Oralni seks – Blue Valentine (2010)

Autentičnost ove scene, čiji su glavni akteri Rajan Gosling i Mišel Vilijams, glavni je razlog što je ovaj film rangiran vrlo visoko. Sve je jasno.

Lezbejska scena – Chloe (2009)

U ovom filmu, žena (Džulijen Mur) unajmljuje prostitutku (Amanda Sejfrid) da zavede njenog muža. Sve se završava tako što sama biva zavedena, što kulminira ovom vrućom, lezbejskom scenom.

Annette & Sebastian –Cruel Intentions (1999)

Ova višnja na vrhu slatkiša scena između Riz Vinterspun i Rajana Filipa začinjena je činjenicom da su ovo dvoje glumaca već bili u ozbiljnoj ljubavnoj vezi van filma, kada je film sniman. Hemija među njima je opipljiva.

Scena u biblioteci – Atonement (2007)

Ništa nije uzbudljivije od tajnog seksa koji se dešava tik iza vrata gde se održava veliki party, na kome je mnoštvo ljudi. Sesilija i Robi su zaista bili sjajni zajedno, a onda je glupi Brioni morao sve da uništi svojim lažima. Bar možemo da gledamo ovu scenu iznova i iznova i da se pretvaramo da su, ipak, završili zajedno.

Prvi seks, lezbejska scena – Blue Is The Warmest Color (2013)

Film prati odnos dve žene, u doba eksperimentisanja odnosa između istih polova. Njihova prva seksi scena traje čitavih sedam minuta i predstavlja vrlo slikovit odnos između dve glavne junakinje. Tehnički, vrlo je blizu porno scene. Ipak, odiše posebnom nežnošću i autentičnošću, kakva se retko viđa na filmu.

Scena sa kockicama leda – Nine ½ Weeks (1986)

Legendarni film, legendarna scena. Dovoljno rečeno.

Scena u šatoru – Brokeback Mountain(2005)

Dvojica kauboja nikada nisu bila više seksi nego u ovoj sceni kada dvojica protagonista konačno stavljaju tačku na prisutnu i nedvojbenu seksualnu napetost koja postoji među njima.

Scena na klaviru – Pretty Woman (1990)

Ova scena, između biznismena Edvarda Luisa (Ričard Gir) i prostitutke Vivijen Vard (Džulija Roberts) je sjajna zbog toga kako Gir i Roberts čine da se osećate. Plus, postoji li išta više seksi od ljubavne scene na klaviru?

Noah & Allie seks pomirenja – The Notebook (2004)

Šta god pričali o ovom filmu, seksi scena koja dolazi odmah nakon zloglasnog zašto mi nisi pisao ljubljenja na kiši stvarno je sjajna i još jedan primer kako se romansa u stvarnom životu pretvara u neverovatnu hemiju na filmskom platnu.

U suštini, bilo koja scena – Wild Orchid(1989)

Scena koja počinje na 5:34 je samo jedna od mnogih seksualnih scena u ovom filmu. Film se vrti oko mlade, neiskusne žene, koja ulazi u strasnu vezu sa starijim milionerom (čekaj, ovo zvuči poznato…). Da li film ima dobar zaplet ili dijaloge? Nebitno. Ništa posebno. Da li je prepun erotičnih scena? Apsolutno!

Scena u vozu – Risky Business (1983)

Nakon što je zabrljala na intervjuu za koledž, Lana (Rebeka de Mornej) vodi Džoela (Tom Kruz) da imaju seks u praznom vagonu podzemne železnice. Sjajna muzika, u kombinaciji sa prigušenim svetlom, čini ovu scenu erotičnijom nego što možemo da zamislimo da to može da bude sa Tomom Kruzom.

Šibanje po guzi – Secretary (2002)

Ovo je Pedeset nijansi Sive pre Pedeset nijansi Sive. U ovom filmu, mlada žena dobija posao sekretarice, gde je šef uvodi u svet SM-a. Ova scena, koja sadrži neverovatnu količinu garderobe za seksi scenu, pokazuje sekretaričinu seksualnu sado-mazo inicijaciju. Buđenje.