Evo drugog u trodelnom vodiču za žene čuvene seks edukatorke Trejsi Koks o tome šta se dešava kada možete da doživite orgazam samo na jedan način.

Da li je to problem? Da li vas mogu naučiti kako da postignete vrhunac na drugačiji način? Svi odgovori su ovde. Ovde ćete pronaći prvi deo (šta se dešava ako mogu da doživim samo orgazam pomoću vibratora) i drugi deo ovde.

Foreplay photo created by yanalya - www.freepik.com
foto by yanalya – www.freepik.com

ORGAZAM MOGU DA DOŽIVIM SAMO KAD SAM NA VRHU

„Rano sam naučila da doživim orgazam: sa svojim prvim dečkom. Bio je stariji od mene i veoma iskusan – možda se zato lako desilo. Moj prvi orgazam je bio sa mnom na vrhu i ne mogu da stignem do vrhunca na drugi način. Ne razumem frku oko orgazma klitorisa: oni se jednostavno osećaju iritantno.”

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

Razlog zašto je to tako: U očima mnogih žena (i muškaraca), pogodili ste džekpot, pa zašto biste želeli da istražite druge načine da sebi postignete vrhunac?

Orgazmi u seksu su kao sveti gral: manje od jedne četvrtine žena ih postiže, ali skoro sve žene to žele. Zahvaljujući vekovima društvenog ispiranja mozga, svi potajno mislimo da bi to trebalo da se dogodi.

Pročitajte i ovo: Moj partner želi da masturbiram pred njim: Kako da to uradite 

Postoje dokazi da su ‘vaginalni orgazmi’ blaži od orgazama koji se postižu stimulacijom vrha klitorisa (delića koji možete videti) vibratorom, jezikom ili prstom. Ako vam se to čini previše intenzivno, možda imate čvrsto zbijene nervne završetke koji su ultra-osetljivi i indirektna stimulacija vam više odgovara.

Pročitajte i ovo: Kako da zaustavite preuranjenu ejakulaciju 

To je dobra stvar? Kao što sam spomenula, na mnogo načina, da. Istraživanja takođe pokazuju da su žene koje dožive orgazam samo kroz penetrativni seks mnogo aktivnije u krevetu – ne plaše se da se premeste dok ne pronađu svoju „slatku tačku“ i rado traže šta žele ili im je potrebno za orgazam.

Image by Racool_studio on Freepik
Image by Racool_studio on Freepik.com

Kako to da ja mogu da postignem vrhunac kroz seks, a druge žene ne mogu?

Dok SVI orgazmi potiču iz klitorisa, postoji unutrašnji deo koji ne vidite. Većina klitorisa je skrivena ispod, protežući se u dva „krila“ duga oko 10 cm. Mesto koje nazivamo „G-tačka“ – oblast na prednjem zidu vagine – deo je klitoralne mreže. To je C-tačka, a ne G-tačka!

Pročitajte i ovo: Upomoć! On želi da progutam… Šta da radite u tom slučaju 

Većina žena vrhunac doživljava kada se stimuliše vrh klitorisa, najosetljiviji deo. Ali neke žene dobijaju dovoljno stimulacije od penisa trljanjem unutrašnjeg klitorisa ispod kože.

Takođe, postoje dokazi da žene koje imaju vaginalni orgazam imaju klitoris koji je veći i bliži ulazu u vaginu, što znači da se „povlači“ tokom guranja.

Pročitajte i ovo: Koliko često treba da imate seks? 

Ima li nedostataka? Što se tiče odnosa, to može biti problem ako vi ili vaš partner niste zainteresovani za položaje žene na vrhu. Drugi očigledan nedostatak je to što zavisite od toga da imate stvarnu osobu sa sobom, onu koja je takođe raspoložena kada ste vi.

Image by pressfoto on Freepik
Image by pressfoto on Freepik.com

NAUČITE SE NA DRUGI NAČIN

Čak i ako se osećate prilično superiorno od nas ostalih, ovo ne bi trebalo da vas spreči da proširite svoj repertoar orgazma.

Pročitajte i ovo: Evo 10 najčešćih seksualnih fantazija žena i kako da ih sprovedete u delo

Solo:

Isprobajte klitorisnu vibraciju: Ako već niste eksperimentisali sa stimulacijom klitorisa, provrtite. Izaberite klitorisnu vibraciju koja staje na dlan vaše ruke: obično imaju nežnije vibracije. Ako se i dalje oseća previše intenzivno, stavite majicu između sebe i nje da biste ublažili vibracije.

Pročitajte i ovo: Kakav je osećaj orgazma? Kako ga doživljevaju žene a kako muškarci

Koristite vibraciju tačke G ili dildo: Možete lako da ponovo stvorite osećaj penisa u sebi tako što ćete umetnuti vibraciju G tačke (u obliku da udari deo vaginalnog zida koji stimulišete vi na vrhu). Ako vam se ne sviđaju vibracije, koristite dildo i masirajte to područje.

Image by gpointstudio on Freepik
Image by gpointstudio on Freepik

Sa partnerom:

Malo je verovatno da ćete dobiti previše pritužbi od muškog partnera jer je vaš idealan način do orgazma – snošaj – takođe njegov.

Pročitajte i ovo: Vaš partner ismeva vaš izraz lica tokom orgazma? Evo kako da to prevaziđete 

Isprobajte nove tehnike oralnog seksa: jezik pruža potpuno drugačiji tip stimulacije od vibratora ili prsta. Za početak je mekše. Eksperimentišite sa novim tehnikama i novim pozicijama; ubacite dildo ili G-tačku vibraciju i ostavite je na mestu dok vam daju oralnu, tako da takođe dobijate unutrašnju stimulaciju.

Pročitajte i ovo: SEKSUALNI ŽIVOT posle pedesete 

Pronađite druge položaje koji stimulišu prednji zid vagine. Doggy stil je dobar način. Nagnite karlicu i pokušajte da ležite ravno, na sve četiri ili se nagnite napred na podlaktice da biste udarili u različite delove.

Prebacite se sa druge pozicije na ’’žena na vrhu’’ na samom kraju radi raznovrsnosti.