Pitanje čitateljke:

Moj muž želi da me udari po guzici. Nemam ništa posebno protiv toga, ali ne shvatam baš odakle sve to dolazi (osim Pedeset nijansi sive, koja mi ništa nije pomogla). Zašto svi misle da je šibanje po guzici toliko napaljujuće? Da li je to zdravo za parove?

Image by Freepik

Odgovor Trejsi Koks:

Osoba koja udara ima kontrolu i moć nad svojim partnerom, što je podjednako uzbudljivo. (Zavežite ih nekom trakom za vezivanje pre nego što ga udarite da biste zaista povećali uzbuđenje.) „Povrediti“ druge ili dozvoliti im da vas povrede je neprihvatljivo – to ga čini zabranjenim (i trenutnim afrodizijakom).

Životinjsko carstvo često ujeda tokom parenja. Kao i ljudi. Bol izaziva nalet adrenalina, koji nas pali i pojačava uzbuđenje. To je jedna od najjačih senzacija koje možete da osetite – i ne smanjuje se kada se naviknete na to. Lagano i dosledno milovanje ili dodirivanje je skriveno u našoj podsvesti, bol ostaje u našoj svesti.

Image by gpointstudio on Freepik
Image by gpointstudio on Freepik

Apsolutno je zdravo da parovi pokušaju – sve dok su obe uključene osobe zadovoljne time i to se radi da bi se uzbuđivalo, a ne prinudilo. Vi ste neutralni prema tome, a ne protiv toga, pa zašto ne biste ugodili svom mužu i pokušali sa starom školom.

Sve što vas gura iz vaše zone komfora, dovodi vas u sadašnji trenutak. A kada smo u ovom trenutku, potpuno smo uronjeni u to kako se osećamo i šta doživljavamo. „Udoban“ seks vrlo brzo postaje dosadan. Seks koji je napet, pu neizvesnosti i pomalo opasan, održava vas angažovanim i uzbuđenim.