Velvet wood Dolce&Gabbana sadrži značajan intenzitet crne ebonovine, toplih nota, smole, slatkog benzoina i malo zadimljenu aromu crne kože. Inspirisan sećanjima na otmene rezidencije sicilijanske aristokratije, sofisticiran i egzotičan u isto vreme. Odaje duboku senzualnost. Posvećen je njoj i njemu, koji vole miris orijentalnog drveća.

Leau-de-paille-800x599Paille de L’Eau Serge Lutens, suncem obasjan, sa suvim notama, koje apsorbuju svaki osećaj svežine. Kao što mu samo ime kaže, po njemu možete da definišete miris sena i slame. Njegova suština je da upija vodu zahvaljujući notama zrna žita i tamjana, dok mu karakter daje esencija korena indijanske trave. Po njemu ćete se sećati vreline leta sa svim njegovim prekrasnim suvenirima.

Sidi-Bel-Abbes-800x599Još jedan miris iz kolekcije Serge Lutens, ovog puta zlatna linija, Sidi Bel Abbes, koji je pohotni, telesni, puteni miris, strastven i senzualan. Ovde se meša punoća pčelinjeg voska i balzamiko duvana. Moćna mešavina, žestoka, sa stimulativnom notom kima. Sviđa nam se zato što je sinonim za tajnost, nešto što je utisnuto u kožu, tako da daje potpuno lični pečat osobi koja ga nosi.

100ml-Vetiver-Insolent-High-res-800x599Insolent Miller Harris Vetiver poseduje naglašenu notu bergamota i kardamoma tako da oživljava šapat lavande pomešan sa crnim biberom, koji se skriva u dubini. Volimo ga zato što daje energiju, prepun je slatkoće i svežine ovozemaljskog života. Pravi neprijatelj melanholije.

ETRO_Shantung_Bottiglia-800x599Shantung Etro je neka vrsta orijentalnog buketa. Čulo mirisa otvara nota italijanske mandarine, uglađena slatkom nijansom crne ribizle i mirisom banane, dok se ne razbukti cvetni vatromet sazdan od ruže i božura, pojačan čak i više nego blagim, hipnotičkim akcentom somalijskog tamjana. Zatvara ga senoviti ukus kedrove šume i kašmira, nad kojim lebdi oblak senzualnog mošusa. Ovo je neka vrsta botaničke bašte, koja predstavlja esenciju proleća, intenzivnu i prolaznu, žensku i mušku.

Ardent-800x599Boadicea The Victorious Ardent već u svom imenu nosi svoju glavnu karakteristiku – zavođenje. Smeli šafran spaja se sa korijanderom, pre nego što ga pripitomi baršunasta, damastna ruža. Srce ovog parfema intenzivira želju za luksuzom, sa svojim saučesnicima ružom i jasminom. Odiše blagošću, upornošću i elegancijom. Zavodljiv miris, koji je inspirisan slatkim dubinama zemlje i prošaran predivnim cvetnim notama. Ukoliko ga ponesete na sebi, imaćete osećaj kao da ste se našli na snimanju romantičnog filma u udaljenim, egzotičnim zemljama.

A-Rosso-800x599Zeleni kašmir, iz crvene serije Blood Concept je vrlo kompleksan u svom sastavu. Glavna nota sačinjena je od mandarine, smokvinog lišća i kardamoma, dok srce skriva lavandu, geranijum i žalfiju. Kad zađete dublje, osetićete savršen spoj karamela, kašmira i mirisave smole. Donosi mir i spokoj.

EMPIREO-800x599Empyrean of Onyrico je miris sa svetlim notama, svež i čist, baš kao vazduh raja, koji je Dante zamišljao da udiše, dok je pisao Božanstvenu komediju. U glavnim notama oseti se bergamot, pomešan sa zanosnom lavandom, sa dodirom kupine, tamjana i smirne. U podnožju se skrivaju kedrovina i sandalovina, u kombinaciji sa toplim notama ćilibara i vanile. Istinska, letnja himna ljubavi.

SuperCedar_EDP_100ml_PRESS-800x599Super Cedar Byredo predstavlja odu kedru, koja u svojoj paleti mirisa ima snagu da podgreje i da vertikalnost mirisu. Poseduje latice ruže u visokim notama, kedrovinu u srcu, a mošus i esenciju korena indijanske trave u svom podnožju. Prosto mami na letnji odmor!

TOM-FORD-JASMIN-ROUGE_50ML-800x599Tom Ford Jasmin Rouge okuplja dva osnovna sastojka – latice jasmina i esenciju žalfije. Kompozicija je obogaćena neobičnim, egzotičnim začinima, kao što su indijski đumbir, kardamom i cimet. Finalni dodir sačinjen je od smole, ćilibara i drveta, preliven vanilom i obmotan kožom, što daje senzualnost teksturi. Sladostrasni, cvetni miris, zasićen i začinjen do očaravanja.