Ne ide da vam lice bude savršeno zategnuto, a vrat, dekolte i šake zapostavljeni, zar ne?! Jer lepota podrazumeva sklad i balans.

Podmlađivanje i regeneracija kože lica postaje polako uobičajena praksa žena koje vode računa o svom izgledu i koje žele da zadrže svež izgled kože, koliko god je to moguće, u skladu sa najnovijim tehnološkim dostignućima u domenu estetske kozmetologije i hirurgije.

Dr med. Nataša Popović, specijalista plastične i rekonstruktivne hirurgije

Međutim, nekako se dešava, a to je poprilično čest slučaj, nažalost, da žene zapostavljaju kožu vrata, tako da onda neretko možemo da vidimo žene sa savršenom zategnutim licem, a opuštenim i naboranim vratom, kao i dekolteom i šakama.

Pročitajte i ovo: Prevencija starenja i regeneracija kože

Da se to ne bi dešavalo i da bi koža tela, u ovom slučaju, lica i vrata, jednostavno bila u balansu, jer faktički i čine jednu širu celinu, obratili smo se dr med. Nataši Popović, specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije, za savet kako da podmladimo kožu vrata, da bi bila u balansu sa kožom lica. Jer lepota je u balansu.

Pročitajte i ovo: Mezoterapija i primena koktela u cilju prevencije, podmlađivanja i regeneracije kože

Prema Natašinim rečima, podmlađivanje vratne regije kože različito se tretira u odnosu na dubinu bora, opuštenost kože i mišića. Dodatnu glavobolju zadaju masne naslage koje mogu biti prisutne u podbradnoj regiji.

Kada uočite jednu od ovih navedenih indikacija, vreme je da posetite plastičnog hirurga. Na različitim društvenim mrežama, portalima, u časopisima i raznim emisijama, pročitaćete i čućete za razne metode, sa kojima za tili čas se možete toliko podmladiti, da možete odmah da izgledate deset do dvadeset godina mlađe.

Pročitajte i ovo: PRP – vampirski tretman – u prevenciji i regeneraciji kože

Da li je to zaista tako u praksi u današnje vreme?!

Nije to baš tako kako pojedini obećavaju. Da biste regenerisali svoju kožu i podmladili izgled potrebno je veliko ulaganje, kako vremena, tako i novca. Ono što govorim pacijentima na pregledu je to da krenu na vreme sa podmlađivanjem, čim uoče prve znake starenja i da budu redovni i istrajni u tome, da bi svaki tretman kome se podvrgnu dao što bolje rezultate.

Pored toga, da poslušaju savet svog plastičnog hirurga i da zajedno naprave plan kojim redom i šta će primeniti od intervencija. Skladnost lepe kože lica, tela, vrata i šaka je nešto čemu težimo i čemu treba podjednako da pridajemo značaj. Ne postoji više ili manje važno, ako želite da u celosti lepo i skladno izgledate.

Pročitajte i ovo: Botoks briše bore sa lica

Potrebno je više desetina stranica ili jedna poveća knjiga da bi se detaljno opisali sve metode, ali pokušaću u kratkim crtama da navedem neke od onih koje se najčešće primenjuju kod nas.

Opšte hirurško pravilo je početi od manje invazivnih metoda i na kraju primeniti agresivnije hirurške intervencije.

Plitke i srednje duboke bore tretiramo mezoterapijom, ACP (PRP / takozvani, vampirski tretman) krvnom plazmom, i za dobar efekat ovih metoda regeneracije kože potrebno je uraditi nekoliko tretmana, u razmaku od dve nedelje. Takođe, potrebno je, ali nije nužno, održavanje jednom mesečno ili nakon dva do tri meseca, da bi efekat bio što bolji.

Pročitajte i ovo: Hijaluronskim filerima do regeneracije kože

Isti problem možemo dodatno rešiti i mezonitima radi poboljšanja kolagene strukture u koži. Kod pojedinih pacijenata možemo kombinovati lasersku terapiju i mezoterapiju, po nekoliko tretmana, dok ne postignemo zadovoljavajući rezultat.

Kod dama koje imaju srednje i duboke bore u vratnoj regiji, bez opuštenih mišića i kože, rado ćemo upotrebiti magični botoks i hijaluronske filere. Može se raditi kombinacija obe supstance.

Ako imamo prisutan višak kože, sa blago opuštenim mišićima vrata, onda je potrebno uraditi i lifting mezonitima.

Sve češće imamo pacijente koji u podbradnoj regiji imaju i višak masnog tkiva, koje se rešava ubrizgavanjem lipolitika ili mini liposukcijom.

Pročitajte i ovo: Lice otkriva bolest

I na kraju, kod opuštene kože i mišića u vratnoj regiji hirurške intervencije su neminovne. Mada i pored hirurškog liftinga treba uvek dodatno raditi i podmlađivanje kože, pre i posle hirurške intervencije, jer hirurškom intervencijom ne možemo poboljšati kvalitet kože.

Zato je moj savet da krenete na vreme i ako mislite da ste zakasnili, znajte da nikad nije kasno.

Ipak, redovno i svakodnevno negujte vašu kožu kremama, gelovima i serumima.

Pročitajte i ovo: Deset najboljih CC krema i u čemu se razlikuju od BB krema

Na pregledu kod plastičnog hirurga uvek ćete dobiti najtačnije i najadekvatnije informacije o tome šta je najbolje za vas. Imajte na umu da ono što je dobro za vašu prijateljicu, možda nije za vas. Zato posetite vašeg plastičnog hirurga i prepustite se magiji koju mi pravimo za vas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.