Pola svetske ženske populacije traga za rešenjem problema koji ne može da se nađe. Ili, bar, ne tako lako. Bez obzira na to da li pratite trendove sa svetskih modnih pista ili sledite svoj stil, tanak struk je naša sušta neophodnost, prema većini modnih i strandarda lepote uopšte u modernom svetu u kom živimo.

Iako nismo u prilici da vam ponudimo trajno rešenje, možemo da vam ponudimo par saveta kako da vaš struk bar izgleda tanji nego što jeste. Za sve ostalo, potrebno je da zdravo jedete i više vežbate. Jednostavno!

#1 Šifrarnik boja

Zašto su boje toliko bitna stavka u modi? Dizajneri i modne kuće provode sate i sate birajući pravu nijansu za određeni model, i ne radi se uvek samo o trendu. Ponekad se radi upravo o tome kako će taj model da stoji onome ko ga bude nosio.

Ovako stvari stoje: svetle boje učiniće da izgledate krupnije nego što zaista jeste. Nasuprot tome, ako nosite tamne boje, izgledaćete vitkije. Nameće se jednostavan zaključak da je najbolje da nosite monohromatske modele da bi vam struk izgledao tanji. Ako nosite komplet u dva dela, suknju/pantalone i bluzu, pobrinite se da gornji deo bude tamnije nijanse.

Još jedan trik koji možete da primenite da bi vam struk izgledao tanji jeste da nosite haljine koje imaju crni umetak u struku, naročito sa strane. Još bolje, obe strane. Mnogo takvih modela može da se nađe u prodaji jer ih dizajneri upravo prave sa to namerom da bi klijentkinje bile što zadovoljnije svojim strukom u ogledalu.

Ako volite da nosite boje, pobrinite se da stvari koje nosite budu sečene u gornjem delu ili ispod struka. U svakom slučaju, poželjno je da predeo struka bude tamnije nijanse od ostatka.

#2 Igrajte se sa printovima!

Ne radi se samo o bojama, neke šare su pravi tabu, ako želite da vam struk izgleda tanji. Nemojte nikada da nosite horizontalne pruge. One će da učine da izgledate širi nego duži. Birajte vertikalne pruge, osim ako niste baš potpuno sigurne da bluza koja vam se dopada je izuzetak koji poriče pravilo.

Izbegavajte sitan print ili velike, krupne šare, cvetove, tufne i tome slično.

#3 Silueta je bitna!

Vrlo je bitno da dobro osmotrite svoju siluetu da biste što bolje videle kako vam strruk izgleda. Zaboravite na tradicionalne linije struka. Opredelite se za podignut, visok ili spušten struk da biste promenili svoju siluetu.

Neki odevni komadi su strogo strukirani i struktuirani. Jeste li ikada čule za čudesne blejzere? Dior pravi najbolje strukirane blejzere, ali možete da nađete i neke mnogo povoljnije varijante ili kopije. Njihovi blejzeri su čuveni po savršenoj strukturi u ramenima i predelu kukova, tako da vaš struk izgleda tanji nego što, u suštini, jeste. Trik vredan testiranja!

#4 Aksesoar iliti modni dodaci zlata vrede!

Pojedini modni dodaci, kao, na primer, široki kaiševi, mogu da učine čuda od strukiranog sakoa. Dobra vest je da je naše modno iskustvo postalo toliko bogato da možemo slobodno da se usudimo da stavimo širok pojas preko svega, čak i preko džempera. Uvek možeš da ga skineš, kao profi striperka.

Plan B: ako ne želite da vaš struk bude vest dana, odvratite pažnju posmatrača investiranjem u nakit svetlih boja, ešarpe ili ručne tašne. Neka vaš struk ode u drugi plan, a predstavu nastavite sa aksesoarom.

#5 Nošenje široke odeće

Jedan od najvećih trendova trenutno je nošenje široke odeće. Naravno, to neće suziti vaš struk, ali svakako skriva problem. Džemperi, majce, široki duksevi, bluze, i najbitnije od svega, pončo! Ovo su neki od načina uz čiju pomoć možete da igrate na kartu širokih stvari, u svoju korist. Jedino o čemu treba da vodite računa u ovoj varijanti je da nosite uske pantalone (ili skinny jeans), crne helanke ili visoke potpetice. Inače, može da se desi da izgledate kao deda Mraz na odmoru.

#6 Kratki blejzeri

Znate, blejzeri su najverovatnije izmišljeni sa namerom da bismo izgledale vitkije. Poznato je da se blejzeri šire pri dnu tako da kratki blejzer prekriva vaš struk, usmeravajući pažnju pravo na vaše noge. Još ako možete da se domognete glamuroznog, krznenog žaketa, to bi bila ubitačna, dobitna kombinacija, spoj kratkog i širokog.

#7 Visok struk

Jeste li zabrinute zbog tog svog stomačića?! Ili zamišljate kako bi to izgledalo da neko ili nešto jednostavno pridržava vaš struk u jednom komadu, tako da ništa ne kipi sa strane, dok izgledate prefinjeno i puni samopouzdanja na ljubavnom sastanku? Znači da vam je potreban dobar par farmerki sa visokim strukom! To je odgovor na sve vaše muke.

Džins je veoma čvrst materijal, koji daje strukturu vašem telu i neće da popusti pod pritiskom, koliki god bio. Kad podignete nivo struka farmerki, u suštini, povećavate predeo koji ova modna zver može da prekrije. Vodite računa da izaberete čvrst džins, sa što manje elastina. Inače, ima da izgledate kao raspala kvočka, što je potpuno suprotno onome što vam savetujemo.

#8 Haljine na preklop

Zbog V linije izreza, haljina na preklop učiniće da izgledate vitkije, bez obzira na to gde je tačka vaše nesigurnosti locirana. Zahvaljujući preklapanju, vaša ramena dolaze do izražaja, tako da pojas postavlja jasnu granicu gde počinje struk. Haljine na preklop mogu malo da se razlikuju, u zavisnosti od materijala od koga su napravljene, ali, u suštini, uvek su odličan izbor.

#9 Visoke potpetice

Jeste li ikada čule za izreku – nisam punačka, ja sam visoka? Praktično, uvek možete da budete punački, čak iako ste visoki, ali vizuelno, vaša visina će da nadoknadi vaš struk. To je jedan od razloga zašto su visoke potpetice uvek u modi. Jednom kad se popnete na njih, sigurno nećete sići jer čine da vaše telo izgleda vitko, noge izdužene, a struk tanji. Jeste da je teško provesti ceo dan na poslu u visokim potpeticama, zbog čega mnogi vaši mišići rade dok stojite ili hodate. Ravna obuća, sa druge strane, učiniće da vaše telo izgleda kraće, a struk puniji.

Da biste izvukle najviše od visokih potpetica, preporučujemo vam da nosite neutralne boje, kao što je bež/nude. Što je boja obuće približnija tenu vaše kože, to ćete sasvim prirodno da izgledate više. Izgledaće kao da su cipele ekstenzija vaših nogu.

Ako ste zadovoljni trikovima koje smo vam predstavili, ipak, imajte na umu da su ovo kratkotrajna rešenja za vaš problem.

Ako želite da vaš struk izgleda na određeni način, trebalo bi da se hranite zdravo i da redovno vežbate da biste ostvarili željeni efekat. Ako ne, naučite da volite svoje telo, jer svi smo mi jedinstveni. Niko nikada nije rekao da svaki struk treba da izgleda isto. Uostalom, to bi bilo dosadno, zar ne?!