Maksi krzno, leopard print… Otkrijte vrhunski izbor za kupovinu kako biste oponašali stil „mafijaške žene“ bez upadanja u kliše.

Da li ste rekli fatalna žena? Trend kaže „mob wife“, i bukvalno je upao u naše Instagram feedove i TikTok feedove.

Pročitajte i ovo: Ključ dobrog stila je u detaljima

Od kraja decembra, ova modna oda ženi gangstera nastavila je da privlači pažnju i privukla je najiskusnije poznate ličnosti i modne ljubitelje. Dokaz? Od Dua Lipe do Kendal Džener, Hejli Biber i Rijane… Sve su one podlegle ovom modnom izgledu koji je koliko smeo toliko i maksimalističan, a evo kako da ih imitirate da biste oponašali najmoderniju modnu estetiku trenutka.

Image by ansiia on Freepik

Mafijaška supruga: kako da usvojite glamurozni trend iz 80-ih?

Ako u osnovi trend „mafijaške žene“ slavi izgled žena mafijaša – i jasno predstavlja problem kulturnog prisvajanja – na površini, on je više zamišljen kao modna oda glamuroznoj estetici 80-ih i luksuznim kućama kao što su Gucci, Versace ili Dolce&Gabbana.

Pročitajte i ovo: Klasični modni komadi koje bi svaka žena trebalo da ima

I neizbežno pronalazimo stilske osnovne stvari tog vremena sa maksi veštačkim krznom, animal printom (sa jasnom sklonošću leopardu), ali i lakiranom kožom, pripijenim krojevima, slip haljinama i upadljivog nakita od zlata

Pročitajte ovo: Kako da odaberete obuću koja vam neće zadavati muke

Ukratko: savršeni modni asortiman pretpostavljena, čak i izložena, ženstvenost.

Mob wife: Šta je sa kulturnim prisvajanjem?

Međutim, budite oprezni: iako stvara buzz, trend „Mob Wife“ je takođe predmet kontroverzi.

Razlog?

Pročitajte i ovo: Kaput od kamelhara – modna investicija za sva vremena

Pojam kulturnog prisvajanja italijansko-američke mafije koju ona pokreće. Dok mnoge žene italijanskog porekla kritikuju propagandu oko ovog trenda, poput @Longislandlibra koja u videu izjavljuje: „Naša kultura nije vaš kostim“, ili Tejlor Fic koja podstiče ljude da se obrazuju pre nego što prisvoje stil stigmatizovane kulture.

Pročitajte i ovo: Stilske greške koje čine da izgledamo starije

Za druge, ova kontroverza nema razloga da postoji. Zaista, Sara Džordan Arkuri, italijansko-američka autorka i influenserka, koja sebe proglašava „estetskom direktorkom mafijaške žene“, objašnjava: „Mob Wife nije filozofija života, pronalaženja partnera ili bogaćenja. To je jednostavno učiniti sebi dobro, povećati svoje samopouzdanje i emancipovati se. Definitivno nije samo za italijanske Amerikanke, već za sve žene koje to žele.”