Koncept braka i bračnih navika vođenja ljubavi u staroj Grčkoj razlikovao se od onoga koji je u moderno doba uobičajen.

Prema navodima nekih istoričara, Grci su vodili ljubav i po dvanaest puta dnevno, a kao afrodizijak najčešće su koristili med i biber.

Poznato je da je u antičko vreme uloga žene bila potpuno podređena muškarcu.

Pročitajte i ovo: Kako doći do Tantričkog seksa i zašto nam je on potreban

U nekim slučajevima od žena se očekivalo da koriste sve vrste trikova kako bi zadovoljile seksualne nagone i želje supružnika, od kojih su se neki graničili sa torturom.

Santorini photo created by lookstudio - www.freepik.com
foto by lookstudio – www.freepik.com

Muškarac je koristio razne prirodne lekove i pomagala kako bi uspeo da zadovolji svoju erotsku partnerku i svoj proždrljivi apetit za seksom i do 12 puta dnevno!

Pročitajte i ovo: I muškarci imaju G tačku! Uzmite stvari u svoje ruke!

Prema knjizi „Mit o svetoj prostituciji u antici” istoričarke Stefani Budin, postojao je niz preparata osmišljenih da poboljšaju seksualne performanse muškaraca.

Neki od njih su im omogućavali trajno uzbuđenje. Med u kombinaciji sa biberom bio je jedan od najčešćih i najmoćnijih sastojaka preparata za seks.

Pročitajte i ovo: Šta sve može da krene naopako pri seksualnom odnosu u troje

Još jedna tajna “vijagra” koju su drevni ljubavnici koristili bila je jedna indijska biljka (nije navedeno koja), od čijeg lišća se pravio ekstrakt, koji se direktno nanosio na genitalije muškarca i izazivao snažno uzbuđenje.

Biljka je bila toliko moćna da su parovi koristili nekoliko kapi maslinovog ulja kao protivotrov, da ublaže njeno dejstvo.