Čak i kad redovno vežbate i posvećeni ste fizičkoj kulturi vašeg tela, dešava da niste uvek u mogućnosti da odete na trening.

Razlozi su brojni – ostanete prekovremeno na poslu, ispreči se društveni događaj koji se ne sme propustiti, odete na put ili vam se, jednostavno, ne vežba, što je takođe sasvim u redu. Ipak, nismo roboti!

Pročitajte i ovo: Na koji način vežbe vraćaju sreću u naš život

zen-865022_1280

Ali, ako hoćemo da budemo zdravi i da imamo zategnuto i lepo telo, potrebno je da vežbamo. Bar malo!

Da ne biste pravili dužu pauzu, koja vas može vratiti par koraka unazad, predlažemo vam da radite samo četiri vežbe, koje će biti sasvim dovoljne da ostanete u dobroj fizičkoj formi. To su čučnjevi, izdržaj (plank), sklekovi i vežbe propadanja za tricepse.

Pročitajte i ovo: Istine i zablude o alkalnosti, kiselosti i baznosti organizma

Ove četiri vežbe će angažovati sve mišiće vašeg tela i to za samo par minuta. Takođe, odlične su i za podizanje energetskog nivoa, tako da su posebno dobre za dane kada se osećate umorno, preopterećeni ste, napeti i pod jakim stresom.

Pročitajte i ovo: Hoćeš da smršaš?! Znam kako!

Ove vežbe koriste težinu vašeg tela kao otpor, što znači da su jednostavne ali ipak vrlo izazovne, da ne kažemo, teške, jer to je, ipak, stvar vaše fizičke kondicije. Pored toga, zbog njih ne morate da idete u teretanu, da biste ih radili, što znači da ne izazivaju trošak i možete da ih radite kod kuće ili bilo gde i kad god vam je zgodno, a opet da uvek budete u dobroj formi.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti i lečiti gojaznost

Najbolje od svega je što ne zahtevaju puno vremena. Za jedan set ove četiri vežbe, dovoljno je da izdvojite svega pet minuta vremena. Ako hoćete da bildujete snagu i mišiće i pržite kalorije, radite tri seta vežbi, to vam je ukupno 15 minuta vremena dnevno.

Pročitajte i ovo: Sedenje – najveći neprijatelj dobrog zdravlja žena 35+

Ako budete radili ove četiri vežbe svaki dan, možete vrlo brzo da transformišete svoje telo u potpunosti.

Probajte i javite nam rezultate!

  1. Tricepsi

Počinjemo sa tricepsima, omiljenom vežbom svih žena!

Pročitajte i ovo: Detoksikacija na balkanski način

Dovoljna vam je stolica, klupa ili bilo koja druga podloga na koju možete da se oslonite. Bitno je da se stolica ne kliza, a vežbu možete da radite sa ispruženim nogama ili savijenim u kolenima.

Pročitajte i ovo: Sinhronicitet – čudesno tkanje našeg postojanja

     2. Sklekovi

Prelazimo na sklekove, koji su odlični za celo telo, a naročito za grudi, ramena, ruke, tricepse, leđa, stomak i kukove. Za veći izazov, radite drugu seriju sa naizmenično savijenim nogama u kolenu.

Pročitajte i ovo: Šta je keto dijeta i kako funkcioniše

     3. Čučnjevi

Nezaobilazni čučnjevi odlični su za formiranje zadnjice i nogu, a ne deluju loše ni na stomak. Ne preskakati! Čučnjeve možete da radite u više varijanti, sa ispruženim rukama, iza glave ili na grudima.

Pročitajte i ovo: Vitamin D smanjuje rizik od oboljevanja od svih vrsta karcinoma

     4. Plank

Neprevaziđeni plan ili izdržaj ostavljamo za kraj, kao pravu fitness poslasticu. Ne zato što je najlakša, već upravo zato što je najteža i najizazovnija. Ali to nije razlog da odustanete. Nipošto! Jer nijedna vežba toliko ne čini za dobru fizičku kondiciju našeg tela, kao plank. Pored tela, trenira i naš um, što nije zanemarljivo.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o ishrani tokom posta

Regularno se radi na laktovima, a hrabri mogu da podižu naizmenično po jednu ruku.

Ko izdrži, imaće lepo, zategnuto telo letos na plaži!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.