VEČNI ujedinjuju svoje moći od 11. novembra u bioskopima širom Srbije

Majka AleksandraVelikog, ubica, zloća u crtaću, u svakoj ulozi se, poput kamelona, Anđelina Džoli snalazila i nikada nije upadala u kalupe očekivamih rola. Ono što je zajedničkom svim njenim uloga je da je uvek bila dosledna kodeksu osnažene žene, te ne očekujemo manje od najnovijeg filma „VEČNI“ (Eternals) u kome glumi neustrašivu ratnicu Tenu.

LARA KROFT

Lara Kroft je uloga koja je zanosu Anđelinu Džoli načinila ikonom akcionih filmova. Ostvarenje je nastalo na osnovu video igrice, a snimao je u Kambodži, što je sudbinski uticalo na Džolijevu koja je nakon toga postala posvećeni humanitarac.

GRDANA (MALEFICENT)

Priča o poreklu omiljene Diznijeve zloće – Grdane nje smela da pripadne nikome drugom do Anđelini Džoli koja je uspela da mračnu stranu velike Grdane učini razumljivom, bez obzira na to uspela ja da svojom pojavom i glasom natera strah u kosti.

GOSPOĐA SMIT

Džejn Smit je jedna od najboljih ubica na svetu, koju je, ironično, otkrio njen muž takođe ubica na tajnom zadatku. Džolijeva je uspela da svoju ulogu fokusirane i na zadatak usmerene ubice osveži svojim šarmom i duhovitošću.

OLIMPIJA

Kraljica Olimpija, majka Alkesandra Velikog koja ga je odgajala da bude vrstan vođa, kakvog ga na kraju istorija pamti. Džolijeva je od najranijih dana birala uloge jakih i snažnih žena po kojima se pamte njeni filmove.

TENA

Bez sumnje će, u ulozi snažne i neverovatne ratnice Tene, holivudska miljenica Anđelina Džoli pokazati svu veličinu glumačkog umeća. Pored svog saborca Gilgameša, ona je najjači borac u grupi. Može da stvori oružje iz kosmičke energije, kojim može da preseče i najčvršće materije, Džoli o svojoj ulozi kaže: „Tena je ratnica koja snagu crpi iz prošlosti, kao da proživljava post-traumatski stres i time prikriva unutrašnje boli. Ona pretpostavlja da sve može da se reši borbom, a ne nežnošću. Zaista mogu da je razumem“.

Priča o Večnima se dešava tokom dva perioda. Jedna priča je smeštena u prošlost kada su oni nastali kao tim i porodica. Druga linija radnje je u sadašnjem vremenu, kada je grupa rasuta po svetu gde žive među ljudima i skrivaju ko su. Međutim pretnja Devijanata čovečanstvu motiviše porodicu Večnih da se ponovo okupi.

„Ono što Večne čini drugačijim od prethodnih družina superheroja, poput Osvetnika i Čuvara galaksije, je to što mogu da udruže svoje energije i stvore – ujedinjeni um“, objašanjava priducent filma Nejt Mur. „Ujedinjine um je koncept koji je pozajmljen iz stripova Džeka Kirbija iz 1976. godine, to dopušta da se pojača moć svakog Večnog, ali za tu veštinu je potrebno da svi Večni budu na okupu, ujedinjeni“.

Marvelov spektakl „Večni“ od četvrtka, 11. novembra u bioskopima.