Rešite se sandala i sakrijte patike, jer stigli su najnoviji trendovi obuće za jesen – zimu 2019/20!

Cipele i čizme za jesen – zimu 2019/20 godine osvežavajuća su promena – trendovi cipela se kreću od smešne, nepraktične obuće, do modela koji su izrazito udobni, koliko mogu da budu, ali sa nekim jedinstvenim elementima koji opravdavaju visoke cene.

U praksi možemo da primetimo mali pomak od tankih štikli i izrazitu sklonost prema četvrtastim potpeticama. Takođe, primetno je mnogo više opcija ravne obuće ove sezone, zajedno sa platformama i debelim, gumenim đonovima. Uprkos tome, patike su manje prisutne nego prethodnih sezona (možda im je odzvonilo ili će uskoro, videćemo!) – dizajneri su pronašli drugačiji način da pokažu svoju aktivnu stranu.

Pročitajte i ovo: Najveći vodič modnih trendova za jesen – zimu 2019/20

# 1 Platforme

Ne postoji bolja obuća za uparivanje sa zvoncarama i dugim krzenenim kaputom od para platformi!

Pročitaje i ovo: Boje u trendu za jesen – zimu 2019/20

To je jedini način da zaista savršeno ukomponujete odevni ansambl inspirisan 70-im koje su tako šik za jesen i zimu. Upravo zbog atmosfere 70-ih koju smo videli na modnim pistama, trendovi obuće za jesen – zimu 2019/20 uključuju platforme.

# 2 Pank platforme

Dok su se platforme provukle pomoću atmosfere 70-ih koja vlada modnim pistama za aktuelnu jesen i zimu, ravne platforme pružaju nam osećaj pank – roka koji se slušao osamdesetih i devedesetih, a koji su se modnim dizajnerima isto toliko svideli.

Pročitajte i ovo: Modni hit: Pelerina se vraća na velika vrata u ženski ormar ove jeseni i zime

# 3 Čizme za kišu

Par šik čizama za kišu obavezno je imati ako živite u vlažnoj klimi, a što se tiče trendova obuće za jesen – zimu 2019/20, one imaju savršen smisao.

Pročitajte i ovo: LIU JO glamurozna jesen – cveće kao simbol nežnosti i sofisticiranosti 

Za istinske modne ovisnice, Balenciaga čizme za kišu su obavezne. Napravljene od crne kože, klasične su koliko god mogu da budu, s tim što razliku čini zlatni Balenciaga logo, tačno iznad gornjeg dela čizama.

# 4 Novi gumeni đon

Već smo donekle pomenuli gumene đonove kada smo govorili o cipelama sa platformama. Međutim, nije samo dizajn platforme ono zbog čega se gumeni đonovi ističu ove modne sezone.

Pročitajte i ovo: Otkrijte nove modele i načine nošenja pruga ove jeseni i zime

Umesto toga, radi se o jedinstvenom sportskom ili utilitarističkom dizajnu koji ovim cipelama i čizmama ove sezone daje potpuno različit stil. Nešto potpuno novo na modnoj sceni, vrlo avangardno i nesvakidašnje. Volećete ovaj stil obuće, sigurno!

# 5 Viktorijansko šniranje

Pertlanje / šniranje koje se proteže na prednjem delu čizme ovih dana retko je praktično, a još manje potrebno, ali ove modne sezone predstavlja lep estetski dodatak jesenjim i zimskim cipelama i čizmama 2019/20 godine. To čini bilo koji par čizama, ma koliko bio divno dizajniran, samo malo otmenijim.

Pročitajte i ovo: Kako da odaberete obuću koja vam neće zadavati muke

Uzmite za primer ekstra visoke čizme Dion Lee. Izgledaju kao bele čizme nekog super heroja (ili cirkuske jahačice), ali uz dodatak pertlanja, nalik onom na korsetima, koje ide od stopala do odmah ispod kolena, dizajn čizme dobija fantastičan obrt – one postaju posebne i neverovatno privlačne. Seksi na kvadrat! Nabavite jedan par odmah!

# 6 Meri Džejn

Cipele Meri Džejn za jesen – zimu 2019/20 nisu više dečija igra. Ove odrasle Meri Džejn imaju nagoveštaj hirovitosti, ali zrele su koliko god to mogu da budu, bez obzira na to da li su za svakodnevne prilike ili večernje izlaske.

