Najvažniji aspekt 2022. godine svakako je konjunkcija dva suvladara Riba u znaku svog vladarstva. Stoga je njihovo spajanje pojačano i moćnije, a time će imati i mnogo značajniji uticaj na sve nas.

Dok se egzaktna konjunkcija dešava egzaktno 12. aprila na 23°58’ Riba, bitno je da naglasimo da će njen uticaj da bude posebno jak najmanje nedelju dana pre i posle egzaktnog poravnjanja, a nešto manje jak uticaj osećaćemo tokom jednog ili čak dva meseca pre i posle.

Kako je ovo svakako najznačajniji planetarni aspekt 2022. godine, sasvim je moguće da će ova energija delovati kao suptilna pozadina tokom cele godine, osim bilo kakvog drugog haosa ili ludila koje se može dogoditi tokom 2022.

Zanimljivo i važno je da napomenemo da su se Jupiter i Neptun poslednji put sreli u konjunkciji u Ribama davne 1856. godine, i to, 17. marta na 18°13 Riba.

Da stvar bude zanimljivija, Uran je tada bio na 17° Bika, a tokom konjunkcije 2022. biće na 13°30’ Bika.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Suprotno onome što bi astrolozi mogli da očekuju, u to vreme nije bilo značajnijih mundanih brodoloma ili oluja. Velika vest bio je Pariski ugovor kojim je okončan Krimski rat između Rusa i Osmanlija, Engleza i raznih drugih saveznika.

Međutim, ispod površine su se spremale stvari koje će kasnije proganjati svetku javnost i populaciju narednih četiri do pet godina.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Najveća sličnost između sada i tada bile su dezinformacije, činjenice gurnute pod tepih kako bi se održala privremena kratkoročna sreća i generalno neznanje o mogućim posledicama neodrživog zataškavanja.

Konjunkcija Jupitera i Neptuna u natalu

Jupiter u konjunkciji sa Neptunom u natalu čini vas odanom, velikodušnom, moralnom i duhovnom osobom. Vi ste entuzijastični i optimistični u pogledu toga da budete najbolja osoba koja možete i da učinite svet boljim mestom.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi JUPITER U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Ova idealistička konjunkcija vam daje mogućnost da razumete apstraktne teorije i da ih spojite u svoje široko i sveobuhvatno znanje. Vaš avanturistički duh može dovesti do mnogih putovanja i neverovatnih iskustava.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Transcendentna, religiozna mistična iskustva su verovatna koja bi mogla dovesti do verovanja u zagrobni život i reinkarnaciju. Možda ćete želeti da naučite o različitim duhovnim sistemima verovanja i tehnikama kao što su astrologija, meditacija ili alternativno lečenje. Takođe je moguće da osećate da morate da ispunite posebnu sudbinu ili da podelite duhovnu poruku.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Međutim, Jupiter u konjunkciji sa Neptunom može da vas učini veoma kontroverznom osobom, povezanom sa skandalima, tračevima i intrigama. Imate neverovatnu maštu i spremnost da verujete u bilo šta, ali treba izbegavati preveliki optimizam.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON NEPTUN, bezgranična i bajkovita ljubav koja snove pretvara u stvarnost

Iako uživate u natprosečnoj količini sreće, trebalo bi da izbegavate kockanje. Sklonost da se vidi samo pozitivna strana svake situacije može dovesti do gubitka i sramoćenja.

Možda imate iskrivljen smisao za humor, zavisni ste od ekstravagancije i možda volite supstance / droge koje menjaju um. Ponekad možete postati sebični, pomalo iracionalni i skloni greškama.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON NEPTUN, bezgranična i bajkovita ljubav koja snove pretvara u stvarnost

U mogućnosti ste da koristite apstraktne ideje da naterate druge ljude da rade skoro sve što želite. Stoga je u karmičkom smislu važno biti moralan i pažljiv prema drugima.

Jupiter u konjukciji sa Neptunom u tranzitu

Tranzit Jupitera u konjukciji sa Neptunom je dobro vreme za duhovni samorazvoj jer lakše razumete ezoterične principe. Možete apsorbovati različite široke koncepte i apstraktne ideje, a zatim ih spojiti u svoj filozofski ili religiozni sistem verovanja.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

Putovanja, avanture ili duhovne grupe mogu da vas zanimaju, ali slušanje vaše intuicije naučiće vas mnogo. Sanjanje, meditacija i psihička otkrića vam takođe mogu pomoći da duhovno rastete.

Postoji mogućnost da imate nerealna očekivanja jer ćete se generalno osećati optimistično i srećno. Veća je verovatnoća da ćete verovati u teorije zavere ili će vam isprati mozak harizmatične vođe različitih kultova.

Pročitajte i ovo: SADE SATI Roberta de Nira – Sedmogodišnji tranzit Saturna preko Meseca

Konjukcija Jupitera i Neptuna je vreme za oprez u poslovnim odnosima jer je vaša perspektiva preširoka i mogli biste da propustite važne detalje. Takođe je veća verovatnoća da ćete verovati ljudima na reč i ostaviti sebe otvorenim za gubitke i razočarenje.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA URAN, uvek korak ispred svog vremena

Iako ćete se osećati velikodušno, dobrotvorno i saosećajno, uverenje da ne možete izgubiti čini ovo lošim vremenima za kockanje. Razmišljanje o tome da možete da pobedite u velikoj meri i da idete prečicama do uspeha bi otkrilo vaše sebične i materijalističke instinkte. Ovo bi bila velika šteta jer sada postoji toliko potencijala za rast, sreću i uspeh.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Pomaganje manje srećnim ljudima i vrednim stvarima doneće divan osećaj zadovoljstva i postignuća. Vaš entuzijazam i dobra volja mogu napraviti veliku razliku za druge, vašu zajednicu i svet uopšte.

Slavne ličnosti koje imaju Jupiter u konjunkciji sa Neptunom u natalu

Laurence Olivier 0°02′, John W. Donaldson 0°03′, Napoléon, Prince Imperial 0°15′, Shirley Conran 0°19′, Heinrich Stilling 0°21′, Ben Thompson 0°28′, Kamisese Mara 0°49′, Emily Dickinson 0°56′, Louis-Ferdinand Celine 0°56′, Dolores O’Riordan 1°05′, Charles Augustin Sainte-Beuve 1°06′, William Hamilton 1°15′, Noah Wyle 1°16′, Benjamin Disraeli 1°28′, Katherine Hepburn 1°32′, Michael Avenatti 1°41′, Patsy Cline 1°46′, Christina Rossetti 1°53′, Pope John Paul II 1°58′.