Moja žena više voli da masturbira nego da ima seks sa mnom. Šta mogu da uradim?

Pitanje:

Pre neko veče sam bio stvarno napaljen i započeo sam seks sa svojom ženom, ali me je ona odbila.

Zaspao sam, ali sam se kasnije probudio i zatekao svoju ženu kako masturbira u krevetu pored mene.

Osećam se uznemireno i odbačeno jer ona radije to radi sama kada je mogla imati pravu stvar.

Odgovora Trejsi Koks, poznata britanska seks edukatorka:

Mogu da razumem da ste se osećali odbačeno i uznemireno – u pravu ste, ona vam je u suštini neverbalno rekla da bi radije imala seks sa sobom nego sa vama.

Jedna od nekoliko stvari se dešava. Prvo, možda se oseća ljuto na vas i povlači seks kao kaznu. Ili je samo zbunjena kako se oseća. Kakav je vaš odnos? Problem seksa se retko odnosi samo na seks.

Drugo (a ovo bi moglo da boli!), ona vas više ne smatra seksualno privlačnim i radije bi maštala i masturbirala do orgazma. Takođe bi moglo biti, koliko god vas ona obožava, vaša stvarna tehnika nedostaje i pouzdanija je za uradi sam.

Većina žena doživi orgazam kroz oralni seks ili ručnu masturbaciju, a ne snošaj. Kada ste rekli da ste povratili njene napore, da li su oni uključivali bilo šta od toga ili samo snošaj?

Konačno, to bi moglo biti nešto tako složeno nevino kao što je to što se ona ne oseća seksi i u trenutku zaista ne želi seks,  a zatim se kasnije predomisli i odluči da te ne probudi.

Sve možete da popravite ako imate iskren i otvoren razgovor sa njom, trudeći se da je ne ponizite i učinite da se oseća dovoljno udobno da kaže istinu.