Pročitajte i ovo: Umetnost stila – najbolji modeli kratkih čizama ove sezone

# 7 Rukavica čizme od teleće kože

Jedan od trendova koji se izdvaja u moru obuće za jesen -zimu 2019/20 je model rukavica čizama. Ove godine, dizajneri cipela su odlučili da izrade saru čizme (tj. deo čizme koji ide uz nogu, od stopala do kolena) od elastičnih materijala.

Pročitajte i ovo: Kaput od kamelhara – modna investicija za sva vremena

Kažu da je osećaj kao da ste čvrsto zagrlili tele. A znate kako se kaže za dobru kožu – mekana kao tele. Ovaj model čizme dovodi do jedinstvene siluete noge, iako ne nužno i udobne.

# 8 Krznene čizme i cipele

Neosporno je da je krzno ključni deo svih modnih trendova jeseni i zime 2019/20, uključujući trendove cipela jesen – zima 2019/20.

Pročitajte i ovo: Crveni kaput – zimska kolor terapija

Konkretno, mnogi dizajneri predstavili su čizme pokrivene ovčijim ili jagnjećim krznom za koje smo sigurni da će oni koji žive u izuzetno hladnim klimatskim uslovima najviše ceniti.

# 9 Zimske pune pete

Još jedna opcija potpetica za zimske 2019/20 čizme su pune pete, umesto visokih, tankih štikli.

Pročitajte i ovo: Najbolji modeli ženskih zimskih kaputa

Čizme su i ove sezone visoke i glamurozne, kao što samo čizme mogu da budu, ali sa potpeticom koji vam daje malo više stabilnosti.

# 10 Cipele od jagnjećeg krzna

Ako više volite praktične opcije udobnih cipela za jesen – zimu 2019/20 godine, sigurno će vam se dopasti cipele od jagnjenjeg krzna i kože.

Pročitajtei ovo: Diesel za nežne: NOVO! Plišani teksas – udobno, atraktivno i seksi

Pre svega, došlo je do jedinstvene saradnje Eckhaus Latta x Ugg. Kao rezultat ovog očaravajućeg spoja dobili smo nove modele udobnih, praktičnih i toplih cipela, kao i tradicionalne modele Ugg čizama i natikača.

# 11 Potpetice zvoncare

Visoke, tanke štikle su out, dok su udobne blok pete in, posebno ako imaju arhitektonski šmek.

Pročitaje i ovo: Svi nose mačkaste naočare za sunce, zašto ne biste i vi?! + Kako da odaberete pravi model prema svom obliku lica!

Konkretno, ispostavlja se da na tržištu ima mnogo cipela i čizama sa a.k.a. rascvetanim petama, to jest, potpeticama nalik zvoncarama, u trendovima cipela i čizama za jesen – zimu 2019/20. Vratiše se neka, stara, davno zaboravljena vremena. Dakako, stabilna.

# 12 Pačji kljun

Dok dani cipela šiljastih vrhova još nisu gotovi, pojavljuje se novi takmac koji se može videti na mnogim cipelama na modnim pistama za jesen – zimu 2019/20 godine.

Pročitajte i ovo: Haljina na preklop – praktična, elegantna i seksi u isto vreme

Pretendent na presto novog ultimativnog stila nožnog okvira cipela je kvadratni nožni okvir (takozvani, pačji kljun), koji u ovom trenutku deluje pomalo muškobanjasto, što možda i nije tako loše ako se ima u vidu uniseks tema, prisutna u mnogim kolekcijama za ovu modnu sezonu.

# 13 Cipele sa praznim ventilima

Sjajne cipele, ali ne po lepoti, već tome što su optočene štrasom, šljokicama, lameom i ostalim svetlećim materijalima i detaljima, očito su namenjene večernjim izlascima, gala svečanostima i crvenim tepisima.

Pročitajte i ovo: Pridrižite se modnoj armiji ovog leta – nabacite vojničku jaknu

Daju se videti na tržištu razne vrste cipela optočenih draguljima, a da istovremeno izgledaju elegantno i sofisticirano.

# 14 Obuća sa kopčama

Kopče su vrlo svestran ukrasni element koji može biti sladak, oštar ili elegantan, u zavisnosti od dizajnerskog viđenja. Kopče, šnale, pređice, kaiščići, sve varijante dolaze u obzir.

