da ostvarite poslovne kontakte ili da se pomerite sa mrtve tačke, što se tiče poslovnih planova.

Ugrožavate komunikaciju sa drugim ljudima zbog tvrdoglavosti i nepopustljivosti. Ovaj put, postoji mogućnost da zakasnite, ali nemojte se zbog toga povlačiti. Pokušajte bar da razmislite o savetima koje dobijate od drugih ljudi.

Photo by Daniel Burka on Unsplash

Ribe

Izbegavajte klizave teme i bolne kritike. Vaša intuicija biće jača narednih dana. Manje govorite sa drugim ljudima o svojim planovima za budućnost. Ne plašite se traženja podrške od bliskih ljudi.

U četvrtak i petak, svi mogući propusti mogu pasti na vaša leđa, ali postoji jedna osoba koja će vam biti podrška.

Imate tajnog obožavaoca na društvenoj mreži.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.