Na otvaranju manifestacije “Fashion Selection” predstavljena je nova kolekcija modne dizajnerke Irene Grahovac.

Revija je okarakterisana kao veliko iznenađenje, jer dok su svi očekivali nove krznene kreacije, po kojima je dizajnerka poznata, Irena je predstavila modele iz svoje kolekcije ”Contra” koju čine punjeni “šuškavci” različitih formi u boji bronze, srebra, bakra i uz nezaobilaznu crnu.

– Tačno je da su svi očekivali krzno, a ja sam prikazala nešto sasvim drugačije. Za publiku je to bilo iznenađenje. Htela sam da postignem upravo taj efekat, stoga sam pre revije izbegavala da dajem detaljne najave koje bi to razotkrile. Liniju Contra radim već tri godine i postigla je veliki uspeh, tako da je bilo vreme i za njenu samostalnu prezentaciju – objašnjava dizajnerka.

Pročitajte i ovo: Najveći vodič modnih trendova za proleće – leto 2019

Pročitajte i ovo: Više od 100 hit ženskih tašni za proleće – leto 2019

Predstavljeni modeli mogu se okarakterisati kao glamurozno avangardni, dizajnerski zanimljivih formi – od onih ukrojenih koji prate liniju tela, do sasvim predimenzioniranih ili pak onih sa nejednakom dužinom, koji su napred kraći, a pozadi duži. Jakne, mantili, dugački prsluci kombinovani su uz prateće detalje od kojih su torbe bile naročito zapažene.

Pročitajte i ovo: Boje u trendu za proleće leto 2019