Od one sa meksičkom dušom do one romantične, prolazeći kroz gurmanske aperitive i industrijske duše, evo 13 terasa u Rimu za aperitiv sa predivnim pogledom na grad.

U Rimu su terase na poslednjem spratu hotela postale ekskluzivni krovovi otvoreni kako za građane tako i za turiste. A poslednjih godina su se umnožili. Dakle, pored onih poznatih rimskih terasa, kao što su Cavalieri, Aroma, hotela Eden i De La Ville, postoje i druge sa najrazličitijim dušama.

Hey Guey je u meksičkom stilu, Alto je posvećen miksovanju, Adele ima pogled koji oduzima dah, a Rhinoceros Entr’acte je na vrhu umetničke galerije. I opet: Lana ima industrijsku dušu, Oto bazen i picu, restoran Đulija je najpogodniji za romantičnu večeru. Dakle, evo 13 terasa koje možete otkriti u Rimu, jednu po jednu.

Adèle Mixology Lounge

Na osmom spratu hotela Splendide Royal, vazduh Rima pretvara se u prijatan povetarac, pogled postaje umetnost, a aperitiv savršen trenutak.

Jela kuvara Stefana Marcetija prate pića, kao što je Red Wave: koktel na bazi ruma Plantation, sirupa od lubenice, limete, kokosove pene i vanile.

Alto koktel bar

Na vrhu The First Musica, trećeg butik hotela grupe Pavilions, nalazi se ova terasa sa pogledom koji oduzima dah: elegantnim pogledom na Rim, usred miksologije, muzike i kvalitetne kuhinje. Zaista: tačnije, postoje dve terase.

Na šestom, razvija se smela lista pića, sa odavanjem počasti muzici i mediteranskoj prirodi sastojaka; na sedmom, umesto toga, klasična mešavina u korist svečane atmosfere koja uključuje privatni prostor, za društvene događaje prestonice.

Lana Mixology e Rooftop Bar

Duž ulice del Porto Fluviale, između industrijske arheologije i obnovljenog vrenja večernjih klubova, nalazi se krov GUS-a, akronim od Gasometer Urban Suites.

Otvorena 2022. godine, ova terasa u punom „Ostiense“ stilu već je dospela na naslovne strane zbog svojih koktela i atmosfere. Pijete, ali i jedete zahvaljujući jelima iz ekspres kuhinje (veliki izbor za one koji su vegetarijanci). Pogled je, naravno, na gasometar.

Hey Güey

To je krov u meksičkom stilu, onaj na poslednjem spratu eklektičnog hotela Chapter.

Ukratko: ako sanjate o Tihom okeanu, plažama Akapulka i mirisima Puerto Eskondida, evo vas, na putovanje sa nepcem između miksologije i jela koja vas podsećaju na ta mesta.

Pogled nije, ali nije loš: među cvetovima kaktusa, bodljikavih i sočnih biljaka, žvakanje takosa sa gvakamolom, ovde je i Altare della Patria.

Mama Rooftop

To je terasa hotela Mama Shelter, sa pažnjom na nameštaj i velikodušnim pogledom: ne samo na krovove Rima, već i pre svega na kupolu Svetog Petra.

U gastronomskoj ponudi ima ponešto za sve ukuse, zahvaljujući različitim jelovnicima iz kojih možete birati u zavisnosti od doba dana.

Nedaleko su Vatikanski muzeji, da spoje kulturu i zadovoljstvo.

Jacopa

Sa ove terase Trastevere možete videti rimske krovove i Tibar, gde obroci i vreme za aperitiv postaju zadovoljstvo.

Jela su elegantni bistro, od mini lepinje od volovskog repa preko prženih inćuna sa pankom i koricom limuna, do gaspačoa od žutih daterinija, malo sirovih, posveta Milanu sa polpetama od osobuka, sosom od srži i šafrana i na kraju desert koji se ne sme propusti Mr Peanuts: slani kikiriki, karamela, mlečna čokolada.

Otto

Otvoren 2022. godine, W Rome ima modernu terasu, zajedno sa bazenom.

U gastronomskoj ponudi su sirovi specijaliteti i pice, a tu su i kokteli.

Nalazi se iza Via Veneto, salona Dolce Vita. Takođe ima salon, restoran, a po mnogima možete uživati u jednom od najboljih doručka u gradu.

U osnovi: ovo je terasa koja se koristi ceo dan.

Restoran Giulia

Na gornjem spratu ovog restorana u Via Giulia, koji je 1500. godine dizajnirao papa Julije II i nazvan po njemu, nalazi se divna terasa sa pogledom na Tibar.

Tradicionalne i netradicionalne koktele i istovremeno degustacije možete naručiti iz kuhinje, od lažnog pilećeg buta i potpuno vegetarijanske paprike do panna cotte u ossobuco-u, do mini brioša sa puterom i inćunima i marshmallowa sa gorkim biljem i pekorinom.

Među terasama Rima, najpogodnija je za večeru tet-a-tet.

Settimo

Prefinjena atmosfera i tradicionalna kuhinja izdvajaju ovu terasu koja se može pohvaliti i zatvorenim delom.

Prevedeno: u slučaju kiše nije sve izgubljeno. Dekor je u savremenom stilu džungle i, posebno tokom dana, veoma instagramabilan.

Pogled? Gubi se među borovima Vile Mediči i Vile Borgeze, diveći se veličanstvenosti San Pjetra i Tibra. Možete doći na obroke, naravno, ali i na aperitiv.

Zuma

To je jedna od najglamuroznijih terasa u prestonici. S druge strane, drugačije nije moglo, u punom Zuma stilu. Restoran, međutim, osim što nudi vrhunsku savremenu japansku kuhinju, ima i vrtoglavi pogled na Via del Corso i nameštaj koji ga čini savršenim za proslave i romantične trenutke, od aperitiva do prave večere.

A pored svega, unutar je Palazzo Fendi: ekskluzivnije od toga?

AquaRoof Terrazza Molinari

To je terasa hotela The First Arte. Kuhinja je italijanska i uglavnom se bazira na ribi – tu su sirovo povrće, tartar, kavijar, ostrige, zatim prva jela kao što su tagliolini sa jastogom, druga jela kao što su krabe i tako dalje – ali ovde možete doći i da popijete piće iz lista licenciranog majstora.

Divinity Terrace

Na vrhu hotela The Pantheon Iconic, ova terasa smeštena među krovovima Rima je otvorena u svako doba.

Nameštaj je prefinjen i savremen i takođe je pogodan za privatne događaje, poslovne ručkove i večere.

Ali možete doći i na aperitiv, na doručak ili jednostavno na piće. Onda samo siđete i već ste u centru.

Rhinocerhos Entr’acte

To je jedna od manje poznatih terasa u Rimu, ali definitivno jedna od najfascinantnijih.

Nalazi se u blizini Circo Massimo i krov je galerije Rhinocerhos: već, da biste došli do lifta i ušli, proći ćete ispred savremenih umetničkih dela i instalacija od međunarodnog značaja.

Na vrhu, sa pogledom od 360 stepeni, možete jesti i piti. Tu je i privatna dnevna soba, čak i više.