Naučnici razvijaju metalni penis dužine 20 cm, kako bi pomogli muškarcima koji se bore sa teškim oblicima erektilne disfunkcije. Pritiskom na dugme, momci koji se bore sami sa sobom u spavaćoj sobi mogli da budu spremni za akciju za svega dva minuta.

Erektilna disfunkcija je česta pojava kod muškaraca. Gotovo da nema muškarca koji se nije suočio sa ovim problemom bar jednom u životu. Doduše, neki pate više od ostalih. Urolozi procenjuju da čak 30 do 50 posto muškaraca pati od erektilne disfunkcije u Srbiji. Za ove druge, reklo bi se da je rešenje na vidiku. Pojavio se izum koji bi mogao da promeni sve!

banana-1238715_1280Naučnici su kreirali implantat na daljinsko upravljanje koji, praktično, muški polni organ pretvara u bionički. Izum funkcioniše tako što se u koren penisa ubacuje metalni kalem, koji se zatim zagreva sve do 42C i proširuje, tako da podiže penis i drži ga uspravno, u punoj erekciji. Daljinska kontrola služi za aktiviranje električne struje i provođenje napona kroz implantat, duž penisa.

Preporučuje se da se koristi vlažna tkanina od flanela da bi se penis rashladio nakon seksa.

Dr Brajan Le, koji je idejni tvorac izuma, veruje da će izum pomoći milionima muškaraca koji pate od erektilne disfunkcije. Kaže da je moderna era implantata penisa rapidno napredovala u proteklih 50 godina, kao i znanje lekara o efikasnim materijalima za pravljenje proteza za penis. Shodno tome, značajno su unapređene i hirurške tehnike.

U budućnosti, protetika će imati veću konkurenciju u vidu naprednih tehnologija, kaže dr Le.

Prema navođenju doktora Lea, uređaj koji bi se insertovao u penis hirurškim zahvatom, mogao bi da uđe u redovnu primenu za nekoliko godina.

Bionička erekcija pravi se od Nitinola, poznatog kao metal pamćenja. Predstavlja mešavinu nikla i titanijuma, a može da promeni oblik pri grejanju i hlađenju. Na telesnoj temperaturi od 37 stepeni Celzijusa, implantat je samo nekoliko centimetara dugačak. Ali kada se zagreje do 42C, širi se do celih osam centimetara. Muški, nema šta! Odjednom, seks postaje sve privlačniji! A orgazam nikada nije bio bliži!

Sve navodi na to da bi pilulice uskoro mogle da odu u zaborav.