Evo najboljih prijatnih parfema: wellness mirisi dizajnirani da daju osećaj mekoće i udobnosti.

Da li vam je potrebna udobnost i mekoća? Otkrijte sa nama 10 najboljih udobnih parfema: mirise koji će vas pratiti u hladnoj sezoni pružajući vam osećaj blagostanja.

Image by marymarkevich on Freepik

Izbor parfema koji morate imati, uključujući gurmanske, drvene i cvetne, savršene za dočaravanje udobnosti i topline. Najpopularnije beleške za ovu svrhu? Iris i mošus, ali i čokolada i med, amber i belo cveće.

Nastavite da čitate ovaj članak da biste otkrili najbolje udobne parfeme za jesen zimu 2023 2024: nišni i dizajnerski parfemi vas očekuju sa svom svojom toplinom.

Napomena: Ovo je lista, a ne rangiranje.

Gleam London Vanilla Crush

 Gleam London Vanilla Crush

Sanjiva vanila, meka i milujuća, savršena za stvaranje trenutaka udobnosti za sebe. Zajedno sa slatkom notom par excellence nalazimo karamelizovani šećer, cvetove kruške, iris i beli mošus za ovaj nezaobilazni novitet koji londonski brend – ali veoma italijanski u srcu – predlaže kao “me-time-sunday vibe.”. Ne možemo se više složiti!

Narciso Rodriguez All of Me

Narciso Rodriguez All of Me

Poput zagrljaja, ovaj delikatni parfem oslobađa lepotu i urođenu eleganciju. Centifolia ruža, puderasti crni iris i tuberoza se dodaju kultnom mošusnom akordu tipičnom za mirise brenda, zajedno sa geranijumom, za ekstra smeo dodir.

Commodity Gold Personal

Commodity Gold Personal

Dostupan u tri različita intenziteta – Personal, Expressive i Bold – Gold, u najnežnijoj varijanti Personal, miluje kožu ubedljivom mešavinom sandalovine, vanile i ambera, praćen eteričnim dodirom iso i super. Apsolutno vredi probati.

Akro Awake Parfemska voda

Akro Awake Parfemska voda

Suptilna ravnoteža između slatkih i kiselih nota živi u ovom parfemu koji podseća na miris kafe, odnosno kapućina. Atraktivan, ali mekan miris koji ume da iznenadi svakim isparavanjem. Obavezno, od Olivijea Krespa.

Dior J’Adore Parfum D’Eau

Dior J’Adore Parfum D’Eau

Novi koncept parfema – patentirao Maison – za ovaj J’Adore u bezalkoholnom koncentratu vode i cveća. Miris živi na koži na prirodan način, oslobađajući svu dragocenost belih cvetova koji ga čine. Među njima nalazimo neroli, jasmin i magnoliju: klasične note kultnog mirisa danas projektovane u budućnost.

Claudia Scattolini Amber Extrait de Parfum

Claudia Scattolini Amber Extrait de Parfum

Med, amber, kedar i sandalovina. Ovaj ekstrakt je posebno sladak i “zaokružen”, kao majčinski zagrljaj. Njegove note smiruju i zagrevaju hladnu sezonu. Jedan od prijatnih parfema koje najviše volimo.

Coquillette Parum Joal Est. de Parfum

Coquillette Parum Joal Est. de Parfum

Gurmanski parfem koji miriše na čokoladu: maksimalni izraz „udobnosti“. Ovaj ekstrakt izaziva osećaje koje osećate kada probate – ili bolje rečeno, žvaćete! – kockica crne čokolade sa lešnicima. Probajte!

Initio Paragon Extrait de Parfum

Initio Paragon Extrait de Parfum

Deo kolekcije The Hedonist Collection, Paragon je dizajniran da podstakne upotrebu parfema kao rituala pročišćavanja i ravnoteže. U tom smislu, dakle, miris postaje oruđe za ponovno povezivanje sa najdubljim delom duše. Njegov cilj? Daje samopouzdanje, pomaže duhu da se uzdigne i okružuje nosioca pozitivnom aurom. Palo santo i bela žalfija daju mirisu moć pročišćavanja i zaštite.

Dyptique Fleur de Peau

Dyptique Fleur de Peau

Sladak miris, francuski maison omaž mitološkoj ljubavi Kupidona i Psihe “iz koje je rođena devojčica po imenu Voluta”. Mošus, iris, semenke ambrete i ružičaste bobice plešu zajedno stvarajući udoban i elegantan miris.

Nobile 1942 The Doll’s Room

Nobile 1942 The Doll’s Room

Njegovo neobično ime ne laže: ovaj slatko originalni miris podseća na miris “vintage” lutki. Mirisno putovanje kroz uspavana sećanja iz detinjstva, čak i ona nikada doživljena, sa notama mleka, citrusa, cveta narandže, vanile, tonke i puderastih nota. Magično i prijatno.