Pročitajte i ovo: Šta se dešava kada prestanemo da nosimo visoke štikle

# 15 Kaubojske čizme

Jedna reč – kaubojke. Dovoljno, zar ne?! Uvek prisutne, uvek moderne. Jednostavno, za sva vremena. Trajno dobra modna investicija i odličan stil.

Pročitajte i ovo: Kaubojske čizme – ultimativni trend sezone

Ukoliko vam treba malo divljih vibracija u vašem životu, nabavite novi par kaubojki ove jeseni i zime. Povežite se sa svojom divljom stranom, a da, zapravo, ne morate ni da zajašete konja. Điha!

# 16 Animal print

Ako pregledavate sve različite trendove obuće jesen – zima 2019/20, pokušavajući da odlučite koji od tih trendova ćete usvojiti kupovinom novog para cipela za jesenju sezonu, sigurno ne možete da pogrešite ako odaberete cipele sa animal printom.

Pročitajte i ovo: Klasični modni komadi koje bi svaka žena trebalo da ima

Jednostavno, animal print je svuda na pistama, a često se protezao i do cipela koje su modeli nosili. Od leoparda preko zebre do tigrastog dezena, ovde imate mnoštvo opcija. Izaberite svoju divlju životinju!

# 17 Obuća od zmijske kože

Zmijska koža je jedan od ključnih jesenjih dezena, tako da na tržištu ima dosta obuće, kako cipela, tako i čizama od zmijske kože. Nemojte da se nećkate, zgrabite jedan moćni par!

Pročitajte i ovo: Ključ dobrog stila je u detaljima

# 18 Cvetni dezen obuće

Slično kao i animal print, cvetni dezen je još jedan uobičajeni dezen koji je pronašao svoj put do cipela i čizama za ovu jesen i zimu. Zemljane i tamne nijanse čine sjajnu pozadinu za cvetni dezen cipela i čizama.

Pročitajte i ovo: Pojednostavite svoj život – nosite kombinezon

Rascvetajte svoju jesen božanstvenim cipelema u cvetnom dezenu. A tek zima što će biti očaravajuća sa cvetnim čizmama. Još ako su preko kolena, biće kao da ste zakoračili u zimsku cvetnu baštu.

# 19 Tamnozelene cipele

Poslastica sezone! Hit sezone među trendovima obuće za jesen / zimu 2019/20 svakako su tamnozelene cipele.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Pantone nijanse Eden i Forest Biome su ključni zeleni tonovi u modnim kolekcijama ove sezone, tako da je bilo neminovno da se u ovim nijansama pojavi i obuća koja će pratiti odeću, kao i aksesoar iliti modni dodaci. Dakle, ako ove sezone nameravate da kupite samo jedan par cipela, neka budu tamnozelene.

# 20 Mokasine

Bilo je dosta muškog uticaja u mnogim trendovima obuće za jesen – zimu 2019/20, iako je to obično mračno i teško, zahvaljujući teškim čizmama i pank senzibilitetu.

Pročitajte i ovo: Najpoželjniha tašna sezone – Valentino VRING tašna

Jedan od „buržoaskijih“ načina da se poljuljaju rodno neutralni stilovi obuće ove jeseni i zime potiče od mokasina / natikača.

# 21 Patike

Iako su uglavnom na izlasku (iz mode, a taman su nam se stopala razbaškarila!), nekim osobama je još uvek potreban par patika za vežbanje u teretani, a ako ta osoba mora da trenira u posebno fancy teretani, dobro je da odabere patike iz neke od kolekcija jesen – zima 2019/20 godine.

Pročitajte i ovo: Mornarski stil: Više od trenda – nikad demode, uvek u modi

# 22 Naborane čizme

Stojeći u direktnom kontrastu sa rukavica čizmama za jesen – zimu 2019/20, imamo čizme sa opuštenom, naboranom sarom, koje su savršene za kombinovanje sa helankama ili uskim farmerkama.

Pročitajte i ovo: Mantilom od denima obrnite igricu u svoju korist

Glamurozne čizme sa visokom petom u Saint Laurentu bile su sasvim dovoljno naborane da efekat bude upečatljiv, ali ne i preteran. Uparene sa prostranijim glavnim delom cipele, efekat je bio zanimljiv i lepršav.

