Ako tražite odmor od pomahnitalih dnevnih ritmova, preporučujemo vam da počnete da koristite parfeme koji će vam pomoći da povratite ravnotežu u svom biću!

Svima nam je potrebna pauza s vremena na vreme! Stoga, opustite se, oslobodite svoj um i ponovo otkrijte najdublju vezu sa samim sobom i s onim što nas okružuje.

Pročitajte i ovo: Pedeset najboljih ženskih letnjih parfema

Nikada ne potcenjujte snagu parfema! Postoje mirisne kombinacije koje mogu da podstaknu koncentraciju i pomognu nam u meditaciji, odagnaju negativne misli i svakodnevne brige i dopuste nam da se zadržimo u trenutku sadašnjem, ovde i sada. Mogli bismo da ih nazovemo zen parfemima, ili onim mirisima koji zaustavljaju tok vremena i daju nam spokoj, blagostanje i mir.

Foto Brooke Cagle

Parfem je nešto što prevazilazi jednostavno mirisanje tela. Zaustavite se na nekoliko trenutaka zarad daška mirisne refleksije, u kom ćete dati sebi sve vreme koje vam je potrebno da doživite parfem u celosti, i prepustite se mirisu da vas odvede tamo gde treba da budete.

Pročitajte i ovo: Najzavodljivijii ženski parfemi 

Smirenost nije ista za sve, tako da ćete morati da odete u potragu za svojim meditacionim parfemom – zen parfemom. Ali postoje neke mirisne note i kombinacije koje, po svojoj prirodi, favorizuju otvaranje uma i stvaraju osećaj mira.

Photo by Maximilien T’Scharner on Unsplash

Na prvom mestu tamjan, u svim svojim oblicima, sa svim značenjima pročišćenja koje donosi sa sobom u različitim kulturama. A onda, smola, drvene note sandalovine, trava, iris. Mirisi koji nas podsećaju na čisti vazduh sa planinskih vrhova, na šetnje u samoći, po ranojutarnjoj kiši.

Pročitajte i ovo: Izbor od 15 najboljih parfema za kosu

#1 Masque Milano Mandala

Harmonični miris koji istovremeno peva dve note, baš kao i budistički monasi, kako bi podstakli meditaciju. Ko nosi ovaj parfem, biva doveden u mirisni prostor van prostora i vremena.

Masque Milano Mandala

#2 Aedes de Venustas Copal Azur

Miris u kojem Bertrand Duchaufour dokazuje majstorstvo u čistom, magnetnom i umirujućem tamjanu, gde se glavne note mešaju sa “slanim, morskim notama”, šumama i začinima, bez namere da postanu “topli” mirisi.

Aedes de Venustas Copal Azur

#3 Artisan Parfumeur Timbuktu

Još jedno poznato tumačenje tamjana prema Duchaufouru s pravom se smatra mirisnim remek-delom. I u ovom slučaju, to je tamjan koji otvara um i dušu, pun šarma i misterije, ali istovremeno blagotvoran.

Artisan Parfumeur Timbuktu

#4 Chanel Les Exclusifs Sycomore

Najprivlačniji od svih Chanel mirisa, vodi nas na usamljenu šetnju usred mirisne šume, između dubokog korenja stoletnog drveća, vlažne vegetacije i ostalih, bogatih zemljanih nadražaja.

Chanel Les Exclusifs Sycomore

#5 Heeley Cardinal

Ako je za vas miris tamjana onaj srednjovekovnih katedrala, onda će vas ovaj miris uvesti među zidove crkve, za vaše intimne trenutke večnog sećanja.

Heeley Cardinal

#6 Frederic Malle Angelique Sous la Pluie

Jean Claude Ellena je majstor najintimnijih, minimalističkih mirisa, pogodnih za konceptualna mirisna iskustva. Ovde je želeo da izazove osećaj šetnje kroz kišni pljusak, u društvu vlastitih misli.

Frederic Malle Angelique Sous la Pluie

#7 Artisan Parfumeur Passage d’Enfer

Olivia Giacobetti ima čarobnu ruku u kreiranju eteričnih mirisa koji čine putovanje uma. Ovde je tamjan svetao, čist, pojačan u svojoj čistoti cvetom ljiljana.

Artisan Parfumeur Passage d’Enfer

#8 The Different Company Bois d’Iris

Vrlo malo mirisnih nota daje osećaj mira, blagostanja i čistote uma poput irisa. Miris je ovde egzaltiran u drvenim notama, uklanjajući sve što nije neophodno.

The Different Company Bois d’Iris

#9 Hermès Eau de Gentiane Blanche

Još jedno konceptualno, mirisno Ellenino iskustvo, u ovom slučaju zelene, čiste i esencijalne note stvaraju čist miris, sposoban da oslobodi um od bilo koje bučne misli.

Hermès Eau de Gentiane Blanche

#10 Comme de Garçons Series 3 Incense: Kyoto

Kao što smo videli, postoje različite interpretacije tamjana, od Majanskih hramova do afričkih prostranstava, od katoličkih katedrala do japanskih hramova. U stvari, ovde nas Bertrand Duchaufour vodi u Japan, najstariji i najzastupljeniji misticizam, u hram, u Kyotu.

Comme de Garçons Series 3 Incense: Kyoto

#11 Byredo Seven Veils

Sa minimalističkih i umirujućih mirisa, pređimo sada ćemo na hipnotičku i uverljivu mističnost Indije i sandalovine, u svojoj užarenoj i očaravajućoj verziji.

Byredo Seven Veils

#12 The Different Company Santo Incienso

Miris inspirisan šamanskim obredima Amazona, sa eteričnim uljem trske, mističnim drvetom koje se spaljuje kako bi pratilo putovanja duše šamana.

The Different Company Santo Incienso

#13 Miller Harris WANDER through the parks

Zbirka nadahnuta urbanim traganjem za ponovnim otkrivanjem svoje dimenzije blagostanja u urbanom kontekstu. U ovom slučaju, to je šetnja po londonskim parkovima, zeleni i blistavi miris koji otvara um.

Miller Harris WANDER through the parks

#14 Goutal Nuit Etoilée

Postoji li nešto uzvišenije od divljenja nebu, u noći prepunoj zvezda? Zeleni i drveni miris, sa smolastim notama iglica borova i jela, među vlažnom travom u noći.

Goutal Nuit Etoilée

#15 Miller et Bertaux Om

Smola, tamjan, začini i šume odvešće vas u mističnu atmosferu jugoistočne Azije, uz recitovanje mantri u pozadini.

Miller et Bertaux Om

#16 Maison Tonatto Palo Santo

Miris koji je kreirao Diletta Tonatto u potpunosti je posvećen esencijalnom ulju iz Palo Santo drveta od Inka šamana, u kombinaciji sa osvežavajućom i umirujućom notom nane.

Maison Tonatto Palo Santo
Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.