Ovih dana, u Kanu se održava 72. Filmski festival. Svetski džet-set sjatio se na Azurnu obalu da malo prošeta najnovije modele, iz skupo plaćene kolekcije proleće – leto. Možda ih okrzne poneki paparaco. Možda se ovajde za poneku sliku u svetskim magazinima.

Bred Pit i Leonardo DiKaprio mame zavodljivim osmesima i čine da ženska srca, i ne samo ženska, udaraju brže, u ritmu tam-tama, i to ne samo kroz noć. Noć je za neke druge radnje, možda inspirisane njihovim osmesima. Kažem, možda. Osude bez. Inače, u Kanu su jer je na Festivalu premijerno prikazan njihov najnoviji jedva-čekam-da-ga-vidim film Bilo jednom u Holivudu (Once upon a time in Hollywood). Na pitanje novinara, da li je to što Margo Robi, koja igra glavnu žensku ulogu u filmu, jedva par reči izgovara u filmu, njegov stav prema ženama, nabusiti reditelj filma, Kventin Tarantino, u svom maniru odgovorio je – jednostavno, odbijam vašu tezu.

Kritike stižu sa svih strana. Neki kažu da je to Tarantinov najnežniji film. Drugi da je to divna i drska rasprava o prljavštini i lepoti Holivuda. Treći da je to prljav i senzualan filmski podvig. Četvrti da će film definitivno da podeli kritiku. A koji nije?! Peti da je ovo najbolja uloga Breda Pita do sada. Šesti da je film stvarno zanimljiva mešavina setne nostalgije, muškog prijateljstva, odlične muzičke podloge i komičnog divljaštva. Sedmi da je objasnio! Osmi… osmi budite vi i javite nam kako vam se dopao film!


Pročitajte i ovo: Izbor od 100 najlepših pari cipela i sandala za proleće – leto 2019


Dirljivo je i divno što je Alen Delon po prvi put u svom bogatom, filmskom životu ove godine dobio Zlatnu palmu, i to počasnu. Sa suzama očimu, vidno dirnut, nagradu je primio iz ruku svoje kćeri.


Pročitajte i ovo: Najveći vodič modnih trendova za proleće – leto 2019


Kako stvari stoje, ove godine najbolje se predstavlja modna kuća Dior. Svetske cice u modelima potpisanim rukom Marije Gracije Kjuri, kreativne direktorke kuće Dior, jednostavno blistaju na crvenom tepihu, iz dana u noć, i tako svaki dan trajanja Festivala. Čestitamo!


Pročitajte i ovo: Više od 100 hit ženskih tašni za proleće – leto 2019


Nego, da vidimo mi kako se nose svetske cice ovih dana po crvenim tepisima! Modna inspiracija je nepresušna i vrlo poželjna. Možda dobijete neku dobru ideju!

View this post on Instagram

Last ones … maybe 😉 #cannesfilmfestival2019

A post shared by Lorena Rae (@lorena) on

View this post on Instagram

Cannes Film Festival 2019 ? #WinnieHarlow

A post shared by Celeb Fashionista (@celebfashionista) on

View this post on Instagram

Embodying the boundary-pushing techniques and creative vision of #MariaGraziaChiuri, this exquisite #DiorCouture Autumn-Winter 2018-2019 dress — worn by French actress Anaïs Demoustier for the premiere of "Alice et le Maire" in Cannes — draws the eye with its vibrant, hand-painted stripes. Precious colored earrings from the 'Diorama Précieuse' collection by @VictoiredeCastellane completed the look, with makeup by @DiorMakeup.⠀ #StarsinDior #DiorCannes⠀ •⠀ GET THE @DiorMakeup LOOK:⠀ DIOR FOREVER SKIN GLOW 2 Cool Rosy⠀ DIOR BACKSTAGE CONTOUR PALETTE 001⠀ DIORSHOW PUMP'N'VOLUME 090 Black Pump⠀ DIOR ON STAGE LINER 091 Matte Black⠀ DIOR BACKSTAGE EYE PALETTE 002 Cool Neutrals⠀ ROUGE DIOR ULTRA ROUGE 485 Ultra Lust

A post shared by Dior Official (@dior) on