U savršenom svetu vaš dečko/muž/ljubavnik/verenik/frajer imao bi Zlatokosu od penisa – ni prevelik, ni premali, već taman po vašoj meri.

Ali ovo nije savršen svet u kome živimo, a istina je da veličina ponekad može da bude problem. Verujemo da ste se s tom gorkom činjenicom susrele više puta do sada u životu. Jednostavno, njegov penis i vaša vagina ne mogu baš uvek savršeno da se podudaraju.

Kada je penis premali, obično znamo šta nam je činiti (ili, ne?!). Ali šta ako stvar ode u drugu krajnost?!

Pročitajte i ovo: Oralni seks – upotrebite usta – tehnika ”Gospođa usisivač”

Može li, uopšte, do takve situacije da dođe?! Da li zaista, ikada, njegov penis može da bude prevelik za vašu vaginu?! Još važnije, šta da uradite kada se nađete oči u oči sa medveđom šapom na mestu gde bi trebalo da se nađe njegov penis?!

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Magija jezika

Dobra vest!

U principu, većina vagina može da prihvati sve oblike i veličine penisa. Pod odgovarajućim seksualnim uzbuđenjem i sa dobrom lubrikacijom, većina vagina može dovoljno da se proširi da bi prihvatila svaki penis, bez obzira na njegovu veličinu, dužinu i debljinu. Imajte na umu da je vagina vrlo elastična i rastegljiva. Njeni mišići joj to dozvoljavaju.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

Takođe je veoma retka pojava da žene u svojim dvadesetim i tridesetim godinama imaju problema sa prihvatanjem obdarenih primeraka penisa. Ako, pak, dolazi do problema i osećaja zastoja pri prodiranju, uglavnom znači da žena nije dovoljno opuštena i seksualno uzbuđena, što znači da bi partner trebalo više da se potrudi tokom predigre.

Sa duge strane, upotreba lubrikanata može umnogome da pomogne prilikom zastoja u penetraciji.

Kod žena u starijoj dobi, može da se javi problem smanjene lubrikacije, vlaženja zidova vagine, usled smanjene hormonalne funkcije. Ali to ne predstavlja naročit problem. Sve što je potrebno je da se javite vašem ginekologu koji će vam dati adekvatnu medikamentnu terapiju.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Kao i uvek, postoje izuzeci. Ponekad, može da izgleda kao da je penis prevelik za ženinu vaginu. Ako je to slučaj, veoma je važno da shvatite zašto se to događa jer svaki problem te vrste može da se reši.

Pročitajte i ovo: Vaginizam – disfunkcija u ženskom seksualnom funkcionisanju

Postoje dva razloga zbog kojih ovaj muški deo tela može da se učini prevelikim za ženu.

Prvo, može da se desi da niste dovoljno seksualno uzbuđeni. Stvarno, koliko god vam to delovalo čudno i nerealno. Ako žena nije dovoljno uzbuđena, vrlo je moguće da penis ne može da prodre u njenu vaginu. Ako i uspe da prodre, može da dođe do povređivanja, krvarenja ili, čak, da proizvede kidanje tkiva. Da biste rešili ili predupredili ovaj problem, povedite računa da vam je vagina dovoljno ‘podmazana’’ lubrikantima pre nego penis prodre u vašu vaginu.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Nemojte da se stidite da zatražite od partnera da se malo više pozabavi predigrom, pre nego dođe do glavnog akta ili koristite već pomenuti veštački lubrikant da bi stvari išle glatko, kao podmazane.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Druga mogućnost je da neki lekovi koje koristite čine vašu vaginu dehidriranom, a da vi toga niste ni svesni. Da stvar bude apsurdnija, mnoge pilule za kontracepciju, pored toga što smanjuju libido, izazivaju vaginalnu suvoću, kao i antihistaminici, radijacija i lekovi koji se koriste u tretiranju teških bolesti.

Tako da ako vam je vagina i dalje nedovoljno vlažna, i pored toga što se vaš partner uneo u predigru, proverite sa svojim ginekologom u čemu bi mogao da bude problem, da biste našli adekvatno rešenje za ovaj veoma lako rešiv problem.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Bitno je da imate na umu da je ovo rešiva situacija i da ne padate u očajanje.

Dokle god sledite gorenavedene savete, uspećete da izbegnete problem suočavanja sa ”prevelikim” penisom vašeg partnera.

Pročitajte i ovo: Kako da zategnete vaginalne mišiće

Mada, postoje i primerci koji bi se mogli okarakterisati ”prevelikim”, ali mogućnosti da se suočite sa tako nečim ipak se mere u promilima.