U jedno možete da budete sigurne – bele farmerke su uvek moderne!

Svestrani modni komad koji treba da se nađe u garderoberu svake žene, pre svega, zato što su klasičan, letnji modni komad koji možete da nosite u gotovo svakoj prilici.

Možete ih sjajno stilizovati tako da izgledate u njima super šik za posao, izlazak sa voljenom osobom ili društvom, kao i ležerno nošenje vikendom. Možete čak da ih nosite i tokom zimskih meseci, ako znate da ih dobro stilizujete. Ali to ne znači da su bele farmerke sigurica, kao što je, recimo, bela majica.

Pročitajte i ovo: Unesite svetlost u svoj svet pastelnim tonovima ove sezone

Zapravo, ima par stvari o kojima bi trebalo dobro da razmislite pre nego što krenete da izađete iz kuće u belim famerkama.

Pročitajte i ovo: Osvežite letnju odeću novim belim farmerkama

Ovde smo da vas upoznamo sa stvarima na koje bi trebalo da obratite pažnju pre nego što se uvučete u svoje omiljene bele farmerke i veselo odskakućete u život jer vrlo lako može da se desi da se već pri prvom pogledu u izlog u prolazu pokajete što ste ih obukli za sve pare koje ste ih platile. Bolje da budete sasvim sigurne da izgledate najbolje što možete u njima.

Pročitajte i ovo: Bela obuća – hit sezone! Ne, bela obuća nije rezervisana samo za neveste i medicinske sestre!

Pre svega, proverite da li se provide!

Bele farmerke treba da budu šik, a ne da otkrivaju ​​obraze vaše zadnjice u punom sjaju. Međutim, to nije uvek tako lako kao što zvuči. Budući da nisu sve bele farmerke izrađene od debele, kvalitetne denim tkanine, vrlo je važno kada nosite bele farmerke da ne zanemarite pogled sa zadnje strane.

Pročitajte i ovo: Najveći izbor zavodljivih bikinija – izaberite najbolji model za sebe

Obratite pažnju na kroj!

Bela je izuzetno lepa, ali može da bude i vrlo nezahvalna boja, što znači da previše uske bele farmerke mogu da istaknu svaki, pa i najmanji višak ili nepavilnost na vašem telu. Stoga, vrlo je bitno da pažljivo i realno sagledate situaciju i odaberete model koji vama najbolje stoji, a ne onaj koji vam se najviše sviđa kad ga držite u rukama ili onaj koji vidite na lutki u izlogu. Jer bele famrerke ne praštaju! A svi znamo da bela boja proširuje sliku.

Pročitajte i ovo: Haljina na preklop – praktična, elegantna i seksi u isto vreme

Stilizirajte ih na najbolji način!

Bele farmerke su sjajni modni komad za kombinovanje. Uz malo mašte i neku finu krpicu pride, možete da dobijete fantastičan stajling u kome ćete izgledati kao top model. Hvala bogu te niski struk više nije aktuelan, tako da više ne morate da brinete o toj noćnoj mori. Ipak, ako se neki takav model skrio u dnu vašeg ormana, proverite u ogledalu da li ste baš top model mršavi kako biste mogli da se provučete sa njima i ovog leta. Mada, pojas tačno gde treba da bude – na struku – je savršen izbor za svaku figuru.

Pročitajte i ovo: Pridrižite se modnoj armiji ovog leta – nabacite vojničku jaknu

Sem toga, imajte na umu da tamni gornji delovi odeće – bluze, majice, blejzeri, topovi – mogu da učine vaš torzo manjim nego što zapravo jeste. To može vizualno da poveća vaš donji deo tela, tako da ako ste zaobljenih (i širih) kukova, držite se svetlijih gonjih delova odeće kada nosite bele farmerke.

Pročitajte i ovo: Šta se dešava kada prestanemo da nosimo visoke štikle

Oblačenje u belo od glave do pete je odlično rešenje jer vas ova jednobojna kombinacija može učiniti iznenađujuće vitkom i izgleda dobro gotovo na svakoj ženi, bez obzira na visinu i obime.

Ili, napravite klasičnu američku kombinaciju – bele farmerke, bela majica i bela teksas jakna. Nema greške!

Pročitajte i ovo: Mantilom od denima obrnite igricu u svoju korist

Na kraju, dajte svom telu šansu da diše u belim farmerkama. Ako imate stomak ili šire kukove, predlažemo vam da nosite neku širu bluzu ili tuniku koja lagano leprša preko vaših problematičnih područja, dobro ih maskirajući i umanjujući.

Pročitajte i ovo: Mornarski stil – više od trenda – nikad demode, uvek u modi

Takođe, potrudite se da pronađete model koji će vam pomoći da se izbalansiraju vaši širi kukovi, koji dobro pristaje uz kruškoliki oblik tela, za razliku od skinny modela, koji ćemo ostaviti mršavicama.

Pročitajte i ovo: Turmerik – kurkuma narandžasta je ove sezone zaista nova crna

Odaberite pravu obuću uz bele farmerke!

Kada nosite bele farmerke, važno je da ne nosite tamnu obuću koja može zapečatiti vaše noge, pogotovo ako ste niski ili oblinama obdareni. Uvek uparite bele farmerke sa obućom – cipelama, sandalama, čizmama – u neutralnim bojama, nijansama poput bež (nude) ili slonovače. Ili, opredelite se za sjajnu metalik nijansu obuće, kao što su zlatne ili srebrne čizme, kako biste svojoj odeći dodali pomalo oštar izgled.

Pročitajte i ovo: Hit leta – čizme na bose noge – najbolji modeli letnjih čizama

Neka vaše bele farmerke uvek budu čiste!

Ništa neće pokvariti vaš izgled u belim farmerkama poput njihovog prljavog ili žućkastog izgleda. Održavajte svoje omiljene bele farmerke čistim i urednim, tako što ćete ih posle svakog nošenja oprati i, po potrebi, koristiti izbeljivač na bazi kiseonika, kako biste osvežili njihovu belinu.

Pročitajte i ovo: Havaianas – njihovo visočanstvo japanke

Nemojte da ih nosite kada nije prilika za to!

Na primer, ne biste želeli da nosite svoje omiljene bele farmerke za večerom u restoranu kada planirate da jedete špagete, zar ne? Ili na izlet u prirodi gde ćete sedeti na travi?!

Pročitajte i ovo: Najbolji modeli letnjih haljina za posao

Bele farmerke su klasična letnja odeća, fenomenalna, ali, ipak, treba dobro unapred da isplanirate šta ćete raditi – jesti, piti, gde i na čemu sedeti, kada nameravate da ih nosite. Iako zvanično mogu da budu adekvatne za skoro sve prilike, postoje izuzeci. Možda nebitni ostalima, ali vama svakako – da. Jer neke letnje prigode nisu prijateljski nastrojene prema vašim omiljenim belim farmerkama, bez obzira na to koliko su elegantne. Razmišljamo o piknicima gde bele farmerke lako mogu da pokupe mrlje od trave (bukvalno da ozelene!), ako prostirka za piknik nije dovoljno prostrana, ili zabave u dvorištu kada ne možete da budete sigurni da će sva mesta za sedenje na otvorenom biti pomno obrisana.