Znati kako ostaviti partnera, a da ga previše ne povredite (i povredite sebe) znak je poštovanja odnosa koji ste živeli. Evo kako da to učinite!

Vaša veza je gotova, dobili ste je potvrdu u ovim mesecima prisilne izolacije i sada se pitate postoji li način da partnera ostavite, a da ne pati (previše) ni on, a ni vi.

Da li je moguće to učiniti? Odgovor je potvrdan ako više ne možete da podnesete da delite partnerski odnos i dom u kome živite, a karantin vas je naterao (ili vam samo pomogao) da shvatite da niste rođeni jedno za drugo, ili jednostavno da su se vaši putevi razišli i da svako treba da nastavi dalje svojim putem.

Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash

Uzimajući u obzir da ćete (malo, ipak…) oboje patiti (bez obzira na to što ljubavi među vama više nema, navika čini čuda i vezuje jače od bilo koje sile), ali da to radite kako biste bili srećniji. I jedno i drugo.

Pročitajte i ovo: Posle karantina vaša veza se definitivno menja (nabolje ili nagore?!): Ovako zajednička izolacija menja par

Ako svaki njegov gest propratite s dosadom ili nestrpljenjem, čini vam se da više ne možete da tolerišete čak ni način na koji on hoda ili govori, teško da treba da više sumnjate u to da li treba da se rastanete ili ne.

Pročitajte i ovo: Neoprostive greške koje bi mogle da vam unište vezu

Ukratko, ako nakon karantina želite da prekinete ovu vezu i date sebi prostora da biste mogli da dišete punim plušima, povratite svoj društveni život i pre svega svoju vedrinu, mi vam pomažemo da shvatite koje korake sada treba da preduzmete da biste partnera ostavili na (skoro) bezbolan način. Ili bar što bezbolnije za oboje.

Prestanite da krivite sebe ako želite da ga napustite

Ne osećajte se krivim zbog onoga što se dešava. Čak i ako je vaš partner najbolja osoba na svetu, to ne znači da je najbolja osoba za vas.

Pročitajte i ovo: PIŠE MI, ALI ME NE ZOVE DA SE VIDIMO: Kako da prepoznate (i izbegnete) muškarce koji nikada neće preći na stvar

Dani u karantinu vam otvaraju oči i postajete svesni nečega što je već neko vreme bilo u vazduhu, kuvalo se, a sada se to samo materijalizovalo.

Photo by Dmitriy Ilkevich on Unsplash

Ne ostajte u situaciji koja vas čini nesrećnom

Ako mislite da će se posle povratka uobičajenom dnevnom ritmu – možda, možda – vaš nivo tolerancije prema partneru magično promeniti, u pravu ste.

Pročitajte i ovo: Kako da vaša veza preživi izolaciju (karantin)

Nastavkom posla i svakodnevnih aktivnosti, vaš um će ponovo biti hiper stimulisan i to će vas odvratiti od ljubavnog odnosa u kome ste trenutno. Ali da li ste sigurni da želite da ostanete u paru pod ovim uslovima?

Ne odlažite po ko zna koji put ono što već dugo znate da morate da uradite, oboje zaslužujete da budete iskreno srećni.

Vas dvoje živite u patnji

Ako niste zadovoljni, možete da vidite i čujete.

Nemojte da mislite da partner to nije primetio ili da je spokojan u vezi (upravo suprotno od vas). Osećaj nerviranja, razočaranja, krivice ili neprijatnosti glomazni su gosti (kao slona da imate u kući) koji se osećaju nelagodnije nego ikad.

Pročitajte i ovo: Kako izgleda žena za brak iz perspektive muškarca

Ako mislite da je njemu sve potaman i normalno i da ništa nije primetio, verovatno samo kupuje vreme ili samo negira stvarnost da bi izbegao suočavanje sa njom (to jest, vama).

Da biste imali dokaz da morate da napravite korak dalje, morate da razgovarate o tome šta se dešava.

Photo by Vladimir Tsokalo on Unsplash

Recite sve sada

Razgovor o tome kako se osećate ne znači pakovanje kofera i odlazak, takođe zato što – s obzirom na ograničenja – nije vreme za to.

Pročitajte i ovo: Zašto mi ne odgovara na poruke?! A nisu ga oteli vanzemaljci!

Ali razgovor o tome šta doživljavate može otvoriti put za konstruktivnu konfrontaciju koja će vam pomoći da se razdvojite (bezbolno) kada bude moguće da krenete različitim putevima.

Da biste što bolje podneli rastanak sutra, morate delovati danas.