Od kupatila preko klavira do majčine kuće: ovde zvezde drže svoje zaslužene filmske nagrade (ili ne) Oskar, kada su ga osvojile i ponele kući.

Osvojiti Oskara san je svakoga ko radi na filmu. Ali nakon što dobijete željeno priznanje, šta se događa sa statuom? Toga, rešili smo da se pozabavimo ovim pitanjem, kako bismo saznali gde glumci drže Oskara.

Kate Winslet, u kupatilu

Kako ne bi morala da odgovara na pitanja gostiju koji je stalno pitaju gde drži nagradu za najbolju glumicu u 2009. godini, Kate je odlučila da je stavi u kupatilo, iza toaleta: „Svi su me stalno pitali i želeli da glume scenu proglašenja, kako ga dobijaju i drže u ruci, pa sam pomislila da bih mogla da izbegnem svu pantomimu ako bih ga stavila u kupatilo”.

Lupita Nyong’o, namenski, na polici

Filmska zvezda, dobitnica zlatne statue za najbolju glumicu u 2014. godini za svoj glumački nastup u filmu ‘12 godina ropstva’’, priznala je da Oskara drži na najklasičniji način: “To je samo stavljeno na svoju policu”, dodajući da gostima dozvoljava da ga drže kad god zatraže.

Catherine Zeta-Jones, u kući na plaži

“To je u našem domu na Bermudama”, rekla je glumica, koja je statuu osvojila 2002. godine kao najbolja glumica u Čikagu. „Mislila sam da tamo neće živeti puno Oskara. I naravno da svako ko dođe kod nas želi da se slika s njim.”

Tom Hanks, na trofejnkoj polici

“Gde ih držim? Nalaze se na polici porodičnih trofeja, zajedno sa fudbalskim trofejima”, rekao je glumac govoreći o svoja dva Oskara, oba osvojena za najboljeg glavnog junaka, 1993. i 1994. godine, posebno za Filadelfiju i Forrest Gump. “Mislim da na toj polici ima i figurica najbolje mame na svetu”, dodao je.

Alicia Vikander, kod prijatelja

“Nisam ga videla od te večeri!”, priznala je glumica, koja je za Dansku devojku (The Danish Girl) u 2016. osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu. „Nedavno sam se preselila i dugo nisam bila kod kuće, pa sam ga dala svom prijatelju u Los Anđelesu. Srećom, njegova ćerka mi neprestano šalje fotografije koje mi pokazuju da je dobro i da brine se o njemu. Volim njena ažuriranja informacija».

Jennifer Lawrence, u kući roditelja

Nakon što je u 2013. godini osvojila nagradu za najbolju glavnu glumicu za film The Silver Linings, zvezda je osigurala statuu donoseći je u roditeljsku kuću, u Kentuckiju, a oni su je istakli na klaviru u dnevnoj sobi.

Jamie Fox, kod menadžera

«Moj menadžer je taj koji čuva Oskara za mene. Drži ga u svom prozoru, u mojoj kući je previše nereda “, rekao je dečko Katie Holmes, koji je statuu osvojio 2004. godine za najboljeg glumca u filmu Ray.

Reese Witherspoon, u dnevnoj sobi

Zvezda, koja je 2005. osvojila Oskara za najbolju glumicu za film Kada ljubav sagoreva dušu, rekla je da je razmotrila da svoju statuu pretvori u malog čoveka koji bi pokucao na vrata ili ogrlicu. Srećom, tada se odlučila za tradicionalnije rešenje: “Nije bilo previše praktično, pa sam ga jednostavno stavila u dnevnu sobu.”

Emma Stone, kod mame

Na pitanje gde čuva svoju statuu, zvezda je rekla da je ona poverila najvažnijoj osobi za nju da je zadrži: “Moja mama je čuva.” Ne samo to. Nakon osvajanja Oskara 2017. za La La Land, dobila je neočekivani poklon od Jimmija Kimmela: „Poslao mi je mini gumene gaćice, tako da sada nosi optičko belo donje rublje. Džimi je to objasnio rekavši da će to doneti malo pristojnosti u moju kuću.’’

Gwineth Paltrow, skriven je

“Držim ga u zadnjem delu police sa knjigama koju imam u spavaćoj sobi, jer mi je neprijatno”, priznala je zvezda, koja je 1999. godine osvojila Oskara za najbolju glumicu za Zaljubljeni Šekspir. «Nedeljama posle pobede držala sam ga u skladištu, nisam ga čak ni stavila na policu jer me to izluđuje. Iz nekog razloga, ne osećam se prijatno kad ga vidim. Osećam se neprijatno i podseća me na traumatične emocije. To je povezano sa teškim trenucima u mom životu. ”

Natalie Portman, ne zna

“Ne znam gde je”, rekla je zvezda, koja je 2011. osvojila Oskara za Crnog labuda. “Mislim da je na sigurnom mestu, ali ne sećam se”, rekla je ona i dodala da pokušava da izbegne fokusiranje na lažne idole kako ne bi sinu dala pogrešnu poruku.