Slobodan muškarac između 30 i 40 godina je opasan jer često kombinuje stavove odraslih sa dečjim strahovima: evo na šta treba paziti da se ne opečete!

Biti slobodan posle tridesete godine istovremeno je mnogo zabavnije i otuđujuće nego biti samac sa dvadeset godina.

Ako možete da se zabavljate, bez ikakvih ograničenja koje diktiraju nesigurnost i kolebanja tipična za ovaj uzrast (ili, bolje rečeno, doba), nakon 30. godine razočaranja, često nagomilana, počinju da važu i lista prepreka i predrasuda prema suprotnom polu se produžava srazmerno neuspelim pokušajima.

Problem je, međutim, često isti: pronalazak muškarca koji je ostao sam nakon 30. godine koji se želi posvetiti ozbiljnoj vezi.

Da li je krivica na ekonomskoj krizi koja ih je naterala da produže vremenski okvir kako bi napravili karijeru i osećali se nezavisno i ispunjeno, ili ih je, naprotiv, trivijalno razmazilo previše ponuda, nije poznato.

Pročitajte i ovo: Ako se ne usuđuje da ti priđe, priđi ti njemu: Evo zašto to treba da uradiš!

Činjenica je da ova generacija 30-40 godina beži od posvećenosti, sukoba i ljubavi.

Evo najvećih problema sa kojima ćete morati da se suočite ako naiđete na jednog (u redosledu sve veće težine).

Girl photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Fokusirani su samo na sebe

Ego je nezamenljiv element za stvaranje identiteta osobe, problem postoji kada je prevelik, kada dovodi do toga da sve vrti oko njega, da misli da je uvek u pravu i da se nikada ne sukobljava kroz raspravu.

Pročitajte i ovo: Zašto je toliko teško napustiti partnera

Ovde, kada se suočite sa takvim odraslim muškim razmišljanjem, teško je stvoriti bilo kakav dijalog, osim ako ga ne obožavate kao gejšu.

Ne otvaraju vrata svog života

Njihova rutina im je na prvom mestu, posao, prezentacija šefu sledećeg jutra, aperitiv sa kolegama, a vi, koji ste nešto novo i tek poznato, u njegovom gustom rasporedu ne nalazite nijedan slobodan prozorčić u dnevnom rasporedu obaveza.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da li je on / ona pravi partner za vas

A fakat niste pokušale da se zabavljate sa Obamom ili Justinom Trudeauom.

Muče se da se (o)puste

Oni se plaše da ne moraju zaista da pokažu ko su, da moraju da se otkriju i da se moraju objasniti, kao da tražite njihove slabosti ili se radujete tome da im zabijete nož u leđa.

Pročitajte i ovo: On je jako emotivan, samo to nikad ne pokazuje

Osećaju se primoranima da nešto dokažu i jednostavno ne mogu da se (o)puste, žive najbolje od svega, žive vas.

Ne prave prvi potez

Muče se čak i da vas pozovu, navikli su na devojke koje ih zaskaču i na čelo im pišu brojeve telefona, pa zašto bi se deranžirali?

Pročitajte i ovo: Šta ako on nije zainteresovan?!

Ako vide mogućnost da na horizontu preduzmete korake ka njima, prijatno im je to i lagodno čekaju da se nešto dogodi. Trebalo bi da ih tamo ostavite.

Fakat, plaše se jakih žena

Žene koje su nezavisne i znaju šta žele ih plaše, one koje uvek imaju odgovor, koje ih stavljaju u ćošak i zbog kojih mogu da izgledaju glupi u društvu, manje dobri, manje cool.

Uplašeni su kao da će ući u kavez s lavovima. Ne žele da se takmiče, ne žele ni da preispituju sebe. Plaše se osećaja zavisnosti od naklonosti.

Pročitajte i ovo: Zašto volimo LOŠE MOMKE? U čemu je šarm loših momaka?

Moraju da budu sposobni da se evakuišu iz zgrade u požaru (strasti) brzo i bez razmišljanja, jer ono što su osetili i pretrpeli u prošlosti nikada se ne sme ponoviti.

Plaše se da ne budu zavisni od osećanja, da ne mogu da pobegnu i napuste brod ili se jednostavno osećaju ograničeno, pa drže distancu između vas i njih.

Ne predstavljaju vas svojim prijateljima

Teško im je da vas predstave svojim prijateljima, bila bi to zahtevna izjava, to je kao da treba da kažu da ste im važni, da ste prisutni u njihovom životu i da ste i vi deo njegovog sveta.

Pročitajte i ovo: Ne volim ga više ali ne mogu da ga napustim: zašto se to događa i kako da izađete iz toga

Zbog toga vas drže na distanci, poput SAD-a i Meksika, čak i kad bi mogli, sagradili bi visoki zid da vam ne bi prošli.

close-up-portrait-beautiful-couple-love-hugging - People photo created by drobotdean - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Imaju visoke barijere

Barijera Igre prestola nije ništa u poređenju sa njom, a tamo je jednako hladno.

Pročitajte i ovo: Šta da radite (i ne radite) ako vam se partner čini udaljenim

Podižu vrlo visoke barikade da ga ne biste osvojili i ma koliko se izjašnjavali rečima i poklonima, pokretni most ne spuštaju ni pod mučenjem.

Ponašaju se kao u dvadesetima

Vreme koje prolazi čini da još više nazaduju, plaše se starenja i iz tog razloga žele da uživaju u životu i ponašaju se kao tinejdžeri više nego ikad, ili barem pokušavaju.

Pročitajte i ovo: Držite se za ruke?! A trebalo bi! Nauka objašnjava zašto!

Izlaze redovno, napijaju se, pokušavaju da kao ostvare vezu sa dvadesetogodišnjakinjama, nestanu i onda krenu ispočetka.

Ne preispituju se u krevetu

Ah, oni već sve znaju, prešli su trideset godina, zašto bi im trebala bilo kakva sugestija ili kritika?

Pročitajte i ovo: Mogu li BITANGA i PRINCEZA da budu par?!

Nije važno da li će i dalje imati seks kao da su u pornografskom filmu iz 80-ih, nemate pravo ništa da kažete, s njima se zaista ne razumete i ako vam se ne sviđa, imate problem sa frigidnošću.