Uzbuđeni smo što možemo da vam predstavimo trendove tašni za proleće – leto 2020. godine, jer su tašne verovatno najkorisniji modni dodatak koji žena može da ima i onaj koji ostavlja najjači pečat.

Ove sezone modne kuće predstavile su nam čitav niz novih modela tašni. Neke su bile klasika, a druge inovativne, neke jednostavne, dok su druge bile fantastično čudne. Bez obzira na vaše sklonosti, mislimo da ćete među trendovima tašni za proleće – leto 2020. godine pronaći nešto što će vam se svideti.

Za koji god trend i model da se odlučite, imajte na umu da u tašnu vredi uložiti, najpre, jer je ne kupujete svaki dan, a potom, zato što je tašna zaista vaš lični modni pečat. Što bi rekli, tašna je statement.

Pročitajte i ovo: Najveći vodič boja u trendu za proleće – leto 2020

Za one od vas koji ne kupuju novu tašnu svake sezone, to jest, većinu nas, biće v/nam drago da čujete da su prolećni trendovi tašni 2020. obuhvatili neke trendove iz prethodnih sezona, uključujući okrugle tašne, koje su već neko vreme najzabavne devojke među tašnama.

Pročitajte i ovo: Najveći vodič modnih trendova za proleće – leto 2020. godine

Ako ste u potrazi za tašnama proleće – leto 2020. godine koje će biti nešto novo i u skladu sa sezonom, razmislite o nekim prirodnijim i ručno rađenim trendovima tašni koji su se sjajno pokazali na pistama, poput pletenih ili heklanih tašni, ili možda istražite inovativne geometrijske oblike koji su bili predstavljeni u modnim kolekcijama.

Pročitajte i ovo: Najveći vodič obuće u trendu za proleće – leto 2020. godine

# 1 Tašne od like (kanapa)

Koji je bolji modni dodatak za uparivanje sa vašom omiljenom letnjom obućom, espadrilama, od tašne od like (kanapa) koje su bile deo letnjih trendova tašni za proleće – leto 2020?

Pročitajte i ovo: Budite jedan korak ispred – ponovite se ovog proleća ekološkim patikama

Ove tašne se uklapaju sa mnogo različitih modnih trendova koje smo videli na pistima za proleće – leto, a njihova svetla boja učinila ih je savršenim za letnju sezonu!

# 2 Pletene torbe

Ljubitelji prirodnih materijala i rustičnog stila sigurno će uživati u prolećno – letnjim 2020 tašnama koje su ispletene od pruća da bi izgledale baš kao pletene košare!

Pročitajte i ovo: Boje lakova za nokte u trendu za proleće 2020

Tašne od pruća na Oscar de la Renta modnoj reviji bile su ispletene sa malo crne boje, što je dodalo sofisticiranost.

# 3 Heklane tašne

Na pistama smo videli mnogo heklanog, od glave do pete, a nekolicina odvažnih dizajnera predstavili su i heklane tašne za proleće – leto 2020.

Pročitajte i ovo: Košulja – jakna, praktični modni komad s kojim dočekujemo proleće

Ležerne heklane tašne savršene su za sve one koji se opredeljuju za boho šik izgled, ali ovim tašnama se, takođe, može ukrasiti i modernija garderoba.

# 4 Tašne sa ručkama od bambusa

Tašne napravljene od prirodnih materijala predstavljale su značajan deo trendova u domenu ženskih tašni za proleće – leto 2020. godine, ali bilo je i prostora za prirodne materijale kao samo male detalje za ulepšavanje, poput bambusovih ručki.

Pročitajte i ovo: Bela košulja, osnova svakodnevnog dobrog odevanja

# 5 Tkana kožna tašna

Ako vam se sviđa ideja o tkanoj kožnoj tašni, a niste toliko zaluđeni pletenim tašnama od pruća kao modnim dodatkom, možda će vam se svideti pletene kožne tašne koje smo videli kao deo trendova tašni za proleće – leto 2020. godine.

Pročitajte i ovo: Umetnost stila: Svi nose Oksford košulje, zašto ne biste i vi?!

