Gledaoci RTS-a imaće eksluzivnu priliku da večeras, u subotu, 30. maja, pogledaju TV premijeru ostvarenja o kom se mnogo pričalo prethodnih meseci, a koji je koji je osvojio nagrade na brojnim filmskim festivalima tokom 2019. godine (Filmski festival Roterdam – Bright future glavni program, Festival Autorskog Filma – Grand Prix “Aleksandar Saša Petrović”, Pančevo film festival – Glavna nagrada, Šiff – Glavna nagrada).

“Moj jutarnji smeh” je priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost. Sve to, u širem smislu, govori o jednoj generaciji koja je odrastala “pod staklenim zvonom” i čiji su roditelji pokušavali da sačuvaju decu od surove realnosti.

Sada, kada su roditelji izgubili dostojanstvo i snagu i kada su porodice počele da se urušavaju, njihova deca, već odrasli ljudi, konačno moraju da preuzmu odgovornost i suoče se sa životom.

Pročitajte i ovo: NORMAL PEOPLE, serija koju nećete želeti da prestanete da gledate

Prema scenariju koji je nastao u saradnji sa Stašom Bajac i Vladimirom Arsenijevićem, prepliću se tri narativna toka i promena emotivnih odnosa tri para, sredovečnog koji se rastavlja, dvadesetpetogodišnjaka koji se zaljubljuju i dece koja provode poslednje dane školskog raspusta zajedno na beogradskim ulicama.

Pročitajte i ovo: Preporuka: Serija LITTLE FIRES EVERYWHERE sa Kerry Washington i Reese Whiterspoon u glavnim ulogama

Glavne likove tumače Filip Đurić, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, a jednu od svojih poslednjih uloga, lokalnog vidovanjaka odigrao je Nebojša Glogovac.

Reditelj filma je Marko Đorđević.