# 23 Čarapa cipele

Poput ekstremne varijacije na rukavica čizama, imamo jesenje cipele, gde je gornji deo / sara izrađena od elastične tkanine, koja izgleda poput čarape. Čudan trend koji je započeo prošle sezone i još uvek traje.

Pročitajte i ovo: Na šta bi trebalo da obratite pažnju ako hoćete da nosite bele farmerke

# 24 Ljubičasta obuća

Pantone je nazvao “Grapeade” glavnom ljubičastom bojom modne sezone jesen – zima 2019/20, dok smo “tirijsko ljubičastu“, takođe, identifikovali kao izuzetno popularnu. Obe nijanse pojavile su se na pistima kao neke od primenjenih na obući za jesen – zimu 2019/20 godine.

# 25 Vezivanje oko članka

Potreba za pojačanjem oko članka je opravdana – trake za članak (gležanj) mogu apsolutno da pomognu u zaštiti stopala, posebno u predelu peta. Iako su kaiševi za gležnjeve glavni oslonac, ipak, za trendove obuće za jesen – zimu 2019/20 videli smo puno traka ili gajtana omotanih oko gležnja, kako bi obuća dobila robusniji izgled.

# 26 Obuća od kroko kože

Čizme i cipele od kroko kože jeseni i zime 2019/20 jednako su raskošne, kao što samo one mogu da budu, a da pri tome nisu posebno rodno orijentisane. Kroko obuća odiše stilom i jedinstvenošću, a i dobro se uklapa u većinu stilova ove sezone. Nabacite jedne kroko cipelice!

# 27 Obuća sa V dekolteom

Ovaj nesvakidašnji novi oblik dekoltiranja cipela za jesen – zimu 2019/20 godine je suptilan, i može se videti na poprilično različitim mestima. Tip otvorenog V izreza podjednako efektno ukrašava vrh cipele, mada posebno dobro funkcioniše i na papučama.

# 28 Papuče sa otvorenim prstima

U najvećem delu, trendovi obuće za jesen – zimu 2019/20 kao da su namenjeni za teške poslove, ali postoji i jedan veliki izuzetak. Čini se kao da kada su dizajneri bili u nedoumici, modele su obuvali u klizne otvorene papuče (kako sa visokim potpeticama, tako i ravne), koje su bile suptilne i skromne, savršeno za zadržavanje pažnje na odeći u prikazanoj kolekciji.

# 29 Mašnice na obući

Da li postoji lepši detalj za ukrašavanje obuće od mašnica? Za trendove obuće za jesen – zimu 2019/20, mašnice su jedan od retkih ultra ženstvenih detalja, a dogodilo se da dolaze od manje konvencionalnih dizajnera.

# 30 Oštar šimi

Zašto ne biste prodali svoje šiljaste štikle za oštre šiljaste vrhove cipela? A može i oboje? Dok je pačji kljun vrlo prisutan, ne može se poreći da ima i mnogo šimi obuće za jesen – zimu 2019/20 godine.

#31 Mačja peta

Volimo dobru mačju potpeticu – seksi i udobno, vrlo ženstveno. U trendovima obuće za jesen – zimu 2019/20 videli smo tonu različitih boja mačjih potpetica, tako da je bilo teško odabrati svoje favorite! Krenimo od Erdema, gde su predstavljene mačje pete bile besramno devojačke. Naš omiljeni par bio je jarko ružičaste boje, sa malo sjajnog metala.

# 32 Brogue

Jedan od velikih jesenjih pomaka je taj što iznenada možemo da opišemo žensku modu kao „kicošku“, sa trendovima obuće za jesen – zimu 2019/20 koji su uključeni u tu kategoriju. Brogues, istorijski, muška cipela, su čipkaste cipele sa niskom petom, nalik slično Okfordsicama, ali sa malo više ukrasa.

# 33 Otkačene potpetice

Bolja reč za opisivanje ovog trenda mogla bi da bude „arhitektonske“, ali radije bismo se držali jednostavnog objašnjenja. Sa toliko različitih oblika za trendove cipela jesen – zima 2019/20, želeli smo da se ovaj izdvoji kao najneobičniji. Dakle, čudnovate, jedinstvene, nesvakidašnje, lude, otkačene, originalne, arhitektonske potpetice bile su svuda, zbog čega smo bacilli i drugi pogled na ovu obuću i zaista razmišljali o njoj.

Fotografije via Vogue, Livingly