To su žene koje imaju sve kvalitete da budu “majke”, i one to jesu prema svojim muškarcima, ali u isto vreme ne zaboravljaju da budu “kurve” u krevetu.

Jer muškarac, s jedne strane, voli da ima toplinu doma, koju je imao kod svoje majke, ali sa druge strane, on želi da se strast “rasplamsava” u krevetu. Ima li šta jednostavnije od toga?

Josif Fidanovski, psihoseksualni terapeut i savetnik za partnerske odnose

Možda bi jedan primer iz ordinacije dr Bojovića slikovitije predstavio tu vrstu žene. Naime, kada je kod nas došla jedna sredovečna žena, prilikom razgovora o svom ljubavnom i seksualnom životu, rekla je: „Ja uopšte ne brinem da će me moj muškarac izneveriti ili ostaviti.

Pročitajte i ovo: Vaginizam – disfunkcija u ženskom seksualnom funkcionisanju

Prilično sam sigurna jer, kad on dođe s posla, dam mu ručak, nahranim ga kao bebu, a posle ga odvedem u krevet i iscedim iz njega poslednji atom snage. Posle toga on zaspi. Gde će da ode?! Meni je sve to jednostavno, tako da ne brinem za svoj brak“

Današnje žene ne žele da daju. Davale su njihove bake, tetke, strine, ujne… Dosta je bilo. One sada preuzimaju stvar u svoje ruke, nadajući se da će tako pronaći ljubav. Nažalost, ljubav ne može da raste u neslobodi i ne može da se razvija sama od sebe. Ne možete da očekujete da vam je neko da, a da vi ne pružite ništa, ili samo malo užitka u krevetu.

Pročitajte i ovo: I muškarci imaju G tačku! Uzmite stvari u svoje ruke!

Ne, nije dovoljno da tražite od muškarca, morate da tražite i od sebe. Jer je to put ka vašoj sreći. Pustite muškarce, oni su dosta grešili u prošlosti, nemojte da mislite da su bili veoma srećni. Ne zauzimajte njihove stavove iz prošlosti, jer su oni bili pogrešni.

Pročitajte i ovo: Da li ste za seks u troje?

Ne pokušavajte da se takmičite ili da dominirate u vezi. Budite ljubavne, senzualne, seksualne, pune poštovanja, sa dobrotom u duši i radošcu u srcu. To će vam otvoriti put do muškarca. Put će vam se sam pokazati, ali najpre volite.

“Traume” u vašoj duši niko ne može izlečiti osim vas samih. One su pogodne za zaljubljivanje, ali su otrov za ljubav.

Pročitajte i ovo: Šta sve može da krene naopako pri seksualnom odnosu u troje

Najpre ih rešite, izbacite smetnje koje vam stoje na putu, preuzmite odgovornost, pa će muškarci biti lako “svarljivi” za vas. Sada, u trenutnom stanju vašeg bića, oni bi mogli da budu prevelik zalogaj.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.