Naučite kako žene vole da budu seksualno zadovoljene i kako da svojoj partnerki pružite sjajan provod u krevetu prema uputsvima poznate seks edukatorke Trejsi Koks. U prvom delu razmotrili smo šta treba da znate o njenom telu, a sada razmatramo šta se dešava u njenoj glavi, plus šta treba da znate o ručnom zadovoljenju i oralnom seksu.

Neće vas iznenaditi kada kažem da se ženski način razmišljanja razlikuje od muškog kada je u pitanju seks (mada, ne samo seks, ali to već znate, zar ne?!).

Mnogo toga ima veze sa činjenicom da njen seksualni sistem funkcioniše drugačije, a tu su i hormonski faktori, uključujući njen mesečni ciklus ili menopauza.

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

Društveni trendovi nas takođe zaveravaju jer stavljaju žene pod ogroman pritisak u pogledu izgleda i seksualnosti, utičući na samopouzdanje po pitanju izgleda tela i stvarajući inhibicije, tako da je pogođen njen seksualni nagon.

Dobra vest je da možete da odigrate veliku ulogu u podizanju samopouzdanja svoje partnerke, opuštanju, radu sa njom na njenom libidu i zadovoljavanju.

Image by Freepik
Image by Freepik

ŠTA TREBA DA ZNATE O… NJENOM LIBIDOU

Postoji zabluda o muškim i ženskim seksualnim nagonima.

Stereotip je da muškarci treba da dobiju erekciju samo kroz nešto tako jednostavno kao što je gledanje žene kako jede bananu, dok bi žene trebalo da glume glavobolju čim vide izbočinu na farmerkama svog muškarca. I jedni i drugi nisu u pravu.

Pročitajte i ovo: Intimne partnerske stvari o kojima ne bi trebalo da pričate sa prijateljicama

Glavna stvarna razlika je u tome što su muški seksualni nagoni obično dosledniji i spontaniji. Osećaćete se uzbuđeno, a onda ćete želeti da podstaknete seks zbog tog uzbuđenja. Naš seksualni nagon je, međutim, više stimulativni. To znači da možda uopšte ne želimo seks, ali kada počnemo da ga imamo, javlja se želja.

Pročitajte i ovo: Poza u seksu 69 – ultimativna erotska senzacija

Ovde dolazi predigra – čak i pre nego što stignete u spavaću sobu. Stvari poput verbalne naklonosti, ljubljenja, milovanja, maženja i masaže će uključiti njen motor i početi da ga ubrzavaju.

Pročitajte i ovo: Deset stvari koje vam nikad nisu rekli o orgazmu (kako ženskom, tako i muškom!)

Kada je reč o njenom mesečnom ciklusu, možda ste već primetili da je u nekim trenucima za to da vas besmisleno zeza, a u drugim je generalno prilično isključena. Fluktuacije variraju od žene do žene – na primer, neke žene se osećaju izuzetno napaljeno tokom menstruacije, dok druge (koje možda pate od bolova tokom menstruacije, nadimanja i drugih negativnih efekata) ne žele da ste blizu njih.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Morate se upoznati sa ciklusom vaše partnerke i kako to utiče na nju, tako što ćete razgovarati s njom o tome i biti osetljivi i predusretljivi. Svi ti predlozi za predigru mogu da funkcionišu u većini faza njenog ciklusa – čak i ako ne skače na vas, mogla bi da se oporavi posle neke vešte i taktično tempirane predigre.

Pročitajte i ovo: Želite da gledate svoju ženu sa drugim muškarcem? Zašto biste to radili? I šta se krije iza toga?

Usput, ako vaš partnerka uzima kotraceptivne pilule ili koristi druge oblike kontracepcije zasnovane na hormonima, hormonske fluktuacije nisu toliko primetne, iako sama kontracepcija može uticati na njen libido na dobar ili loš način. Ohrabrite je da poseti svog ginekologa ako mislite da njena kontracepcija zaista potiskuje njen seksualni nagon.

ŠTA TREBA DA ZNATE O… RUČNIM RADOVIMA

Počnimo sa nekim očiglednim osnovama kao što je da ste oprali ruke, uverili se da su vam nokti podrezani i sakupili neke osnovne stvari kao što je njen vibrator (za svaki slučaj) i lubrikanti za podmazivanje.

I pre nego što uđemo u detalje, nekoliko reči o vlažnosti i podmazivanju.