# 6 Tašne sa više odeljaka

Iako višestruke tašne u jednoj celini nisu sasvim izašle iz trenda, dizajneri su umesto ovog modela tašne izgleda preferirali da predstave novi model tašne sa više odeljaka za proleće – leto 2020.

Pročitajte i ovo: Podesite ton odevanja za novu sezonu obućom u neutralnim tonovima

# 7 Perjane tašne

Jedan od ukrasnih elemenata koji se izdvojio kao zaista jedinstven u trendu tašni za proleće – leto 2020. godine bilo je perje, koje je dodalo mekan i nežan, ali vrlo šik dodir tašnama na pistima, često odgovarajući haljinama ukrašenim perjem.

Pročitajte i ovo: Volite li slatke parfeme? Pred vama je izbor od 10 najboljih!

# 8 Mikro tašnice

Tinejdžerske tašnice ne idu nikuda, ostaju u trendu i ovog leta, tako da je bilo dosta jedinstvenih prikazanih na pistama u sklopu prolećno – letnjih trendova tašni 2020.

Pročitajte i ovo: Obrni igricu uskom suknjom koja nikad nije bila seksipilnija

Ove mikro tašne mogu da funkcionišu kao tašnice (novčanici) za kovanice i predstavljaju jedan moćan modni izraz, kada se nose ručno.

# 9 Tašne oko ručnog zgloba

Ima nešto dražesno i delikatno u vezi sa malom trakom umotanom oko zgloba, tako da smo uživali u ručnim tašnama za 2020.

Pročitajte i ovo: Osvežite svoju garderobu sa par upečatljivih detalja

Mislimo da bi ovaj model tašne bio još jedan divan izbor za večernje izlaske, a u nekim slučajevima čak se uklapaju u trend mikro tašni.

# 10 Ručna (clutch) tašna sa kaišem

Teško je objasniti zašto detalj kaiša (trake) oko ruke smatramo tako elegantnim, ali on će definitivno biti naš izbor ako budemo pozvani na bilo koji zaista maštoviti noćni izlazak tokom proleća i leta 2020.

Pročitajte i ovo: Kako da odaberete obuću koja vam neće zadavati muke

Ove elegantne male tašne su opremljene uskim kaišem kako bi se mogao prebaciti preko ruke za sigurnije nošenje od prosečne ručne tašne za večernji izlazak.

# 11 Vintage cvetne tašne

Ako tražite jedan od onih trendova tašni za proleće 2020. koji istinski viče „prolećeee“, mislimo da bi tašna prekrivena vintage cvetnim dezenom mogla to da bude!

# 12 Psihodelične tašne

Teško je uhvatiti suštinu 70-ih u tašni, pa kako je ova decenija vladala pistama, nije baš uticala na tašne za proleće – leto 2020, tako da su psihodelični dezeni jedini ključni izuzetak.

Pročitaje i ovo: Svi nose mačkaste naočare za sunce, zašto ne biste i vi?! + Kako da odaberete pravi model prema svom obliku lica!

# 13 Karo tašne

Ako ove godine planirate neke romantične izlete, zašto ne biste odabrali jednu od ovih tašni koja će odgovarati vašem stolnjaku za piknik?

Pročitajte i ovo: Osvežite letnju odeću novim belim farmerkama

Govorimo, naravno, o nekoliko tašnica koje su bile pokrivene simpatičnim kariranim dezenom na pistama za proleće – leto 2020.

# 14 Sjajne tašne

Sjajne tašne na modnim pistama za proleće – leto 2020. odjekivale su disko kuglama sa količinom svetlosti koju su uspele da reflektuju i nivoom radosti koju šire.

Pročitajte i ovo: Na šta bi trebalo da obratite pažnju ako hoćete da nosite bele farmerke

# 15 Okrugle tašne

Okrugle tašne su u trendu i ove sezone. Praktično, ne skidaju se sa modnih pista iz sezone u sezonu, kao da su postale osnovni model. Često se pojavljuju u manjim dimenzijama, izgledaju poput neobičnih tašni za party.

