Test intolerancije, individualni način ishrane i biorezonantna terapija moćni su faktori u lečenju paradentoze!

Lično podnošenje ili nepodnošenje određenih namirnica, srž je novog aspekta određivanja optimalne individualne ishrane koja predstavlja ogromno rasterećenje organizma u celini i najbolji način na koji može da se ublaži niz postojećih zdravstvenih problema.

teeth-887338_1920

Savremena nauka je iscrpno proučila proces patoloških imunoloških reakcija koje se odigravaju u organizmu kada je opterećen unošenjem neodgovarajućih namirnica. Te reakcije se mogu pojaviti na bilo kom organu ili tkivu, izazivajući preko 100 simptoma tzv. odloženih alergijskih manifestacija.

Ishrana po testu intolerancije je posebno značajna kod mnogih hroničnih bolesti zbog složenih imunoloških procesa koji su osnov za njihov razvoj pa je njena primena nezaobilazni korak u sistemu lečenja.

Naime, isključivanje iz ishrane individualno neodgovarajućih namirnica, dovodi do stišavanja patološke hiperimune reakcije a samim tim i do stišavanja simptoma bolesti.

Paradentoza, pored poznatih lokalnih uzroka, ima svoje korene i u imunološkom, metaboličkom, hormonalnim i digestivnim poremećajima. Stoga treba da se tretira i kao sistemska bolest.

Kompleksan pristup ordinacije Holitimed uključuje:

1. Redovne preglede kod stomatologa i lokalne mere.

2. Test intolerancije i individualni rasterećujući način ishrane.

3. Serija biorezonantnih terapija na BICOM aparatu sa ciljem ublažavanja lokalnih promena i postizanja metaboličkog, imunološkog i hormonalnog balansa.

4. Nadoknada vitamina, minerala i antioksidanata.

***

Autorka teksta: dr Dobrinka Arbanovski, internista i specijalista kvantne medicine, Holitimed