Chanel, Louis Vuitton, Dior – sve su to proizvođači tašni koje predstavljaju ikone stila i kojima svaka žena koja prati modu teži da ih ima u svom garderoberu.

Ako ste se ikada pitale koje su to najtraženije dizajnerske tašne, ne morate više da lupate svoje lepe glave, sajt za prodaju luksuzne robe Vestiaire Collective predstavio je listu 25 najtraženijih tašni na svetskom modnom tržištu.

Jer tašna nije bilo kakav modni dodatak, već predstavlja pravi pokazatelj karaktera i ličnosti jedne žene. Kvalitetna ženska tašna je dobra i isplativa investicija. Stoga, nije na odmet u kupovinu tašne uložiti izvesnu sumu novca jer dobru i kvalitetnu tašnu nosićete godinama. Pored toga, uvek možete po dobroj ceni da je preprodate.

Kako reče Yves Saint Laurent, moda jeste prolazna, ali je stil večan. A tašna predstavlja odraz stila jedne žene. Tašna je oličenje bezvremenog stila, kvaliteta i lepote žene. Ovih 25 najtraženih tašni na listi ne predstavljaju samo dobru investiciju u smislu podizanja i unapređenja stila žene, već vremenom dobijaju i na novčanoj vrednosti, tako da ih nakon deset godina sasvim sigurno možete prodati po većoj ceni od one po kojoj ste je kupili. Zar to nije pokazatelj dobre i pametne finansijske investicije?!

Recimo, Chanel Timeless, Louis Vuitton Speedy, Hermès Birkin i Kelly, kao i Balenciaga City bag su neke od prvoplasiranih na listi i spadaju među najprodavanije na sajtu Vestiaire Collective. Ekskluzivne boje, materijali i komadi iz ograničenih serija predstavljaju faktore koji utiču na cenu u preprodaji i određuju njihovu vrednost.

Posedovati jednu od iconic tašni je kao da posedujete jedan delić modne istorije u svom izvornom obliku, tako da nije nikakav problem da u bilo kom trenutku kupite tašnu koja više nije ovosezonski hit. Uvek je dobra ideja investirati u modni komad koji volite i koji vam se dopada, bez obzira na to koji modni trend je aktuelan.

Savet – kada kupujete tašnu, dobro procenite njen kvalitet, koliko je tražena i retkost jer ova tri pokazatelja biće vrlo bitna kada poželite da je preprodate.

Kada prodajete tašnu, postoje dva glavna pravila koja treba da imate na umu. Prvo, dobro povedite pažnju o očuvanju tašne i držite je u njenom originalnom pakovanju kada je ne nosite, pritom, zadržite originalni pribor za čišćenje i skladištenje tašne, kao i karticu o autentičnosti. Drugo, tašnu preprodajte samo preko poverljivih kanala, u koje imate poverenja jer sigurno ne želite da vaša ljubimica završi u pogrešnim rukama.

1. Chanel Timeless

Chanel Timeless
Chanel Timeless

2. Louis Vuitton, Speedy

3. Hermes, Birkin

Hermes Birkin
Hermes Birkin

4. Hermes, Kelly

5. Chanel, 2.55

6. Balenciaga, City

7. Celine, Luggage

8. Chanel, Boy

9. Louis Vuitton, Neverfull

10. Celine, Trapeze

Celine Trapeze

Celine Trapeze

11. Stella McCartney, Falabella

12. Dior, Lady Dior

13. Givenchy, Antigona

14. Valentino, Rockstud

15. Chloe, Paddington

16. Fendi, Baguette

17. Gucci, Jackie

18. Saint Laurent, Sac du Jour

19. Chloe, Drew

20. Hermes, Constance

21. Alexander Wang, Rocco

22. Mulberry, Alexa

23. Proneza Schouler, PS1

24. Mansur Gavriel, Bucket Bag

25. Gucci, Dionysus