Velvet wood Dolce&Gabbana sadrži značajan intenzitet crne ebonovine, toplih nota, smole, slatkog benzoina i malo zadimljenu aromu crne kože. Inspirisan sećanjima na otmene rezidencije sicilijanske aristokratije, sofisticiran i egzotičan u isto vreme. Odaje duboku senzualnost. Posvećen je njoj i njemu, koji vole miris orijentalnog drveća.

Leau-de-paille-800x599Paille de L’Eau Serge Lutens, suncem obasjan, sa suvim notama, koje apsorbuju svaki osećaj svežine. Kao što mu samo ime kaže, po njemu možete da definišete miris sena i slame. Njegova suština je da upija vodu zahvaljujući notama zrna žita i tamjana, dok mu karakter daje esencija korena indijanske trave. Po njemu ćete se sećati vreline leta sa svim njegovim prekrasnim suvenirima.

Sidi-Bel-Abbes-800x599Još jedan miris iz kolekcije Serge Lutens, ovog puta zlatna linija, Sidi Bel Abbes, koji je pohotni, telesni, puteni miris, strastven i senzualan. Ovde se meša punoća pčelinjeg voska i balzamiko duvana. Moćna mešavina, žestoka, sa stimulativnom notom kima. Sviđa nam se zato što je sinonim za tajnost, nešto što je utisnuto u kožu, tako da daje potpuno lični pečat osobi koja ga nosi.

100ml-Vetiver-Insolent-High-res-800x599Insolent Miller Harris Vetiver poseduje naglašenu notu bergamota i kardamoma tako da oživljava šapat lavande pomešan sa crnim biberom, koji se skriva u dubini. Volimo ga zato što daje energiju, prepun je slatkoće i svežine ovozemaljskog života. Pravi neprijatelj melanholije.

ETRO_Shantung_Bottiglia-800x599Shantung Etro je neka vrsta orijentalnog buketa. Čulo mirisa otvara nota italijanske mandarine, uglađena slatkom nijansom crne ribizle i mirisom banane, dok se ne razbukti cvetni vatromet sazdan od ruže i božura, pojačan čak i više nego blagim, hipnotičkim akcentom somalijskog tamjana. Zatvara ga senoviti ukus kedrove šume i kašmira, nad kojim lebdi oblak senzualnog mošusa. Ovo je neka vrsta botaničke bašte, koja predstavlja esenciju proleća, intenzivnu i prolaznu, žensku i mušku.

Ardent-800x599Boadicea The Victorious Ardent već u svom imenu nosi svoju glavnu karakteristiku – zavođenje. Smeli šafran spaja se sa korijanderom, pre nego što ga pripitomi baršunasta, damastna ruža. Srce ovog parfema intenzivira želju za luksuzom, sa svojim saučesnicima ružom i jasminom. Odiše blagošću, upornošću i elegancijom. Zavodljiv miris, koji je inspirisan slatkim dubinama zemlje i prošaran predivnim cvetnim notama. Ukoliko ga ponesete na sebi, imaćete osećaj kao da ste se našli na snimanju romantičnog filma u udaljenim, egzotičnim zemljama.

A-Rosso-800x599Zeleni kašmir, iz crvene serije Blood Concept je vrlo kompleksan u svom sastavu. Glavna nota sačinjena je od mandarine, smokvinog lišća i kardamoma, dok srce skriva lavandu, geranijum i žalfiju. Kad zađete dublje, osetićete savršen spoj karamela, kašmira i mirisave smole. Donosi mir i spokoj.

EMPIREO-800x599Empyrean of Onyrico je miris sa svetlim notama, svež i čist, baš kao vazduh raja, koji je Dante zamišljao da udiše, dok je pisao Božanstvenu komediju. U glavnim notama oseti se bergamot, pomešan sa zanosnom lavandom, sa dodirom kupine, tamjana i smirne. U podnožju se skrivaju kedrovina i sandalovina, u kombinaciji sa toplim notama ćilibara i vanile. Istinska, letnja himna ljubavi.

SuperCedar_EDP_100ml_PRESS-800x599Super Cedar Byredo predstavlja odu kedru, koja u svojoj paleti mirisa ima snagu da podgreje i da vertikalnost mirisu. Poseduje latice ruže u visokim notama, kedrovinu u srcu, a mošus i esenciju korena indijanske trave u svom podnožju. Prosto mami na letnji odmor!

TOM-FORD-JASMIN-ROUGE_50ML-800x599Tom Ford Jasmin Rouge okuplja dva osnovna sastojka – latice jasmina i esenciju žalfije. Kompozicija je obogaćena neobičnim, egzotičnim začinima, kao što su indijski đumbir, kardamom i cimet. Finalni dodir sačinjen je od smole, ćilibara i drveta, preliven vanilom i obmotan kožom, što daje senzualnost teksturi. Sladostrasni, cvetni miris, zasićen i začinjen do očaravanja.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.