Pročitajte i ovo: DIRTY TALKING: Lascivno ophođenje u seksu među partnerima (pričaj mi gadosti…)

Baš kao što možete biti toliko uzbuđeni da zaronite u dubine, ali još uvek nemate erekciju, isto važi i za nju i njeno prirodno podmazivanje. Toliko toga utiče na to – doba u mesecu, koliko je nervozna, koliko je pijana – pa nemojte pretpostavljati da nije uzbuđena čak i ako nije vlažna.

Pročitajte i ovo: Moj partner želi da masturbiram pred njim: Kako da to uradite 

Podmazivanje rukom smanjuje pritisak (pljuvačka deluje, ali nema mnogo otpornosti). Dodajte dobru kašičicu lubrikanta i ona ne mora da brine (a ni vi) – plus oseća se divno.

Pročitajte i ovo: Koliko često treba da imate seks? 

Sada, imajte na umu sve što ste do sada naučili – ne radi se o penetraciji, već o klitorisu – i nećete počiniti klasičnu mušku grešku misleći da je ručni posao u momentu snažnog guranja prstiju u njenu vaginu i duboko kao penis. Vaš cilj je da mazite, zadirkujete i generalno stimulišete njene vaginalne usne, vaginalni ulaz i klitoris na prijatan način: ovde potražite mnogo saveta.

Pročitajte i ovo: Brazil, Španija ili Kolumbija?! Kakav je bonton sa stidnim dlačicama sada? Da li moram sve da skidam? 

I nemojte praviti grešku da ne tražite povratne informacije ili uputstva od partnerke. Zaista je dobra ideja da to uradite, pa sačekajte da prođete nekoliko minuta, a zatim pitajte: „Da li da idem jače ili nežnije?“ Sačekajte njen odgovor, a zatim pitajte: „Malo sporije ili brže?“ Konkretno pitanje? ovakva pitanja, a ne samo „Da li je ovo dobro?“ daće vam mnogo korisnije povratne informacije.

Pročitajte i ovo: Evo 10 najčešćih seksualnih fantazija žena i kako da ih sprovedete u delo

Kao opšte pravilo, ako se ona povuče iz vaše ruke, previše ste grubi, a ako se ona gurne, sviđa joj se to što radite, ali možda želi da budete malo čvršći (pitajte).

Opšti konsenzus o tome šta je dobro za većinu žena je da bude nežno, meko, vlažno i dosledno.

Pročitajte i ovo: U iskušenju ste da zadovoljite svoje seksualne fantazije? Prvo pročitajte ovo 

Počnite tako što ćete milovati njene spoljašnje vaginalne usne i pustiti ih da se prirodno otvore, a zatim polako klizite (mokrim ili prethodno lubrikantom podmazanim) prstom između usana unutrašnjih vaginalnih usana.

Pročitajte i ovo: Vaš partner ismeva vaš izraz lica tokom orgazma? Evo kako da to prevaziđete 

Ne dirajte klitoris posebno dok se potpuno ne uzbudi, a zatim pokušajte da ga kružite vrhom prsta pre nego što nastavite sa kliznim pokretom između unutrašnjih vaginalnih usana. Povremeno uronite u njenu vaginu da bi stvari bile vlažne – takođe zato što je malo prodiranja u ovoj fazi dobro.

Pročitajte i ovo: SEKSUALNI ŽIVOT posle pedesete 

Zapamtite, glava je samo vrh klitorisa, pa stimulišite ostatak koji je skriven ispod površine pritiskom i čvrstom masažom. Kao i kod oralnog seksa, nikada ne menjajte ono što radite kada je ona blizu vrhunca, iako biste možda želeli da malo povećate brzinu i pritisak.

ŠTA TREBA DA ZNATE O… ORALNOM SEKSU

Kad god su žene prinuđene da biraju između oralnog seksa i seksa u seksualnom odnosu, one uvek biraju jezik umesto penisa, bar tako kažu istraživanja.

Slušaj, ne kažem da žene to apsolutno ne vole. Ponekad, nema ničeg boljeg od dobrog staromodnog udaranja. To jednostavno nije kamen temeljac onoga što smatramo odličnim seksom.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Magija jezika

Pročitajte i ovo: Oralni seks – upotrebite usta – tehnika ”Gospođa usisivač”

Ono što treba da znate o oralnom seksu je da većina žena tako doživljava orgazam sa svojim partnerom. To znači da morate biti stvarno, zaista dobri u tome.

Zbog toga vas šaljem na još jedan članak na portalu Sito&Rešeto na majstorskom kursu.

Usavršite ovo i daćete joj ono što želi – pobedu i za vas i za nju.