S početkom jeseni, a nakon vrelog, sunčanog i aktivnog leta, sve u prirodi se smiruje i lagano prelazi u jin oblik energetskog ispoljavanja. Prateći univerzalne prirodne ritmove, čovek se okreće ka unutra.

Pluća su jin organ i na njih prvo treba obratiti pažnju u mesecima koji su pred nama. Ona su nalik fontani koja raspršuje kiseonik do svih ćelija našeg tela.

Pročitajte i ovo: Kako propustljiva creva utiču na razvoj autoimunih bolesti

woman-865021_1280Pluća su mesto gde se skladišti životna energija. U njima se formira dah. Ona održavaju snagu celog organizma.

Pročitajte i ovo: Na koji način vežbe vraćaju sreću u naš život

Sa svitanjem, aktivira se meridijan pluća, koji nas uvodi u novi dan i u novu životnu šansu. Neometan protok energije kroz ovaj meridijan, izvor je samopoštovanja i integriteta.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o vitaminu Q, savezniku u borbi protiv bora i umora

Smatra se da je emocija tuge smeštena u plućima. Ukoliko je osoba prošla kroz bolne faze u životu i nije prebrodila svoje stare tuge, kaže se da su one ostale „zaključane“ u plućima.

U kvantnoj medicini postoji način da se proveri stanje protoka energije kroz sve meridijane pa i kroz meridijan pluća. Jesen je pravo vreme da uz duboko disanje, Qi gong vežbe i meditaciju, uz eterična ulja i energetske aparaturne terapije, uklonite staru tugu i uravnotežite či energiju pluća.

Pročitajte i ovo: Kako da se rešite čukljeva

Dišite. Disanje odslikava stanje svesti.

Kada se suočite sa haosom, dišite. Kada ste mirni, dišite.

Dok život teče, kao što teče, dišite.

Ništa više ne treba raditi. To je početak trke, to je početak mira.

To je početak svakog trenutka u životu.

***

Autorka teksta: dr Dobrinka Arbanovski, internista i specijalista kvantne medicine, Holitimed