Pročitajte i ovo: Unesite svetlost u svoj svet pastelnim tonovima ove sezone

Trendovi tašni za proleće – leto 2020. godinu uključivali su različite tašne u kružnom obliku, ovaj put u različitim dimenzijama.

# 16 Platno i koža

Jedan od trendova tašni za proleće – leto 2020. koji nam je zapeo za oko po svojoj specifičnosti bila je kombinacija platna i kože.

Pročitajte i ovo: Bela obuća – hit sezone! Ne, bela obuća nije rezervisana samo za neveste i medicinske sestre!

Platno je imalo smisla s obzirom na to da je došlo do pomeranja ka prirodnim, svetlim materijalima, ali dodavanje kože uzdiglo je ovaj trend dodajući mu eleganciju i strukturu.

# 17 Prugaste tašne

Jedan od dezena u trendu za proleće – leto 2020. godine su pruge.

Pročitajte i ovo: Najveći izbor zavodljivih bikinija – izaberite najbolji model za sebe

Ništa novo, svi ćete reći, i to, s pravom, jer pruge su u trendu godinama, veliko je pitanje da li nekad izlaze iz mode, samo što su ovog puta prešle čak i na letnje trendove tašni 2020! Dakle, nabacite jednu prugastu tašnu, možda čak i za plažu.

# 18 Kutija tašne

Kao i tašne kružnog oblika, tašne u obliku kutija još su jedan od trendova tašni za proleće – leto 2020 koje su u trendu već nekoliko godina zaredom.

Pročitajte i ovo: Haljina na preklop – praktična, elegantna i seksi u isto vreme

Tašne u obliku kutija su čudne, često su u retro fazonu, a iako su previše nespretne za svakodnevno korišćenje, zaista ih volimo kao tašne visoke mode.

# 19 Tašne sa velikim kopčama

Velike kopče na tašnama nisu bile najavangardnije ili najneobičnije što se dalo videti u trendovima tašni za proleće – leto 2020, ali napravile su lepu promenu u domenu detalja koji imaju za cilj da ulepšaju tašne i doprinesu njihovoj originalnosti.

Pročitajte i ovo: Pridrižite se modnoj armiji ovog leta – nabacite vojničku jaknu

Moramo da priznamo da definitivno savršeno pristaju tašnama namenjenim za svakodnevno nošenje. Sigurno ćemo ih dosta viđati na ulicama ovog proeća i leta jer vrlo su nosive.

# 20 Shopping Totes / Šoperke

Dizajneri visoke mode znaju da mogu da povećaju prodaju pretvarajući svaki utilitaristički artikal u upečatljiv modni izraz, a poslednja prilika za to je omiljena ženska gradska tašna poznatija u našem narodu kao Shopping Tote ili jednostavno – šoperka.

Pročitajte i ovo: Šta se dešava kada prestanemo da nosimo visoke štikle

# 21 Ukrasne tašne

Ukrasne torbe su uvek naši favoriti, mada pošto dizajneri svake godine izbacuju nekoliko modela koji se potpuno razlikuju jedan od drugog, tako da zajedno ne bismo mogli da ih smestimo u jedan te isti trend, ova vrsta tašni mogla bi da bude više karakteristika nego jedan od trendova tašni za proleće – leto 2020. godine.

Pročitajte i ovo: Hit leta – čizme na bose noge – najbolji modeli letnjih čizama

Ovo su modeli ukrasnih tašni za proleće – leto 2020. godine koji su se najviše isticali na modnim pistama, a vi odaberite prema svojim afinitetima. Jer neko voli mace, neko voli kuce, a neko, pak, cepeline.

# 22 Kaiš tašne … i za pojas zadeni

Tašne za kaiševe i dalje su vrlo prisutne na modnoj sceni, mnogo ih ima, s tim da će se mnoge tašne 2020. godine nositi oko struka, upravo u vreme godišnjih odmora i letnjih festivala, kada će biti najkorisnije.

Pročitajte i ovo: Turmerik – kurkuma narandžasta je ove sezone zaista nova crna

# 23 Geometrijske tašne

Tašne u tradicionalnim oblicima su, naravno, lepe, ali bili smo srećni kada smo videli nekoliko prolećnih 2020 tašni u oblicima izvan tradicionalnih kvadrata, pravougaonika i krugova.

