Pitate se kako će proći vaša 2022. godina? Predstavljamo vam ključne datume kojih treba da budete svesni, događaje koji bi mogli da utiču na vas i kako da iskoristite to saznanje da biste izvukli najbolje za sebe iz ove godine.

Godina 2022. je vreme koje će svima doneti veliku ljubav – nakon što prođemo kroz prva dva meseca u godini. Tada možemo da se radujemo pomacima i promenama koje nam otvaraju vrata za radikalnu ljubav prema sebi, kao i naša srca prema drugima.

Biće nekoliko neravnina na putu (na kraju krajeva, imamo četiri retrogradna Merkura), ali sveukupno godina donosi dobre vibracije… nešto što bismo svi mogli da iskoristimo.

Background photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Retrogradna Venera

Godina 2022. počinje u toku retrogradnosti Venere. Planeta ljubavi i novca počela je retrogradni hod u Jarcu 19. decembra 2021. koji traje sve do 29. januara 2022.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU (19.12.2021. – 29.01.2022.) – Pali anđeo

Budući da se Venera prirodno kreće u suprotnoj rotaciji u odnosu na Zemlju, ovo planetarno usporavanje će nas sve učiniti super refleksivnim u pitanjima srca i novca. Ovo će dodati iscrpljenost, osećanje ljubavne boli, nisko samopouzdanje i finansijska opterećenja kako uđemo u 2022.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU od 19.12.2021. do 29.01.2022. – Sudbinski susreti i ljubavne krize

Imajte na umu da nije sve propast i sumorno tokom retrogradne Venere.

Moglo bi da dođe do obnavljanja bivših veza, uspostavljanja veza sa značajnom razlikom u godinama, kao i šansa da se produbi ljubavni odnos. Biće potrebno dosta posla za sve ovo, ali sve dok svi žele da ulože vreme i energiju da bi partnerstvo uspelo, emocije će rasti.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA U JARCU – Na ljubavnom planu očekuje nas vrlo buran period do marta 2022.

Takođe, čuvajte priznanice za poklone u slučaju da praznični pokloni koje dobijamo ili kupujemo za druge ne budu dobro primljeni.

Pročitajte i ovo: Kako da najbolje iskoristite RETROGRADNU VENERU prema svom horoskopskom znaku

Venerini zvezdani trenuci (pentagram)

Zvezdani pentagram dešava se kada se Sunce i Venera poravnaju na nebu i formiraju petokraku zvezdu. Ovo je mistična energija koja pojačava naše emocije i želje, podstičući nas da stvaramo efikasnije i podržavajuće odnose sa drugima. Dva pentagrama imamo u 2022.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

Prvi pentagram Venere i Sunca u 2022. godini javlja se 8. januara u Jarcu, tokom retrogradne Venere. Ovo je divno vreme da se oslonite na romantiku i da učestvujete u aktivnostima nege o sebi, kao što su masaža ili meditacija.

Društveno je vreme, što znači da proslava Nove godine može trajati nekoliko dana nakon 1. januara.

Pročitajte i ovo: VENERA U KONJUNKCIJI SA URANOM, glamurozni ljubavni i društveni život

Drugi pentagram Venere i Sunca u 2022. godini se javlja 22. oktobra u Vagi, tokom jesenje ravnodnevice. Ovaj pentagram se javlja na osetljivom 29° Vage, koji se naziva anaretičnim stepenom.

Takođe se nalazi u stepenima Via combusta Vage (stepeni od 15 Vage do 15 Škorpije, osim za 22 stepen Vage, često se nazivaju „gorući put“). Emocije su intenzivne, kao i naše strasti. Želećemo da požurimo sa stvarima i da se posvetimo bez razmišljanja o tome kome ili čemu dajemo svoja srca.

House photo created by pvproductions - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Konjunkcija Venere i Marsa

Nežna Venera i Mars orijentisan na akciju povezuju se dva puta 2022. Kada se dve najbliže planete Zemlje spoje u istom znaku, romantične i finansijske varnice lete.

Želimo da poboljšamo naša partnerstva, da izlazimo na sastanke, da pravimo planove za druženje sa prijateljima i da preuzmemo kontrolu nad našom imovinom. Osim toga, naše samopouzdanje je na vrhuncu.

Pročitajte i ovo: VENERA OPOZICIJA MARS – Pojačana seksualna želja i dramatično pokazivanje naklonosti

Prva pojava je u znaku Jarca 12. februara. Moćnija planeta u ovoj kombinaciji je Mars, jer je egzaltiran u Jarcu, što ga čini moćnim. Želećemo da donosimo odluke o budućnosti partnerstava i finansijskog planiranja.

Gde vidimo sebe kako rastemo i razvijamo se? Da li je osoba sa kojom smo „ona prava“? Koji je najunosniji način ulaganja novca? Na sva ova pitanja biće odgovoreno u ovom odlučujućem periodu.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

Druga veza Venere i Marsa dešava se 12. marta u vazdušnom znaku Vodolije. Ovog puta ćemo ići uz reku. Odluke i obaveze su donete, zbog čega je ovaj kosmički savez trenutak smirenosti i zahvalnosti za ono što smo postigli u romantičnom i finansijskom sektoru naših života.

Background photo created by rawpixel.com - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Retrogradni Merkur

Merkur će biti retrogradan četiri puta u 2022. To znači da će se šumovi u komunikaciji, problemi sa putovanjima i tehnološki kvarovi dešavati više nego obično. Budite svesni onoga što se govori, kako biste bili sigurni da su ispravna osećanja artikulisana. I bakcup-ujte informacije na računarima ili elektronskim uređajima.

Od 14. januara do 3. februara obeležava se prva retrogradnost u Vodoliji i Jarcu. Pošto ovo planetarno okretanje počinje usred retrogradne Venere, bivši se mogu vratiti ili možemo imati privremenu anksioznost zbog ljubavi ili novca.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI MERKUR – Sve što treba da znamo o astrološkoj igri GLUVIH TELEFONA

Druga retrogradnost se dešava od 10. maja do 3. juna u Blizancima i Biku. Tada će biti teško preći u sadašnjost, jer se plašimo da promenimo način razmišljanja i doživimo novine. Budite fleksibilni u obrađivanju informacija.

Treća retrogradnost se dešava od 9. septembra do 2. oktobra u Vagi i vraća se u Devicu. Naučićemo kako da se odnosimo prema drugima uz jasnu i konciznu komunikaciju, što će biti efekat retrogradnosti.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRADNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Četvrti i poslednji Merkurov zaokret desiće se od 29. decembra do 18. januara 2023. u Jarcu. Osećaćemo se kao da nema dovoljno vremena da se pobrinemo za sve što moramo da postignemo, što znači da moramo da reorganizujemo svoje vreme.

Summer photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Veza Jupitera i Neptuna

Srećni Jupiter i sanjivi Neptun sudaraju se u Ribama 12. aprila. Ovo je veliki dan za ljubav. Krećemo se ka novoj romantičnoj viziji koja će prevazići vreme i otvoriti naša srca za bezuslovnu ljubav.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Jupiter

Planeta ekspanzije, Jupiter, počinje godinu u divnim Ribama. U Ovna ulazi 10. maja i ostaje do 28. oktobra. Ovaj tranzit će nas učiniti malo sebičnima, ali će nam omogućiti da postignemo svoje ciljeve.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi JUPITER U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Jupiter ponovo ulazi u Ribe 28. oktobra, gde boravi do 20. decembra, što će biti vreme misticizma i saosećanja. Zatim se Jupiter vraća u Ovna od 20. decembra, u kome ostaje do 16. maja 2023.

Mesečevi čvorovi

Mesečevi čvorovi menjaju znakove svake godine i po. Ovo diktira energiju koja nam se donosi, jer postavlja kosmički ton i pomračenja koja se dešavaju. Pokazuje šta nam je suđeno da naučimo, doživimo i osetimo u vremenu koje je u svakom polaritetu.

Mesečevi čvorovi (ili čvorovi sudbine, kako ih još nazivaju) pomeraju se u osu Bik-Škorpija 18. januara (održaće se u ovim znacima narednih godinu i po dana), omogućavajući nam da srušimo zidove koji stoje između nas i drugih.

Pročitajte i ovo: Južni Mesečev čvor i karma predaka

Severni čvor će biti u Biku, što govori o tome u šta se mi uvlačimo. Sada je vreme za spajanje u partnerstva. Prihvatite zadovoljstvo i budite popustljivi.

Takođe, kreativnost će porasti. Pustite prošlost i budite u miru sa sadašnjošću.

Južni čvor je u Škorpiji, koja traži od nas da se oslobodimo potrebe da koristimo novac ili manipulativne taktike da bismo ostvarili svoj put. Fokusiramo se na materijalizam i ono što možemo da izgradimo na opipljivom nivou.

Uran i Severni Mesečev čvor u konjunkciji

Revolucionarna planeta Uran i Severni Mesečev čvor sudbine povezuju se 31. jula. Ovo će biti radikalna promena u ekonomiji, politici, načinu na koji se snabdevamo hranom i odnosimo prema životnoj sredini. To je takođe vreme kada se svet kreće ka budućnosti.

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Pomračenja u 2022. godini

Postoje četiri pomračenja u 2022.

Pomračenja su markeri vremena, jer iznose stvari na videlo i otkrivaju stvari koje ranije nismo videli. Oni zahtevaju neposrednu akciju nakon što se pojave, što ih čini indikatorima važnih događaja.

Pomračenja Sunca su slična snažnim mladim Mesecima, dok su pomračenja Meseca kao intenzivni puni Meseci.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Pomračenje Sunca se dešava 30. aprila u Biku. Ovo pomračenje traži od nas da negujemo veze, živimo glamuroznim životom, odmorimo kosti i koristimo svoje kreativne talente da izgradimo veličinu.

Pomračenje Meseca u znaku Škorpije 16. maja dovodi do nesporazuma u komunikaciji, zbog čega je neophodno da svi budemo direktni sa svojim osećanjima i osećajnošću.

Pročitajte i ovo: RIBE Godišnji horoskop za 2022. godinu – Čitaj i za podznak!

Pomračenje Sunca u znaku Škorpije 25. oktobra podstaći će nas da se menjamo, transformišemo i evoluiramo. Ovo je trenutak rasta koji smo čekali.

Pomračenje Meseca u Biku 8. novembra gura nas da ostavimo svoj ego po strani i da se posvetimo kome, čemu i svemu što volimo – bez obzira na cenu.

Retrogradni Mars

Retrogradni Mars se dešava svake dve godine. Ova vatrena planeta predstavlja naš nagon, energiju, strast i način na koji se potvrđujemo. Kada je retrogradna, vibracija će nas iscrpeti i učiniti nas pasivnijima nego inače.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Retrogradnost Mars počinje u Blizancima 30. oktobra i završava je 12. januara 2023.

S obzirom na to da je retrogradni Mars u Blizancima, nećemo pravilno koristiti svoje reči i odlučiti se da manje reagujemo na stvari. Ovo je vreme nemira, ali moći ćemo da napredujemo ako mudro biramo svoje bitke i projekte koje preduzimamo.