Od sobe samo za perike do toalet papira koji odgovara tenu: evo najluđih zahteva koje zvezde imaju u ugovoru o radu.

Nije novo da holivudski glumci, svetski poznati pevači i showbiz zvezde imaju posebne zahteve u ugovoru o radu.

Na primer, dobro je poznato da je Džulija Roberts decenijama imala klauzulu o golotinji, da je Rodžer Mur tražio beskrajne zalihe Montecristo cigara dok je glumio Džejmsa Bonda, i da je Paris Hilton tražila neograničen broj jastoga dok je snimala jedan od svojih filmova.

Ovo su, međutim, samo najpoznatije. U stvarnosti, postoje mnoge poznate ličnosti koje su uključile … posebne zahteve u svoje ugovore.

Evo ih.

Movie background photo created by freepik - www.freepik.com
by freepik – www.freepik.com

Kejti Peri ima posebne zahteve za cveće

Kejti Peri uvek zna šta želi na svojim turnejama. Na primer, pevačica navodno voli da pojede voće i povrće pre koncerta, a više voli dispenzere za vodu nego flaširanu vodu.

I veoma je izbirljiva oko cveća u svlačionici: želi samo bele i ljubičaste hortenzije, roze i bele ruže i božure. Ako nijedno od ovog cveća nije dostupno, zadovoljiće se kompozicijom sezonskog belog cveća, uključujući orhideje. Ali neće prihvatiti ništa drugo.

Tom Kruz ne želi da se njegovo lice koristi u prodaji

Tom Kruz je u osnovi definicija koju možete pročitati u rečniku filmske zvezde.

Zbog toga je prilično iznenađujuće da on ima pisanu klauzulu u svom ugovoru koja sprečava da se njegova lik koristi za akcione figure, video igrice i druge proizvode.

Džordž Kluni za sebe zahteva složeno i namenski izgrađen objekat za stanovanje

Glumac sa reputacijom Džordža Klunija očigledno nikada neće odsesti u “jednostavnoj” hotelskoj sobi dok traje snimanje filma. Stoga, kada je radio na filmu Gravitacija, njegov ugovor je uključivao klauzulu koja je predviđala luksuzni smeštaj izgrađen za njegovu isključivu upotrebu.

Tačnije, Kluni je tražio da ovaj smeštaj ima terase i hidromasažne kade, košarkaški teren i uređenu baštu i da bude povezan sa privatnom plažom.

Šer želi hotelsku sobu samo za svoje perike

Prema britanskom tabloidu The Sun, kada je legendarna pevačica bastupala u londonskoj O2 Areni 2019. godine, postavljala je zahteve koji su uključivali mašinu za mehuriće i fontane bele i mlečne čokolade.

Osim toga, pevačica obično želi celu hotelsku sobu samo da bi smestila svoju kolekciju perika.

Džastin Biber želi da jede samo jela nazvana po njegovim pesmama

Pošto je on jedna od najbogatijih i najuspešnijih pop zvezda na svetu, već smo mogli da zamislimo Džastina Bibera kako postavlja ekstravagantne zahteve.

Tokom svojih turneja, pevač putuje sa privatnim kuvarom koji mu priprema obroke. Biber bi stoga tražio da jela koje priprema kuvar ponesu ime po njegovim hitovima.

Uma Turman može da otpusti kolege i režisere

Postojala je prilično neobična klauzula u ugovoru Ume Turman za film Eloise u Parizu.

U stvari, glumica je mogla da stavi veto na odluke koje je doneo režiser filma ili njene kolege. Ona je tokom snimanja filma mogla da otpusti sve svoje kolege.

Džoni Dep dobija platu čak i ako ne radi

Jedna od najpoželjnijih ugovornih klauzula u Holivudu je klauzula „pay or play“, koja zahteva da glumcu bude isplaćen njegov ugovoreni honorar, šta god da se desi.

Ovo je slučaj Džonija Depa, koji je dobio isplatu od 16 miliona dolara od Varner Brosa uprkos tome što je otpušten iz trećeg filma Fantastične zveri.

Barbra Streisand želi da toalet papir odgovara njenom tenu

Nakon navodno traumatičnog iskustva, Barbra Streisand je odlučila da svako kupatilo u koje bi ikada kročila u životu treba da ima toalet papir boje breskve koji odgovara njenom tenu.

Njen ugovor takođe zahteva da se latice ruža redovno stavljaju u njena kupatila.