Pročitajte i ovo: Havaianas – njihovo visočanstvo japanke

A kako se vama čine ove jedinstvene geometrijske tašne? Koju biste izabrali za sebe? Dakle, izađite iz šablona! Leto je.

# 24 Debeli lančani remen

Tašne sa lančanim ručkama i remenima oduvek predstavljaju visoku klasu tašni, ali za trendove tašni za proleće – leto 2020, ali ove sezone istču se posebno veliki, ekstra veliki, ogromni lančani remeni i ručke.

Pročitajte i ovo: Najbolji modeli letnjih haljina za posao

Poprilično privlačno, originalno i novo deluje, zar ne? Nabacite jednu, šta vam teško!

# 25 Vrećaste tašne

Bilo da se nose poput ruksaka, prebačene preko ramena ili nošene kao elegantna večernja tašna, vrećaste tašne su se pokazale kao deo trenda letnjih tašni 2020. i zbog toga smo poprilično srećni.

Pročitajte i ovo: Mornarski stil: Više od trenda – nikad demode, uvek u modi

Ovaj dizajn tašne je uvek prostran i udoban, i dobro funkcioniše od jutra do večeri.

# 26 Nabrane tašne

Mekane, nabrane tašne za proleće – leto 2020. godine izgledaju privlačno na vintage način.

Pročitajte i ovo: Zbogom bikini – najtraženiji kupaći kostimi ove sezone su jednodelni!

Govorimo o dizajnu tašni koji ima malo dodatne kože koja tašni daje pomalo naboran izgled.

# 27 Preklopljene tašne

Ovo je još jedan od onih trendova tašni za proleće – leto 2020 koji su prisutni već godinama na modnoj sceni!

Pročitajte i ovo: Najpoželjniha tašna sezone – Valentino VRING tašna

Preklopljene tašne bile su svuda, što je klasičnim ručnim tašnama dalo classy izgled.

# 28 Tašne od perlica

Perlice su boho šik detalj, posebno na način na koji su korišćene za izradu tašni za proleće – leto 2020.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Ako ste boho žena, preporučujemo vam da nabacite jednu tašnu sa perlicama.

# 29 Korpa tašne

Spremite se da dodate jednu ili dve dizajnerske korpice u svoju kolekciju tašni ako ih već nemate jer trendovi tašni za proleće – leto 2020 vraćaju ovaj kultni stil u modu. Mada, ako pratite modne trendove, jasno vam je da su korpa tašne, naročito od pruća, u trendu već godinama i očigledno je da nemaju nameru nikuda da odu.

Pročitajte i ovo: Ako hoćete da se uzdignete u visine, odaberite sandale sa platformom

Videli smo i klasične dizajne korpa tašni na modnim pistama, kao i više modernih opcija, tako da za svakoga postoji nešto posebno.

# 30 Hobo (kroasan) tašne

O ovom modelu tašne već smo pisali i izdvojili ga kao jedan od najvećih trendova sezone. Pored okruglih tašni, letnji trendovi tašni 2020. godine otkrili su i neke zaista cool dizajnerske hobo tašne ili kroasan, kako ih popularno zovu jer su u obliku ovog svima poznatog i mnogima omiljenog francuskog peciva.

Pročitajte i ovo: Hobo (kroasan) tašna, vaša nova najbolja prijateljica i omiljena tašna

Ovaj stil tašne jedan je od onih vanvremenskih klasika koji momentalno mogu da podignu uobičajeniji izgled.

# 31 Starinske tašne

Naš omiljeni od svih trendova tašni za proleće – leto 2020?

Pročitajte i ovo: Bele tašne na vrhu liste najpoželjnijih modnih komada za proleće – leto

Definitivno, one smešne starinske tašnice, inspirisane vintage stilom, sa slatkim bapskim kopčama koje su pravo dragoceno otkriće! Slobodno zavirite u šifonjer ili zaostavštinu vaše prabake.

Fotografije via Vogue, Livingly

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter