Jupiter, najveći benefik zodijaka i planeta srećnih okolnosti, na 11° 13′ Riba, formira sekstil sa Uranom, na 11° 13′ Bika 17. februara 2022. Ovo je jednokratni tranzit (ne ponavlja se još dva puta kao mnogi tranziti spoljnih planeta).

Sa Jupiterom koji formira sekstil sa Uranom, promene i inovacije su uzbudljive. Otvoreni smo za nove energije, pristupe i stavove. Srećni događaji se dešavaju kao direktan rezultat naše spremnosti da se zabavljamo na neobičan način i da razmišljamo van okvira.

Ovaj tranzit favorizuje grupne aktivnosti, finansijske poduhvate povezane sa grupama ili organizacionim naporima, onlajn veze i poduhvate, obrazovne aktivnosti, pisanje, objavljivanje, govor i humanitarne napore. Naša perspektiva je pozitivna i optimistična.

Tokom ovog tranzita, imamo tendenciju da posmatramo promene i aktivnost kao dobre stvari. Manje smo tolerantni na ponavljanje i rutinu, i otporni smo na obaveze ili ograničenja našeg samoizražavanja.

Sreća ili novac mogu se desiti neočekivano, pojavljujući se u trenutku.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Uranu u Biku, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Kada je Jupiter u Ribama, možemo biti prilično sentimentalni, ali kada Jupiter u Ribama formira sekstil sa Uranom, to nam pomaže da se pomalo odvojimo od preterane sentimentalnosti kako bismo mogli da prihvatimo promenu.

U ovom trenutku radimo udobnost, odmor, umetnost i zadovoljstvo na različite, netradicionalne načine, a ovaj stav može da nam otvori nove svetove, čak i na male, sitne načine.

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Urana u Biku na natalne planete, od 15. maja 2018. do 26. maja 2026. godine

Možemo pronaći jedinstvene ili neobične načine da uživamo u sebi ili da pomognemo i inspirišemo druge. Možemo izvući ono najbolje jedni u drugima tako što ćemo prepoznati jedinstvene talente jedni drugih.

Ovaj tranzit takođe može poboljšati naš optimizam i pozitivno razmišljanje. Mogli bismo profitirati, duhovno imati koristi ili podstaći poslovanje kroz nove industrije i nove pristupe.

Jupiter sekstil Uran u natalu

Jupiter u sekstilu sa Uranom u natalnom horoskopu daje vam ličnu slobodu, sreću i kreativnost da vodite bogat i uzbudljiv život. Vaš optimizam i samopouzdanje privlače druge zanimljive ljude koji dele vašu želju za životom. Uživate u dobrom društvenom životu i lako sklapate obostrano korisna prijateljstva.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi JUPITER U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Čini se da vaš pozitivan stav privlači mnoge neočekivane prilike. Takođe, čini se da vam vaše odgovornosti i obaveze omogućavaju da iskoristite srećne trenutke koji vam naiđu.

Vaši kreativni talenti, radoznalost i inventivnost čine vas trendseterom. Razvijate svoj jedinstveni stil koji ostavlja snažan utisak. Niste vezani tradicijom i represivnim moralom, etikom i društvenim standardima vašeg društva.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Fokusiranje na zamršene detalje može biti izazov za vas. Verovatno ste bolji u shvatanju velikih ideja i širih koncepata.

Verovatno vam je lako dosadno, ali to se verovatno neće desiti tako često jer ste toliko entuzijastični u učenju i doživljaju svega što možete. Vaši liberalni stavovi mogu vas učiniti agentom društvenih i političkih promena.

Jupiter sekstil Uran u tranzitu

Jupiter u sekstilu sa Uranom u tranzitu čini vas željnim pozitivnih promena u vašem životu.

Trebalo bi da imate sreću, slobodu i mogućnosti da svoj život učinite uzbudljivijim i zanimljivijim.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Ovo je dobar trenutak da se uhvatite u koštac sa teškim zadacima koji su u prošlosti izazivali frustracije ili ograničenja.

Kreativna inteligencija i eksperimentisanje mogu dovesti do novih ideja i otkrića.

Svako nestrpljenje koje osećate dok se ovaj tranzit približava brzo će biti zamenjeno uzbuđenim iščekivanjem i neočekivanim prilikama.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Ovo je dobro vreme za rezervisanje ili početak putovanja u inostranstvo. Takođe je dobro vreme da započnete studije o nečemu što vas je oduvek zanimalo, ali se tada činilo nepraktičnim ili nebitnim.

Trebalo bi da iskoristite sve mogućnosti ulaganja, jer je ovo vreme kada bi preuzimanje rizika trebalo da se isplati. Poriv za promenama može se odnositi i na društvena pitanja i politiku.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Grupe istomišljenika u dobrotvornim organizacijama, pokretima za ljudska prava ili ekološkim pokretima bi cenile vaš entuzijazam.

Slavne ličnosti koje imaju sekstil Jupitera i Urana u natalu

Napoléon, Prince Imperial 0°00′, Steve McQueen 0°17′, M. C. Escher 0°26′, Enrique Peña Nieto 0°26′, Stephen Sondheim 0°31′, Takako Shimazu 0°40′, Helmut Kohl 0°41′, Al Parker 0°47′, Ed Steinbrecher 0°53′, Rudolf Otto 0°55′, Emperor Nero 1°01′, Coco Chanel 1°02′, Harindranath Chattopadhyay 1°09′, Walter Alston 1°20′, Franklin Graham 1°23′, Buzz Aldrin 1°25′, Ferruccio Lamborghini 1°26′, George Washington 1°26′, Tylyn John 1°26′, Robert Kennedy 1°27′, Monica Seles 1°28′, Mohandas Gandhi 1°31′, Nick Campion 1°33′, Arantxa Sánchez Vicario 1°37′, Jacqueline Kennedy Onassis 1°45′, Yao Ming 1°46′, Robert De Niro 1°53′, Roseanne 1°57′.